Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як стати великою людиною? Секрети успіху


Опубликованно 03.08.2018 01:50

Як стати великою людиною? Секрети успіху

Напевно, в дитинстві кожна дитина не сумнівається, що з часом він стане великим – спортсменом, актором, винахідником або кимось ще. Такі заяви карапуза дивують і викликають посмішку, а у кого з батьків і деяку гордість за своє чадо. Мовляв, є мета і амбіції, маленький чоловічок змалку знає, чого хоче, а значить, вибір життєвого шляху визначений і є до чого прагнути. Але роки йдуть, і доросла людина думає вже не про те, як стати великим, а як прогодувати родину, оплатити іпотеку, отримати підвищення на роботі. Дитячі мрії здаються дурними і наївними. А адже саме за такої втрати віри в себе багато потенційно великі люди все життя животіють в сірості. Не розмінюватися на дрібниці

В першу чергу читачам, що бажають дізнатися, як стати великою людиною, слід порекомендувати прагнути до мети. Адже головна допускається більшістю помилка – саме розмін на дрібниці. Наприклад, людина з дитинства мріє стати великим спортсменом, ставити рекорди (неважливо, в боксі, шахах або бігу). Але проходить час, і можливості йти до мети, здавалося б, уже немає.

Як показує практика, в більшості випадків це не більш ніж відмовка. Як кажуть, має бажання шукає можливість, не має бажання шукає причину. Людський мозок і тіло постійно прагнуть до життя з найменшими втратами енергії і навантаженнями. Тобто вони за природою схильні до ліні і нічогонероблення. Зрозуміло, це повністю перекреслює можливість прославитися, стати відомою людиною.

Тому просто сконцентруйтеся на цілі. Цілком зрозуміло, що хочеться придбати новий телефон, пограти в нову комп'ютерну гру або весело провести час з друзями на природі або в барі за кухлем пива. Але все це означає понаднормову роботу або просто порожню витрату дорогоцінних годин, які ви змогли б витратити на самовдосконалення, відточування своїх навичок. Тому вирішуйте самі, що для вас важливіше. Лицемірити і брехати тут не потрібно – ви не на звіті, а просто вирішуєте, яким буде ваше майбутнє. Блискучим і великим? Тоді будьте готові протягом багатьох років відмовлятися від приємних дрібниць, які роблять ваше життя щасливим. Не готові піти на такі жертви? Знайдіть собі мету простіше, яка не буде вимагати таких витрат і зусиль. Повторимось: це не звіт перед широкою аудиторією. Тільки ваше майбутнє, за яке відповідаєте виключно ви самі.

Відразу варто попередити: 9 з 10 людей, які поклали життя на виконання мрії, все одно не домагаються мети і виявляються глибоко нещасні. Адже мета не досягнута, а значить, життя прожите даремно. Однак 1 з 10 домагається свого! А серед тих, хто не робить спроб, статистика зовсім інша – мільйон з мільйона не досягає нічого! Вибираємо відповідну сферу

Наступний важливий крок – визначитися з відповідною сферою. Наприклад, одній людині хочеться знати, як стати великим спортсменом. А інший завжди бачив себе досвідченим лінгвістом. Третій з дитинства мріяв прославитися, написавши книгу, яку буде читати весь світ.

Нерозумно розпорошуватися і мріяти просто стати великим. Для цього потрібна якась конкретна сфера, точка, до якої ви будете прикладати силу.

Звичайно, бажано, щоб ви мали відповідні здібності і знання в даній сфері і хоч якийсь досвід. Все-таки певний талант є у кожної людини. Головне - знайти його і розвивати. Важливо, щоб ці заняття доставляли вам задоволення як мінімум на перших порах. Потім, вклавши багато сил і часу, ви просто втянетесь в процес і вже самі не зможете зупинитися від подальшого розвитку.

І вже тим більше безглуздо виглядає ситуація, коли людина, яка витратила багато років на відточування гри на скрипці, раптово починає шукати спосіб стати великим футболістом. Виявиться, що величезна кількість сил і часу було витрачено даремно. Складаємо план дій

Цей етап, мабуть, найважливіший або один з таких. Адже красиву, привабливу мету бачить кожен мрійник. А ось який шлях до неї? Це бачать лише одиниці. Зазвичай саме вони і досягають поставленої мети.

Як це зробити? Насправді досить легко і просто – потрібно скласти план дій. Він залежить від того, які здібності у вас є, до якої мети прагнете, наскільки просунулися на цьому шляху.

Ви вирішили стати великим письменником? Для початку просто напишіть хоча б короткий нарис, есе або повість (дивно, але саме новачки спочатку беруться за повісті та романи і лише з досвідом переходять на короткі твори). Потім напишіть десяток творів. Так, вони будуть бездарні. Але кожне наступне буде трохи краще попереднього – стиль і склад будуть відточуватися, вдосконалюватися. Досягніть того, щоб вашу розповідь опублікувала районна газета. Потім виходьте на обласний рівень. Потім ваш витвір має опинитися в республіканському журналі. Помічаєте, як зростає рівень? Вже після цього ви будете готові до того, щоб написати книгу, яка змінить світ. Ну, а сподіватися вразити все людство своїм читацьким майстерністю, не написавши жодного оповідання, принаймні, нерозумно.

Точно так само діє складання плану в інших сферах: культура, мистецтво, спорт та інші. Безупинно вдосконалюємось

Головне на цьому шляху - не зупинятися. Так, хочеться зупинитися і розслабитися. Але подумайте, скільки вже часу і сил витрачено вами. Бажаєте все це втратити? Адже один вільний вечір перетвориться в два. З них складеться тиждень і місяць. А потім мрія буде відкладена і покриється пилом.

Рухатися до мети потрібно постійно, причому неважливо, до якого ідеалу ви прагнете – хочете з'ясувати, як стати великою жінкою-письменником, лікарем, спортсменом або кимось іншим. Помисли і енергія повинні бути спрямовані тільки до мрії.

Звичайно, для цього потрібно постійно вдосконалюватися. Багато читати (навіть якщо сфера, не пов'язана з розвитком інтелекту і кругозором), займатися спортом (навіть якщо ви ніколи не прагнули до цього) і просто розвиватися. Виходимо із зони комфорту

Давно помічено і доведено, що будь-яка людина і просто організм розвивається лише тоді, коли виходить із зони комфорту. Вона у кожного своя. Одним людям такої здається зміна роботи, а для інших це похід в найближчий лісок і триденна життя в наметі. Зустрічаються люди, здатні піти з одним ножем в зимовий ліс і прожити там тиждень, збудувавши табір, облаштувавши вогнище і забезпечивши себе їжею, а ось заговорити з незнайомою людиною вони нездатні.

Тобто зона комфорту у кожного своя. І чим частіше ви виходьте з неї, тим більше організм і підсвідомість намагаються повернути вас назад. Коли ж вони зрозуміють, що це не вдасться, починається зростання особистості у всіх відносинах. Хочете знати, як стають великими людьми? Саме так і стають – через дискомфорт, біль і постійну втому від того, що ви займаєтеся тим, що вам не подобається. Знайдіть відповідне оточення

Ще один етап, без якого не обійтися. Знайдіть групу однодумців, які будуть вас підтримувати. На жаль, більшість людей живуть за принципом крабів у відрі – не вибираючись з нього самі, вони не терплять, коли хтось робить спроби вибратися.

Заявіть на роботі, що ви кидаєте пити і палити, як вас тут же почнуть запрошувати на свята, кликати на перекур і всіляко відмовляти йти на такий крок. У хід йде все – від звичайних насмішок до відвертих погроз. На жаль, люди не прагнуть ставати краще, і вигляд того, як поліпшується хтось із їхнього оточення, приносить їм неприємні відчуття.

Так що проводите більше часу серед тих людей, які прагнуть до тієї ж мети, що і ви. До того ж, дружня порада, як і здорова конкуренція ще нікому не заважали. Не здаємося!

Нарешті, найважливіша рекомендація. Не здавайтеся ніколи і ніде. Так, після низки невдач хочеться плюнути на все, махнути рукою і зажити, як всі. Однак саме таке прагнення і руйнує велике майбутнє багатьох людей. В результаті дитина, яка з дитинства не мав іншої мрії, окрім як стати великим хірургом, виростає і стає офісним клерком або менеджером середньої ланки. І все життя ненавидить себе.

Просто виймайте досвід з кожного провалу. Адже навіть самий негативний досвід – це теж досвід. Будь-яке падіння може перетворитися на зліт. Тут все залежить від вас – чи вистачить сил, щоб піднятися в черговий раз і продовжити боротьбу? Висновок

Наша стаття закінчилася. Будемо сподіватися, що з неї ви витягли кілька корисних порад, а то і повний план, який дозволить назавжди змінити ваше життя. Запам'ятавши і пройшовши перераховані етапи, ви дійсно зможете досягти всього. Автор: Михайло 29 Липня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Як стати великою людиною? Секрети успіху


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.