Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як обдурити мозок: поради психологів


Опубликованно 05.08.2018 02:35

Як обдурити мозок: поради психологів

Мій мозок - мій ворог. Дивне, але вірне твердження. Людський мозок являє собою складний орган, за допомогою якого здійснюється сприйняття і вплив з зовнішнім світом. Обмеження роботи хоча б однієї з ділянок призводить до тяжких наслідків, тому для нормального існування людини вкрай важливий здоровий мозок. А чи знаєте ви, що він нерідко грає злі жарти зі своїм господарем? Переїдання, пристрасть до шкідливих звичок, нездатність економити, лінь і багато іншого - все це ігри розуму. Ви ще не замислилися над тим, як обдурити мозок? Саме час це зробити. Давайте разом дізнаємося, чи можна обдурити мозок і навіщо це робити.

Як влаштований мозок людини?

Його маса становить приблизно 2% від загальної ваги людського тіла. Це означає, що мозок дорослої людини важить близько 1,5-2 кг. Твердження, що чим важче мозок, тим розумніша людина, невірно. Складається він з 100 мільярдів (!) різних клітин, більша частина яких - нейрони. Вони не стикаються між собою - поділяють їх мікроскопічні оболонки (синапси).

Головний мозок розділений на дві півкулі, у кожного з яких своє призначення. Так, доведено, що права частина збирає інформацію, що надходить з навколишнього середовища за допомогою органів сприйняття (зір, слух, нюх, дотик тощо). Ліва півкуля, в свою чергу. збирає інформацію, що надходить, аналізує її і реагує відповідним чином. Так, наприклад, праве півкуля бачить просто кішку. Ліве розуміє, що це домашній вихованець сусіда, якого точно проганяти не варто.

Як мозок обманюється?

Наука, яка займається вивченням різних способів обману, називається психоакустика. Вже доведено, що людські органи слуху сприймають далеко не всі звуки, а тільки їх частоту, початок і закінчення, силу звукового тиску. Все інше - висота голосу, його тембр і гучність - робота головного мозку. З цієї причини багато звуки людина не чує, але сприймає.

Дослідники Лондонського університетського коледжу знайшли ще один спосіб, як обдурити мозок. В ході його вивчення їм вдалося відтворити феномен, який отримав назву "позатілесний досвід". З його допомогою можна досягти стану, коли людина бачить своє тіло і безпосередньо самого себе з боку. У реальному житті це можливо при сильному стресі, в стані клінічної смерті, під впливом важких наркотиків або якого-небудь захворювання. Але англійські дослідники не стали вдаватися в крайнощі - вони сконструювали унікальний шолом, на внутрішній поверхні якого розмістили видеодисплеи. Як тільки випробуваний одягає шолом, з'являються зображення, що надходять з камер, що знаходяться за спиною людини. В даному випадку мозок обманювали двома палицями, однією з яких гладили випробуваного, а інший - рухали перед камерами, створюючи відчуття дотиків до фантомному тілу. У кінці досліду у людини виникало стійке відчуття, що його місце розташування там, де знаходиться фантомне тіло.

Як обдурити мозок, не вдаючись до розробок лондонських дослідників?

Чому це потрібно знати?

Виявляється, існує чимало способів, що дозволяють обдурити мозок. Як це зробити? Для чого це потрібно? Насправді людський мозок - унікальна структура, кожен відділ якої тісно пов'язаний не тільки з сусідньою областю, але і з людським організмом в цілому. Використовуючи нехитрі прийоми, можна не тільки здивувати себе і кого-небудь ще, але також змінити своє життя в кращу сторону.

Чи знаєте ви, як обдурити мозок і схуднути? Може, вам відомо кілька способів обману, що дозволяють почати відкладати гроші? Ви дуже здивуєтеся, якщо дізнаєтеся, як обдурити мозок при киданні курити. Все це можливо. Але для початку зверніть увагу на цікаві експерименти, що дозволяють зрозуміти, що власним розумом керувати можна.

Кумедні експерименти

Давайте разом дізнаємося, як обдурити мозок в домашніх умовах! Звернемо увагу на наступні досліди: Експеримент Генцфелда спрямований на обман слухового відділу. Для проведення досвіду знадобиться звичайний радіоприймач і м'ячик для гри в теніс. Потрібно налаштувати радіо на порожню хвилю, щоб було чути одне лише шипіння, прилягти на диван або ліжко і покласти на очі по половинці тенісного м'ячика. Їх можна зафіксувати скотчем. Лягти і ні про що не думати. Через деякий час ви почнете бачити галюцинації. Це пояснюється тим, що невелика кількість інформації, що надходить є передумовою для створення власної картинки, тобто мозок самостійно "малює" навколишній світ. Знаючи, як обдурити мозок, можна зменшити больові відчуття. Так, якщо подивитися на порізаний палець у зворотний бік бінокля, зменшиться не лише розмір порізу, але і безпосередньо сама біль.

Експеримент Піноккіо

Це всім відома ілюзія обману наочно демонструє, як обдурити мозок людини за допомогою органів дотику. Знадобиться два табурети і пов'язка, щоб зав'язати очі. Чоловік закриває очі і сідає на один стілець, а перед ним сідає другий учасник досвіду. Той, у кого закриті очі, одну руку кладе на ніс другої людини, а другу - на свій власний. Потім він починає обома руками погладжувати кінчики обох носов. Через деякий час тому, у кого закриті очі, може здатися, що його ніс став трішки довше (принаймні, більше 50% учасників подібного експерименту стверджують це).

Досвід Пуркіньє

Хочете побачити щось прекрасне і чарівне? Пропонуємо провести унікальний експеримент зі своїм мозком. У безхмарний день поверніть голову в напрямку до сонця і закрийте очі, підніміть долоню на рівень очей і почніть її водити в різні сторони. Буквально через хвилину ви зможете побачити різнокольорові круги, кулі та інші фігури.

Як бачите, не так вже й складно обдурити мозок рухом руки. Як це зробити, ви вже знаєте. Головне - знати дієві методи і користуватися ними в правильних цілях. Ми дізналися, як можна обдурити мозок з допомогою цікавих експериментів. А тепер дізнаємося, як користуватися навичками для досягнення серйозних цілей.

Як перестати витрачати гроші даремно?

Як це ні парадоксально, але безглузде марнотратство є незначним психічним розладом, яке призводить до відчутних фінансових проблем. І в даному випадку вміння обдурити свій власний мозок буде як не можна до речі.

Знання того, як обдурити мозок і ефективно вчитися програмування, знадобиться не кожному. А ось здатність відкладати гроші - дуже корисний навик, який допоможе стати власником власного авто або нерухомості. Ось кілька порад, які дозволять маніпулювати власними півкулями: Автопілот. Автоматичний переклад незначної суми на депозитний рахунок - хороший внесок у майбутнє. Людина за своєю природою інертний: відправитися в банк після кожної зарплати, щоб перевести кілька тисяч на рахунок, зможе не кожен - лінь. Зовсім інша справа - автоматичний переклад. Головне - сума щомісячного платежу повинна бути комфортною (не більше 20% від щомісячного доходу). Вигаданий кредит. Уявіть, що ви взяли великий позику в банку. Боргові зобов'язання - серйозний привід задуматися про безглузді витрати. Або візьміть насправді кредит, сумлінно виплатите його, але продовжуйте відкладати певну суму кожен місяць. Ви ж навчилися жити без декількох тисяч рублів? Так продовжуйте використовувати цей навик, але вже з метою накопичення. Обчисліть вартість однієї години роботи. І наступного разу, коли захочете купити останню модель смартфона, порахуйте, скільки годин вам потрібно працювати. Якщо новий телефон коштує 500 годин, але ви готові стільки часу працювати, щоб його купити - дерзайте!

Укладіть парі. Посперечайтеся з одним або близьким родичем на те, що до певного дня ви зможете накопичити певну суму. Ціною програшу стане накопичена або заздалегідь встановлена (але неймовірно болюча) сума, яку доведеться віддати убогим, пожертвувати дитячому будинку або церкви.

Обманюємо мозок і худнемо

Проблема зайвої ваги не рідко має під собою психологічне обґрунтування. Часті перекуси є наслідком стресу. Потреба в солодкому - побічний ефект "недолюбленості". Прикладів маса, а результат один - зайва вага і невдоволення власним відображенням у дзеркалі.

Виявляється, можна обдурити свій мозок і почати правильно харчуватися. А це, на хвилиночку, серйозний крок до красивої фігури. Отже, вашій увазі представлені деякі поради, які дозволять управляти мозком: Завжди кладіть виделку на стіл. У сучасному світі їжа є чимось буденним, практично непомітним - перекуси на бігу і за кермом автомобіля, цукерки в бардачку або сумочці. А адже найголовніше в прийомі їжі - усвідомленість. Ми розучилися є в тиші - поруч повинен бути мобільний телефон або комп'ютер (на худий кінець - газета). Щоб зменшити кількість вживаної їжі, потрібно навчитися їсти зосереджено. Візьміть вилку, наколіть шматочок, покладіть його в рот, а вилку - на поверхню столу або тарілки. Жуйте повільно, намагайтеся відчути аромат і смак, текстуру і запах їжі. Після того як шматочок зник, не поспішайте брати вилку знову - дайте шлунку відправити сигнал у головний мозок про те, що їжа надійшла. Не відволікайтеся під час їжі. Телевізор, бесіда, читання, комп'ютер - все це відволікає від прийому їжі. У результаті мозок виявляється завантажений абсолютно іншою інформацією - йому ніколи думати про комфорт шлунка. А сигнали останнього просто не беруться до уваги. В результаті з'їдено більше, ніж треба було. План перекусів. "Я обов'язково співаємо, але тільки тоді, коли прийде час". Невеликі порції їжі в перервах між основними її прийомами - річ потрібна, але тільки тоді, коли структурована.

Обдурити мозок, щоб зцілити його

Є ще чимало способів почати худнути. Досить згадати, якими методами користуються психотерапевти, щоб позбавити свого пацієнта від згубних звичок. Уміння контролювати роботу двох півкуль - велика цінність, яка суттєво спрощує життя.

Віртуальна реальність - один з методів, який все частіше використовується в сучасній нейрохірургії для того, щоб вилікувати важкі захворювання. Майбутнє вже наступило - цілком можливо, що дуже скоро невиліковні хвороби стануть невразчной болячкою, від якої можна легко позбутися. Автор: Юлія Андріївна 28 Липня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Як обдурити мозок: поради психологів


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.