Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Звідки береться думка: анатомія, процеси в головному мозку, сприйняття навколишнього світу та інтерпретація даних мозком


Опубликованно 07.08.2018 05:30

Звідки береться думка: анатомія, процеси в головному мозку, сприйняття навколишнього світу та інтерпретація даних мозком

У кожної людини в голові постійно крутиться безліч думок. І з цих думок випливають інші думки, а ті, у свою чергу породжують нові... і так до безкінечності. І мало хто з людей розуміється важливість думки в управлінні власним життям. І також мало хто з них розуміє, звідки беруться думки, і куди йдуть. Вчені вивчають категорію "думка"

Що таке думка? З теорії американських вчених, думка - це такі коливання деякої активності, з-за яких в нашому мозку і формуються деякі думки і спогади. Ці вчені намагаються знайти спосіб отримати картинку, яка буде задаватися головним мозком. Але вони поняття не мають, як думки формуються, звідки вони беруться, де зароджуються. Наука ще далека від цієї відгадки.

Відомо, що всі люди можуть, довірившись інтуїції, знати, як вчинити в тій чи іншій ситуації. А звідки беруться поради? Поради роздають думки. Можливо, виключно з матеріальної точки зору дане питання розглянути не вийде, тому необхідно звернутися до духовної точки зору.

Думку не можна помацати, її не можна виміряти, але вона точно є, це не ставиться під сумнів. Саме думки допомагають людині досягати своїх цілей, саме думки формують людську особистість. У нас є вибір

У кожної людини є дві натури. Одна "добра" - людська, інша "погана" - тваринна. Так, людина дуален від природи, в ньому є два цих початку. І кожен день перед людиною постає безліч виборів. Втомлений робочий їде в забитому вагоні метро, поруч стоїть вагітна жінка. Можна зробити вигляд, що не помітив і відпочити в сидячому положенні, а можна поступитися дівчині своє місце.

Психологи стверджують, що всі людські проблеми виникають тоді, коли їх "господар" не розуміє причину, від якої виникають його думки і бажання. Також важливо пам'ятати про те, що всі думки приходять звідкись ззовні, даючи людям робити вибір на якомусь вчинку. Мозок і думка. Сучасний погляд

Внучка фізіолога, а також психіатра Володимира Бехтерева, нейрофізіолог з світовим ім'ям, керівник Інституту мозку людини РАН - Наталія Бехтерева займалася "мозковим штурмом" близько п'ятдесяти років. Вона говорила: "Всі наші дослідження мозку привели до висновку, що мозок — це грандіозна антена і комп'ютер, що обробляє інформацію, яку він приймає і віддає. Але центр мислення знаходиться поза мозку. Сам же мозок повний автоматизмів". Мозок і думка. Погляд з минулого

Платон говорив про те, що душа людини займає не все тіло, а саме ту частину, де знаходиться мозок. Але при умові, якщо людина створить умови для цього. А якщо людина живе неналежній порядній людині життям, то душа не може проявлятися і посилати хороші мили.

А звідки в голові беруться погані мили? Піфагор стверджував, що якщо людина живе неправильної життям, то душа не може проявляти себе і дарувати думка, осяявши людини.

У другому випадку людина живе автоматизованої життям, за заданими шаблонами. Мозок і думка. Індійська філософія

Один індійський філософ Свамі Вівекананда вважав, що багато людей веде неналежний спосіб життя, недуховний. Тому вони ніяк не пов'язані зі своєю душею, вони не наповнені духовним змістом, а значить просто уособлюють порожню посудину і живуть марно.

Таких людей дуже багато.

Мозок та миль. Висновок

Виходить, що є всього два типи мислення. автоматизований, шаблонний; одухотворений тип.

Одухотвореної життям можна жити весь час. І індійський філософ, і Платон, і Піфагор вчили жити саме таким чином. Ось і відповідь на питання, звідки беруться погані думки. Для того щоб думка була хорошою, її потрібно проводити душею, мислити від душі. Для того щоб мислити душею, потрібно вести відповідний спосіб життя. Думка і наукові відкриття?

Багато вчених вважають, що наші думки - це такі складні схеми електричних розрядів, які генеруються нейронами.

Кожен людині в житті має своє призначення. А провідником вважають нейрон.

Висновок можна зробити такий. Думка - це якийсь рух матерії всередині іншої матерії. Але хіба це все? Хіба це дає відповідь на питання, звідки беруться думки у людини? Немає. Але, відштовхуючись від цього визначення, ми прийдемо до того, що думка дійсно матеріальна.

Нам відомо, що електромагнітні хвилі мають позитивний і негативний заряд. Таким чином, думаючи про щось погане, людина створює навколо себе поле негативно зарядженими частинками. Погане поле, негативний. Про таку людину можна сказати, що у нього погана аура. Відповідно, коли людина думає тільки про хороше, навколо нього створюється поле позитивно заряджених частинок.

Таким чином, думаючи позитивно, людина забирає з світу все хороше. А думаючи негативно, забирає все погане. Тут як у відомій російській приказці: "Що посіємо, те й пожнемо". Сигнальні системи

Звідки беруться нав'язливі думки в нашій голові? Багато людей на прийомах у психолога розповідають про те, що їх думки стали нав'язливими і якимись однаковими, що повторюються.

І що можна в такій ситуації зробити?

Для початку потрібно визначити джерело. Необхідно зрозуміти, із-за чого з'явилися ці нав'язливі негативні думки.

Всі наші думки надходять у мозок не на порожньому місці. Процес мислення - це процес переробки інформації з навколишнього світу з допомогою органів почуттів. Мозок потім збирає від "першоджерел" інформацію, переробляє і зберігає. Грубо кажучи, у нашому мозку зберігається кожен момент нашого життя. Так, ми цього не усвідомлюємо, але це так. Збереження інформації відбувається в конкретній ситуації, при конкретному діянні. Процес запам'ятовування починається ще в утробі матері.

З включенням функції мови у дитини первинна інформація (з першої сигнальної системи) зв'язується з промовою, думкою. З цього моменту, вся надходить в мозок інформація буде запам'ятовуватися тільки після обробки її другою сигнальною системою.

З плином часу мозок накопичує величезну кількість інформації, що дозволяє людям розуміти, звідки береться думка, і мати "шаблонні думки". Тобто в ситуаціях, які схожі на ті, що людина вже пережив, він буде вибудовувати спосіб поведінки, відштовхуючись від пережитого досвіду.

Є така камера, називається "камера сенсорної депривації", в якій є солона вода і більше нічого. Занурюючись у воду, людина розчиняється. Йдуть відчуття, а слідом за ними йдуть і думки.

Виходить, що всі наші думки з'являються у нас в голові через очі, вуха, ніс і т. д. Якщо інформації мало, то і думок у нас небагато.

Людина думає, мислить, виходячи із суб'єктивних уявлень про світ. Саме ці уявлення формують нашу картину світу.

Спробуйте уявити, що всі наші органи почуттів - це якісь антени, які ловлять з світу і посилають сигнал до мозку. Той, у свою чергу, швиденько його розшифровує, надає якусь певну форму. З'являється думка. А вона вже викликає реакцію тіла або якесь почуття. Виходить, що думка - це початок усього?

Ось ми і підійшли до головного.

Що таке думка? Це хвиля, частка (як молекула), яка має позитивний або негативний заряд. Думки матеріальні

Так, думки, безперечно, матеріальні. Але якщо людина хоче будинок, постійно думає про нього, але нічого не робить, то це не допоможе йому втілити бажане в дійсне, а лише призведе до депресії.

Думка дуже важко описати. Звідки береться думка в голові, якщо вона часто перебуває в мозку лише мить. Але вони можуть сильно вплинути на хід подій в нашому житті. Є формула, за якою думка + енергія = дія, матерія.

Але, варто розуміти, що далеко не кожна думка буде матеріальна. Якщо б кожна думка будь-якої людини була реалізована, можете уявити, що творилося б у нашому світі?

Але це зовсім не означає, що задумане в думках не реалізується. Великий шанс на матеріалізацію мають тільки ті думки, які давно з'явилися в голові, устоялися в ідеї.

Якщо людина метається в своїх бажаннях, то він не знає, чого хоче насправді. Думка - це тонка енергетична вібрація. Для матеріалізації своїх думок потрібно щоб її структура була схожа на фізичні об'єкти. Отримати таку думку можна, якщо одні й ті ж "думання", поступово перетворилася в ідею, накладаються один на одного.

Для матеріалізації думок важливо вміти їх правильно формулювати. Автор: Волкова Анастасія Ігорівна 31 Липня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Звідки береться думка: анатомія, процеси в головному мозку, сприйняття навколишнього світу та інтерпретація даних мозком


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.