Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Я – алкоголік: що мені робити, як впоратися з хворобою, причини алкоголізму, бажання змінитися, необхідне лікування, реабілітація та профілактика


Опубликованно 08.08.2018 01:05

Я – алкоголік: що мені робити, як впоратися з хворобою, причини алкоголізму, бажання змінитися, необхідне лікування, реабілітація та профілактика

Алкоголізм – це біда, яка часто приходить в будинок до багатьох. Це бич сучасності. Від цього нещастя ніхто не застрахований. Алкоголізм може перейти в хронічну форму і викликати залежність. Причому ні соціальний статус, ні матеріальний стан не можуть вплинути на розвиток цієї залежності. Алкоголізм не вибирає, хто стоїть перед ним. Найчастіше алкогольна залежність «вселяється» в чоловіків. Головні питання: «Якщо чоловік – алкоголік, що робити жінці? Поради у кого брати? Куди бігти по допомогу? Або розлучитися з ним назавжди? Як правильно поводитися в такій складній життєвій ситуації? Від мук можна позбутися? Що з цього приводу кажуть психологи і медики?». Поговоримо більш докладно. Особливість алкоголізму

Пристрасть до алкоголю у деяких людей розвинене настільки сильно, що звичайний образ життя розпливається і втрачається всякий в ній сенс. Для завзятих алкоголіків єдина мета в житті – знайти чергову дозу спиртного.

Лікарі алкогольну залежність прирівнюють до складного патологічного захворювання. Лікування чекає тривале. Вилікуватися самостійно п'яниці заважає «личина» в голові, яка знову і знову викликає нестримну тягу продовжувати пиячити.

При алкоголізмі людина повністю втрачає самоконтроль і стає безсилим перед пляшкою горілки. Алкоголік не здатний адекватно сприймати зовнішню обстановку. Як наслідок – усвідомлення проблеми у себе, яка може призвести до смерті, не відбувається.

Якщо проблема перейшла в хронічну стадію, то існує мала ймовірність того, що людина зможе сам зупинитися. Виплутатися з цієї смертельної павутини можна в тому випадку, якщо повністю оволодіти інформацією про особливості захворювання та способи лікування.

Перше, що потрібно знати: алкоголь – унікальний отрута, що руйнує всі внутрішні органи людини.

По-друге, алкоголізм – це смертельне захворювання, яке виникає на фоні систематичного зловживання спиртним.

Алкоголізм – це хронічне захворювання, яке розвивається протягом усього життя. Якщо виявити проблему і почати лікування на ранніх стадіях, то можна уникнути важких ускладнень і повністю вилікуватися.

Якщо людина говорить сам собі: «Я – алкоголік: що мені робити?» це перший крок на шляху до виправлення і нормального життя. Це перша перемога над самим собою, але мізерна. Одного бажання мало. Причини

Лікування алкогольної залежності має починатися зі з'ясування причин розвитку захворювання. Деякі люди помилково вважають, що причина алкоголізму – неправильний спосіб життя, слабка воля і поганий приклад перед очима. Однак це лише допоміжні фактори, справжні проблеми знаходяться глибше. Психологічна передумова

Найчастіше психологічний фактор відіграє чи не основну роль, коли людина береться за склянку. Одні з частих психологічних проблем алкоголіків: власне безсилля в боротьбі з депресіями; нездатність справлятися зі стресами; невміння ліквідувати негативні емоції.

Ці обставинні фактори зустрічаються у кожної людини в житті без винятку. Однак у таких ситуаціях люди ведуть себе по-різному: одні будуть рятуватися склянкою горілки, а в інших навіть в голові не промайне думка про алкоголь.

Психологи виділяють такі причини, які підштовхують людину «подружитися» з алкоголем: приховані комплекси; нестабільний психоемоційний фон; невирішені проблеми родом з дитинства.

Оточення, емоційна нестабільність, зовнішні негативні фактори лише впливають на розвиток алкоголізму.

Багато хто вважає, що причина пияцтва – це банальна нудьга. Повністю відкинути це припущення і не погодитися не можна. Дійсно, так буває. Однак і в нудьзі полягає більш глибока проблема: розуміння своєї непотрібності, самотності, непотрібності. Коли людина не може визначитися з основним заняттям свого життя, поступово втрачається власна значимість і почуття власної гідності. Він знаходить заспокоєння в чарці.

Психологи вважають, що найбільш дієвий спосіб у боротьбі з алкогольною залежністю – грамотна організація свого укладу життя та дозвілля. Чим більш насиченим буде життя, тим менше шансів стати на руйнівну доріжку під назвою «Я – алкоголік». «Що мені робити?» – відповісти на це питання спробуємо далі. Спадковий фактор

Вже давно лікарі встановили, що боротьбу з алкогольною залежністю потрібно починати з розгляду фактора спадковості. Витоки алкоголізму закладаються на генетичному рівні. Однак навіть у цьому випадку з алкогольною залежністю можна попрощатися.

Часто алкопристрастие розвивається у юних підлітків з хиткою психікою. У їх віці величезну роль грає думка оточуючих. Тут багато в чому вина телевізійних і не тільки реклам спиртних напоїв. За статистикою було відзначено: як тільки з'явилася активна реклама алкоголю, то зростання реалізації збільшився. Часті покупці – молоді люди.

Захистити від сумного розвитку подій повинні батьки і близькі. Тут важливо надати теплоту, підтримку і розуміння в сім'ї. А якщо авторитет батьків для юного алкоголіка слабкий, то шанс опинитися в поганій компанії, в якій з алкоголем на «ти», збільшується в рази.

Біда з алкоголем не приходить одна. Їй передують багато факторів. Якщо дитину з пелюшок не привчати до моральності, моралі, етики, здорового способу життя, то така біда прийде у ваш дім. Якщо у вашої дитини така страшна проблема, то лікування у нарколога та психолога просто необхідно. Стресові ситуації

Перенесений найсильніший стрес – одна з головних причин розвитку алкоголізму. Психологи окремо виділили такі основні фактори стресу, які підштовхують людину стати на цей страшний шлях: зрада близьких людей; банкрутство, втрата фінансів; втрата надії і цілі в житті; смерть близької людини.

Без підтримки близьких людей в такий складний час для людини самостійно заглушити наявну біль вдається не кожному. Багато знаходять необхідну підтримку в алкоголі і поступово спиваються. Щоб повернути людину до нормального життя, йому потрібна сильна мотивація. Без допомоги зі сторони в цьому випадку не обійтися. За якими ознаками визначається алкоголізм?

Не кожне захоплення алкоголем може вважатися захворюванням. На патологію вказують такі ознаки: Виражене бажання випити «міцного» напою: людина починає нервувати, якщо в будинку не знаходить спиртного. Навіть тимчасове утримання від вживання може викликати сильне подразнення. Втрата самоконтролю: невелика доза «прийнятого на душу» у типового алкоголіка не викликає ейфорії. З кожним днем доза «заповітного» вжитого етанолу збільшується. Втрачається блювотний рефлекс: на інтоксикацію здоровий організм відповідає блювотою або нудотою. Якщо такі природні рефлекси відсутні у людини, то це має насторожити. В такому разі можна сміливо говорити про звикання і залежності на фізіологічному рівні. Тривале похмілля: практично алкоголік не виходить з цього стану. Виникає звичка «похмелитися». Для нього стає нормою тремор, ломота суглобів, м'язова слабкість і сильна мігрень.

Синдром абстиненції виражається в ламанні, схожою на наркотичну. Такий синдром виникає в тому випадку, якщо алкоголік не приймає звичну дозу спиртного. На тлі такого небезпечного стану погіршується здоров'я людини, а саме: розвиваються серцево-судинні захворювання; порушується робота головного мозку; виникає проблема у функціонуванні центральної нервової системи; розвивається цироз печінки.

Якщо запій алкоголіка, що робити в цьому випадку? Поговоримо про це далі. Жіночий алкоголізм

Жіночий алкоголізм відрізняється від чоловічого. Розвивається швидше, ніж чоловічий. За статистикою, на 100 чоловіків алкоголіків припадає 50 жінок, у яких є алкогольна залежність. За короткий проміжок часу у жінки спостерігається психічна деградація і швидко руйнуються внутрішні органи.

Найчастіше піддаються цієї залежності жінки в молодому і середньому віці. Більш того, спиваються поодинці часто соціально успішні жінки. Основні причини: зрада коханої людини; насильство; втрата близької людини; психологічна навантаження; емоційний зрив; поєднання побудови кар'єри та сім'ї.

Алкогольна залежність може розвиватися не тільки у успішних жінок, але і у домогосподарок. Так вони намагаються розвіяти нудний спосіб життя, наповнений побутом, незатребуваністю, нереалізацією в житті.

У сучасному суспільстві до жіночого алкоголізму відносяться більш негативно, ніж до чоловічого. Чоловіків-алкоголіків лікують, а от від питущих жінок відвертаються.

Діагноз «жіночий алкоголізм» лікар-нарколог ставить на основі анамнезу, опитування і тестів на вміст спирту у фізіологічних рідинах.

Якщо жінка-алкоголік, що робити? В першу чергу звернутися до нарколога. Оптимальний варіант лікування – тривала реабілітація в спеціальній клініці. Агресивний алкоголік: що робити?

Якщо жінка живе з агресивним алкоголіком, то їхні стосунки нагадують бій без правил. Жінка добровільно погоджується бути учасником цього бою. Часто такий бій виправдовує вжите порівняння. Нерідко конфлікт з агресивним алкоголіком закінчується застосуванням фізичної сили. Як розумієте, рахунок не на користь жінки.

Часто дружини не йдуть від агресивних чоловіків-алкоголіків, тому що залежать від них матеріально. У них є страх перед незалежною самостійною життям. Як плата за фінанси – грубість, жорстокість, глузування, приниження, насилля.

В будинку алкоголік: що робити, якщо йти нікуди? Чоловік прийшов п'яним і агресивним. План дій такий: Ігнорувати образи з його боку. Відповідайте на його питання спокійно і намагайтеся діалог направити в мирне русло. Переключіть увагу на нього самого. Наприклад, зверніть увагу на його брудний одяг: «Ти весь брудний, поки дійшов. Зніми речі, я швидко виперу». Можна запропонувати йому випити ще. Так роблять багато жінок, щоб вигадати час і покинути будинок. Шокова терапія. Обливши холодною водою п'яного чоловіка, жінка виграє деякий час, щоб швидко піти з дому.

Щоб уникнути скандалу з можливими наслідками, дотримуйтесь правил «НЕ»: не принижуйте алкоголіка; не купуйте самі його спиртне чи не давайте грошей на нього; не відбирайте алкоголь, заважаючи йому випити; не показуйте свою слабкість і страх.

Пам'ятайте, що ваша особиста безпека понад усе. Не дозволяйте агресивного алкоголіку маніпулювати вами. Руйнування вашого життя, живучи з алкоголіком, в такому випадку буде відбуватися повільно, але впевнено. Чоловік-алкоголік: що робити жінці? Поради психолога

Залишаючись жити з алкоголіком під одним дахом – значить постійно ходити по вістрю ножа. Якщо чоловік – алкоголік, що робити жінці? Психологи відразу виділяють ряд проблем, з якими стикається його дружина: підвищене навантаження на нервову систему; душевний біль; брак фінансів; злість; бажання мстити; депресія і стрес; недолік інтимної близькості.

Кожен раз, бачачи чоловіка п'яним, а якщо він ще й агресивний, піднімає руку, то жінка поступово придумує план помсти в голові. Добре якщо вона вибирає варіант «піти». А буває і так, що в пориві гніву може вбити його?

Якщо алкоголік у сім'ї, що робити? Часто на це питання психологи припускають можливі наслідки, почувши які, жінка знаходить вихід зі складної ситуації. Діти, які живуть з батьком-алкоголіком, виростаючи, мають серйозні проблеми інтимного характеру. Часто вони пов'язують своє життя з такими ж, як їх батько: з алкоголіками або наркоманами. У дітей алкоголіка занижена самооцінка і постійна депресія. В душі дітей накопичується вулкан стриманою агресії. У них виникає внутрішня порожнеча, втрата, приреченість, непотрібність, оскільки належної уваги від батьків вони не отримують. Мати бореться з батьком-алкоголіком за його лікування, а самому батькові зовсім все одно на своїх дітей.

Чому навели приклади проблем з дітьми? Для кожної матері важливо, щоб їх діти були здоровими як фізично, так і психологічно.

Найвірніше рішення – піти від чоловіка-алкоголіка назавжди, не повертаючись. Залишитися і ще трохи почекати – не варіант. Чого чекати? Поки він не перетворив свою дружину або дітей калік? Якщо чоловік – алкоголік, що робити? Жінці поради давати не варто оточуючим. Жінка повинна сама прийти до рішення – піти або залишитися. Як впоратися з алкогольною залежністю? Способи

Оптимальний варіант: комплексна терапія, яка включає в себе медикаментозне лікування та психологічну допомогу.

Лікування алкогольної залежності проводиться тільки в тому випадку, якщо хворий повністю відмовляється від вживання спиртного. Не менше, ніж за 12 діб не повинен вживати алкоголь до початку терапії.

Можливі способи боротьби з залежністю: Самостійна відмова. Без відома хворого. Коли людина залежний від алкоголю, то поступово у нього руйнується психіка. Хворий не в силах прийняти очевидну проблему. Тоді близькі вдаються до різних методів лікування, в тому числі й народним. До примусового лікування вдаються на хронічній стадії захворювання, коли самостійно вирішити свою проблему з алкоголем людина не може. Потрібна професійна тривала терапія у наркологічному диспансері.

Найчастіше до останнього способу лікування вдаються близькі родичі, у яких душа розривається за алкоголіка. Медикаментозне лікування

Відразу лікарі готують організм хворого до прийому призначених препаратів. Проводяться такі маніпуляції: ставиться крапельниця; для пом'якшення абстиненції призначаються антидепресанти; у разі прояви синдрому відміни – нейролептики; препарати для очищення організму від залишків спирту.

Нейролептики призначаються в крайньому випадку. Психотерапевтичне лікування

Пристрасть до алкоголю – в тому числі психологічна проблема. Виділяють чотири ефективних методів психотерапевтичного лікування: НЛП; гіпноз; емоційно-когнітивна терапія (контроль над власними емоціями); эриксоновская терапія (сеанс з психотерапевтом, на якому хворий сам приходить до відповіді на своє питання: «Я – алкоголік, що мені робити?».

Товариство анонімних алкоголіків – це всесвітня організація, яка допомагає мільйонам алкоголіків позбутися залежності на будь-якій стадії захворювання.

Групові заняття передбачають емоційну підтримку один одного і інші методи психологічної терапії. Кодування

Якщо алкоголік не хоче лікуватися, що робити? Багато жінок обманним шляхом призводять свого чоловіка на кодування. Медикаментозний вид кодування вважається найбезпечнішим. Психологічний вид кодування (гіпноз) викликає суперечності у лікарів. В такому випадку збільшується ризик несподіваного фізіологічного ефекту.

У сучасній медицині існує лазерне кодування від алкогольної залежності. В даний момент цей вид кодування вважається найбільш безпечною процедурою для фізичного і психологічного здоров'я алкоголіка.

Обов'язково при лікуванні залежності хворого потрібно оточити підтримкою і турботою. Викиньте всі «заначки» і пляшки зі спиртним, щоб алкоголік не зірвався.

Як тільки людина задався питанням: «Я – алкоголік, що мені робити?» потрібно шукати причину розвитку захворювання. Позбудетеся від причини, і бажання випити зникне. Не витрачайте час даремно. Професійна допомога в наркодиспансері прискорить процес лікування. Автор: Лілія Чуяс 3 Серпня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Я – алкоголік: що мені робити, як впоратися з хворобою, причини алкоголізму, бажання змінитися, необхідне лікування, реабілітація та профілактика


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.