Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як розвинути дисципліну: кращі методи


Опубликованно 10.08.2018 02:30

Як розвинути дисципліну: кращі методи

Сьогодні ми будемо розбиратися, як розвинути дисципліну. Що означає термін? Це зведення певних правил поведінки індивіда, відповідних встановленим у соціумі норм або вимог дотримання певного розпорядку. Як її виховати, і для чого власне вона потрібна, дізнаємося в статті. Ставлення до дисципліни різне

Деякі, усвідомлено чи ні, належать до дисципліни з побоюванням і негативом, вважаючи, що це якість сковує свободу, робить нещасними і примушує до суворого дотримання порядку.

Недисциплінований людина неуважна, не організований, непередбачуваний, вразливий, на нього не можна покластися. Більш того, індивід перебуває в полоні власних страхів, ліні, є заручником бажань. Він не контролює зміну настрою, не в змозі впливати на сумніви.

І такі люди часто не досягають успіхів у житті, аргументуючи це уявною свободою, тим, що вільні у своїх діях, і не зобов'язані виконувати поставлені завдання, слідувати сформованих умов і принципів. Намалюємо портрет дисциплінованого людини

В першу чергу він надійний, тримає слово. Його енергетична сила допомагає в досягненні мети. Дисципліна блокує внутрішні протиріччя і лінь. Вона усвідомлено перемикає розум на пошук мотивації для подолання труднощів і реалізації поставленої собі ж завдання. Це як з ранковою пробіжкою: на наступний день долає лінь, але організований людина продовжує запланований тренувальний курс без всяких сумнівів. Тому що це стає частиною його життя.

Саме дисципліна дарує волю й надає впевненості. Перша проявляється у виборі мети, допомагає скинути кайдани власних вад і слабкостей, захищає від зовнішніх факторів, які заважають її досягнення. А впевненість дає гарантію того, що ви досягнете поставленої задачі, тому що є внутрішня організованість. Як розвинути в собі дисципліну?

Розглянемо декілька практичних рекомендацій, отже:

1. Перше, що необхідно зробити, - зрозуміти її важливість і значимість. Переходимо до вправ: Наведіть близько десяти прикладів того, як самодисципліна сприяє досягненню мети. Напишіть невеликий твір на лист про її силу.

2. Відшукайте мотивацію до розвитку самодисципліни. Отже: Позначте 20 вагомих аргументів, для чого вона потрібна вам. Розпишіть на 5 аркушів емоційно і яскраво, соковито, яким станете після виховання самодисципліни. А потім також яскраво про своєму новому майбутньому.

3. Створіть ритм життя, який буде виховувати цю якість. У цьому допоможе відвідування спортзалу або фітнес-клубу, приміром, три рази на тиждень після роботи і дві у вихідні дні. Чудово організовують заняття яким-небудь бойовим видом мистецтва або спорту (припустимо, хокеєм).

4. Міняйте мислення. Вчіться самоконтролю. У цьому допоможуть афірмації і відвідування спеціальних психологічних тренінгів.

Це лише деякі методи, як розвинути дисципліну. Насправді їх безліч. Головне - не лінуватися, а опрацювати інформацію про них і підібрати зручні для себе.

Про силу волі

Вона нерозривно пов'язана з дисципліною. Її необхідно розвивати, щоб стати успішним. Це усвідомлене підпорядкування себе склалися в соціумі правилам і нормам, а також створення певних умов для подолання труднощів в момент необхідності управління своїми внутрішніми і зовнішніми діями.

Особистість, що володіє цією якістю, набуває багато нових корисних характеристик, таких як висока самооцінка, контроль над собою, стресостійкість, організованість. Більше того, людина досягає висот, розвиває позитивне мислення, набуває комунікативні навички, позбавляється від шкідливих звичок, не знаходячи в них сенсу, і так далі. І все ж, як розвинути дисципліну і силу волі?

Дамо деякі рекомендації

Ці поради допоможуть зміцнити дисципліну, отже:

1. Відмовтеся від шкідливих звичок. Подивіться на своє життя з боку, виявити ті, що не приносять користі, і починайте працювати над їх усуненням. А ось вправу: Якщо хочете кинути палити, випробовуйте себе за допомогою спокуси. Це складно, але дієво. Всякий раз, коли рука потягнеться до сигарети, яка лежить перед очима, одергивайте себе.

2. Вчіться переключати увагу. Це метод зворотний попередньому. Коли вам захочеться палити, подумайте про що-небудь іншому, згадайте яскравий момент життя, мрійте про майбутню відпустку.

3. Позбавляючись від шкідливих звичок, придумуйте нові корисні. Наприклад, почніть бігати вранці, займатися фізкультурою, прибирайте речі в певні місця, введіть раз в тиждень в раціон рибу і так далі. Головне - виконувати дію систематично.

4. Дотримуйтеся режиму.

5. Складайте план на день, тиждень.

6. Завжди доводите справу до кінця, не залишаючи справ на завтра.

7. Займайтеся спортом, правильно харчуйтеся, медитуйте.

8. Будьте охайні, завжди стежте за своїм зовнішнім виглядом і здоров'ям, це половина успіху.

Є ще один дієвий метод: дайте комусь обіцянку. І ви будете прагнути його виконати, щоб не уславитися пустословом і безвідповідальним. Підкріплюйте виконану роботу похвалою, заохочуйте себе за будь-які досягнення. Не вживайте слова з негативним значенням, такі як "не можу", "не буду", "не вийде", "не впораюся" і так далі. І стежте за діями, скільки з'їли і що, записуйте, наприклад, скільки часу провели біля телевізора. Щоб тренувати волю і характер, замінюйте даремні заходи прибиранням у будинку, заняттям спортом і так далі.

Ми розглянули рекомендації, як розвинути силу волі і дисципліну у дорослого. А яким чином виховати ці якості у дитини?

Кілька корисних порад

Взагалі, в будь-якому процесі виховання основну і головну роль відіграють батьки. Безумовно, і оточення дитини має колосальний вплив на формування якостей, але саме в сім'ї закладається фундамент міцного особистісного скелета малюка. Отже, як розвинути дисципліну, якої повинно надаватися особливу увагу: У сім'ї повинні суворо дотримуватися встановлені правила (ритуали і традиції). Наприклад, це розпорядок дня, відпочинок, дозвілля і так далі. Батькам важливо залишатися послідовними. Якщо карає батько, мати не повинна втручатися у виховний процес, інакше дитина не зрозуміє, за що отримав догану. Необхідно строго визначати покарання за провину, тоді дитина буде знати, що чекає за провину. Не можна перестаратися з покаранням, щоб дитина не закрився в собі і не затаїв образу. Підтверджуйте виховні методи особистим прикладом. Якщо лаєте за безлад на робочому столі, а у вас справи з цим йдуть ще гірше, він не усвідомить урок.

Розбираємося далі, як виховати дисципліну у дитини. Бувають, звичайно, і винятки з правил, коли малюк, припустимо, пропустив денний сон, таким чином, порушивши режим дня. У цьому випадку просто необхідно пояснити причину порушення розпорядку, щоб не було подальших збоїв. Будьте твердими, залишаючись добрими

Величезна помилка батьків – це дволикість. Це коли дитину обіймають і хвалять, а через хвилину кричать щосили, розмахуючи кулаками за провину. Криками й істериками не можна нічого досягти, необхідно зберігати спокій і стриманість, залишатися м'якими і доброзичливими навіть у момент покарання, таким чином, щоб малюк не злякався і розумів свій проступок. Строгості і серйозності в голосі та поведінці достатньо.

Спілкуватися потрібно з дитиною правильно

Це прямий запорука успішного виховання дисципліни. Зрозумійте, що чадо не може прочитати ваші думки. Необхідно розмовляти та рахуватися з думкою маленької, але вже особистості. Цікавтеся її життям, досягненнями в садку, школі. Хваліть, заохочуйте за хороший результат. Діліться своєю радістю та новинами. Якщо дитині незрозумілі якісь правила, напишіть на аркуші, прикріпіть на видному місці, спокійно поясніть, кілька разів, поки він їх не зрозуміє.

І ще, залишайтеся завжди справедливими. Не можна карати дітей без підстави, а потім шкодувати про скоєне вчинок. Якщо вина безумовно є, виконуйте обіцяне покарання, щоб в наступний раз чадо розуміло, що його буде очікувати за провину.

Головне – оточити дитину теплотою, турботою, ласкою, щоб він розумів, що сім'я – це надійна фортеця, де завжди вислухають і допоможуть справитися з будь-якою бідою. Це важливо. Залишайтеся іншому, вчіться вибудовувати такі відносини з маленькою особистістю, щоб їй не страшно було прийти додому з проблемою. Маючи надійну надійний зв'язок, ви без праці зможете виховати дисциплінованого, організованого, порядного, цілеспрямовану людину.

Отже, тепер ми знаємо, як розвинути дисципліну у дитини і дорослої людини. Головне – в будь-якому процесі мати терпіння і витримку, правильно розставляти життєві пріоритети, прагнути до кращого, саморозвиватися, вдосконалюватися, адже цього немає межі. І тільки тоді ви будете по-справжньому щасливі і щасливі. Автор: Книга Ольга 9 Серпня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Як розвинути дисципліну: кращі методи


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.