Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як перестати скиглити по дрібницях? Рекомендації та поради психолога


Опубликованно 11.08.2018 03:15

Як перестати скиглити по дрібницях? Рекомендації та поради психолога

В оточенні кожного зустрічався чоловік, який нарікає нескінченно на долю. Це вкрай дратує і псує настрій. Розберемося в цій статті, як же перестати скиглити по дурницях, наведемо рекомендації та поради психологів. Чим загрожують переживання?

В силу різних життєвих обставин ми відчуваємо емоції, позитивні або негативні. Останні ж несуть загрозу для людини. Впливають на психологічне та фізичне здоров'я. Що призводить до руйнації соціальних та родинних зв'язків, припинення кар'єрного зростання і навіть звільнення.

Тривалий стрес призводить до депресії, яка викликає пригнічений настрій, апатію, тугу, зниження самооцінки. Людина, як правило, відчуває почуття провини, безвихідності, стає безініціативним. При цьому зникає мотивація і вольова активність. Наступає швидка втомлюваність. Внаслідок цього може статися емоційний зрив і навіть суїцид.

Страждає нервова, серцево-судинна система, що призводить до інсультів та інфарктів. З'являється ризик виникнення соматичних захворювань, таких як, гастрит, виразка, гіпертонія та інших. А ще у людини може виникнути симптом іпохондричного розладу. Чи варто себе мучити по дрібницях? І все ж, як перестати скиглити? Будемо розбиратися в цьому питанні. Декілька загальних рад

Перший, мабуть, головна порада - навчитеся брати на себе відповідальність за своє життя. Не варто все скидати на невдачу, рок, псування і так далі. Зупиніться, подивіться тверезо на ситуацію, постарайтеся відшукати справжній корінь проблеми, яким би жахливим або ганебним він не був, але це джерело, який дозволить знайти вихід.

Наступний рада. Задумайтеся, чи часто збуваються ваші погані прогнози. Швидше за все, ніколи. Як правило, тривога надумана, а переживання безпідставні. А це означає, що не варто виснажувати себе страхами в сформованій ситуації.

Далі сконцентруйтеся на сьогоднішній день, на тому, чим ви займаєтеся, наприклад на роботі, прибирання, рукоділлі. Якщо нема чим зайнятися, згадайте про хобі. Просто почитайте цікаву книгу, подивіться веселу комедію, пограйте з домашнім вихованцем, займіться фізкультурою.

А щоб відволіктися від тривожних думок, промовляйте вголос все, що ви робите. Отже, продовжуємо розбиратися, як перестати скиглити і скаржитися.

Не треба себе жаліти!

Причин цьому може бути безліч. Для того щоб дізнатися, як перестати скиглити і почати радіти життю, розберемося в них. Деякі з них: Заздрість. Такі люди заздрять досягненням і успіхам інших, а вважають себе обділеними і ображеними долею. Лінь. Саме вона не дозволяє людям-скигліїв рухатися далі і самовдосконалюватися. Замість цього вони воліють сидіти на місці і чекати, що за них все зроблять, займаючи зручну позицію пригноблених і нещасних, що заслуговують уваги і співчуття. Любов, наприклад. Припустимо, щоб викликати емоції у своєї половинки, людина починає маніпулювати втомою, никчемностью і так далі.

Насправді причин багато. І як правило, вони спочатку носять психологічний характер і, якщо їх вчасно не розпізнати, плавно набувають фізичний. Отже, як перестати скиглити по дрібницях? Перестаньте себе жаліти. Як це зробити?

Необхідно заспокоїтися, відволіктися, привести в порядок думки. Дамо кілька корисних порад: Приберіть зі свого кола «однодумців», які уявно або серйозно підтримують вас, підтримуючи і посилюючи переживання. Займайте себе корисною справою, щоб не залишалося часу на пусті і шкідливі думки. Придбайте нових друзів і знайомих, позитивно мислячих, з активною життєвою позицією. Не забуваємо про ранкові афірмації. Приміром, вставши біля дзеркала, промовляйте: «У мене сьогодні чудовий настрій», «У мене все виходить», «Удача і везіння завжди зі мною» і так далі. Приділіть собі 15-20 хвилин на тиждень, у які можна поплакати і посумувати. Але не перестарайтеся.

Порад і рекомендацій, як перестати нити, багато. Якщо вони не допомагають вам, не соромтеся звертатися до психотерапевта. В цьому немає нічого поганого.

Як перестати скиглити і почати діяти?

Перше, що необхідно зробити, - поставити мету, до якої ви будете рухатися. Отже, до порад: Створіть собі комфортні умови. Зрозумійте, що заважає вам виконувати дію, може, це голод, холод, будь-які інші фактори. Не відкладайте справи на завтра. Навіть якщо ви прокинулися в обід, не варто опускати руки і нарікати на те, що день пройшов. Розбийте мета на маленькі підцілі, багато з яких можна виконати за кілька годин. Розправляйтеся з незакінченими справами. Наведіть порядок на робочому столі і в кімнаті, приберіть речі, які вас дратують. Користуйтеся таким інструментом, як фрирайтинг. Це техніка вільного письма, завдяки якій ви можете вилити на папір всі внутрішні переживання і думки. До неї вдавався Н. В. Гоголь, таким чином, позбавляючись від усього мисленого марення. Опишіть, що необхідно зробити і як ви можете це здійснити. Внаслідок чого вималюється план ваших подальших дій. Починайте з простого. Досягнення маленької мети дасть вам заряд і мотивацію на здійснення більш складних завдань. І не забуваємо про відпочинок. Якщо ви відчули втому, зупиніться і відпочиньте хвилин 5-10.

Отже, тепер ми знаємо, як перестати скиглити. Дамо ще кілька корисних порад.

Перестаємо нервувати через дрібниці

Рекомендації такі: Вчіться планувати день. Не варто повністю покладатися і реагувати на думку оточуючих. Зміцніть фізичне здоров'я. Часто наявне захворювання не дає спокою. Пройдіть обстеження, позбавтеся від недуг. Не поспішайте. Всі дії повинні бути спланованими і розміреними. Позбавляйтеся від страхів. Искореняйте почуття провини, яке вбиває зсередини.

Тепер ми знаємо, як перестати скиглити, і, головне, не забуваємо про здоровий спосіб життя. Більше відпочивайте, їжте корисні продукти, гуляйте на свіжому повітрі, заряджайтесь позитивними емоціями, уникайте сварок і негативу. Радійте життю, приділяйте більше часу дітям і родині, і тоді ви не станете забивати голову порожніми думками, безглуздою тривогою і перетворюватися в противних скигліїв. Автор: Книга Ольга 5 Серпня 2018


banner14

Категория: Развлечения

Як перестати скиглити по дрібницях? Рекомендації та поради психолога


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.