Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Наслідки вживання марихуани: вплив на людину, способи і терміни вживання, збої в роботі організму, згасання мозкової діяльності і можливі патології


Опубликованно 15.08.2018 00:45

Наслідки вживання марихуани: вплив на людину, способи і терміни вживання, збої в роботі організму, згасання мозкової діяльності і можливі патології

Про марихуану ходять різні чутки, але найчастіше вони не підкріплені жодними фактами. Мало хто цікавиться, який вплив роблять легкі наркотики на організм. Мабуть, це пов'язано з тим, що немає великої кількості людей, які мають проблеми після їх вживання. Але багато наркомани, які сидять на важких наркотиках, кажуть, що починали свій шлях саме з марихуани. Так що на облік потрапляють залежні люди, які самі не можуть впоратися зі своєю проблемою, а тих, хто любить побалуватися травичкою, не беруть під контроль. На перших етапах такий контингент цікавий тільки поліції, але не медикам. Наркотик природного походження

Якщо не замислюватися і не знати про наслідки вживання марихуани, то може скластися думка, що воно цілком необразливо. Адже це речовина рослинного походження. А все, що натуральне, зазвичай викликає довіру, і його вживають з більшою охотою. Цей наркотик готують з листя конопель, з квіток і стебел. З верхівки конопель збирають смолиста речовина – гашиш.

Всі похідні трави вживають і в чистому вигляді, і цигарки разом з тютюном. Можуть їх жувати, ковтати або їсти разом з їжею.

Спочатку може створюватися ілюзія, що шкоди від вживання марихуани просто не може бути, адже це звичайна трава. Адже тютюн теж курять, і нічого страшного, люди можуть палити його все життя. Але, насправді, це не так! Вплив травички на людину

Будь-які речовини, що викликають залежність, – це недобре для людини. А конопля викликає залежність. Передусім це відбувається на емоційному рівні (психологічна залежність). Людині подобається той стан, в якому він перебуває після куріння трави, і у нього з'являється сильне прагнення до того, щоб воно повторювалося знову і знову.

Після вживання марихуани виникає залежність і на фізичному рівні, вона не сильна, хоча проявляється синдромом абстинента. При цьому споживач наркотика дратівливий, нетерплячий, у нього поганий настрій.

У різних людей різні прояви: може пропасти апетит, людина може схуднути, страждати безсонням. Тремтіння і озноб, тиск в області скронь і грудей – все це побічні явища, спричинені речовинами, що входять до складу марихуани. Цей синдром може тривати до 5 днів. Механізм дії і прояви

Під впливом марихуани починаються збої в роботі мозку. Такі прояви викликані тим, що в рослині міститься сильна отрута - активна хімічна речовина. В різні сорти конопель зміст цієї отрути різне.

Речовина тетра-гидроканнабиол (ТГК) завдає великої шкоди людині. До чого призведе вживання марихуани? До того, що в курця будуть порушені багато функцій мозку, соматичні і психічні. Навіть одноразове вживання призводить до змін відчуття простору і часу. Кольори і звуки сприймаються викривлено, а зв'язок з реальним світом втрачається. На перших етапах людям здається, що це забавно і необразливо.

ТГК діє на мозок, і вживав марихуану стає розсіяним, забудькуватим, мислить фрагментами, знаходиться як би в стані нереальності. І це далеко не всі наслідки вживання марихуани.

Під дією наркотику людина вкрай залежний від впливу ззовні, у нього пропадає відчуття свого «я». Крім розладів на психоемоційному рівні, розвиваються і фізіологічні порушення.

Інтоксикаційний психоз проходить з маячними ідеями, галюцинаціями та ілюзіями. Особистість перебуває в стані страху і паніки, в цей момент приходять депресивні думки, в тому числі і про самогубство. Чим небезпечне тривале вживання трави

Потрібен суспільству людина, яка байдужа до всього, що відбувається навколо: навчанні, праці, до всього навколишнього світу? Він стає тягарем і для себе самого, і для тих, хто знаходиться поруч.

Повна байдужість до всього, що відбувається навколо – це наслідки тривалого вживання марихуани. Це прояв називається амотивационным синдромом, він виявляється у 40 % хронічних споживачів марихуани, особливо від нього страждають підлітки. Якщо в компанії підлітка є курці конопель, то він у групі ризику. Ймовірність того, що він теж стане вживати і потрапить в залежність від каннабіноїдів, зростає в 15 разів.

Підлітки частіше вживають наркотик, вважаючи, що це нешкідливо і допомагає створити настрій у компанії, але результатом вживання марихуани може стати важке пошкодження головного мозку.

Від одиничного споживання наркотику може бути тільки тимчасовий дисбаланс і втрата відчуття реальності, потім людина відчуває себе так само, як колись і це дає хибне уявлення, що так буде завжди, і, починаючи з малого, він входить в залежність. Наслідки тривалого вживання

Лікар, спілкуючись з хворим і спостерігаючи за ним, відзначає ряд відхилень у поведінці пацієнта. Він бачить ознаки вживання марихуани і в загальному самопочутті. Це може бути: безсоння; зменшення маси тіла або виснаження, викликане втратою апетиту; головні болі. Вживання марихуани в невеликих дозах

Навіть невеликі дози травички можуть значно погіршити пам'ять. Під час навчання вкрай важлива короткочасна пам'ять, а саме вона порушується в першу чергу. Функції розуміння цілей і завдань стираються і руйнуються. Курець не може зосередитися, він неуважний, у нього пропадає потреба в спілкуванні.

Якщо викурити одну сигарету з гашишем, то пам'ять пригнічується на 37 днів. У регулярних споживачів різко зростає ризик розвитку шизофренії.

Було помічено, що навіть діти до 4 років, у присутності яких батьки постійно курили марихуану, мали погану пам'ять і порушення мови. Збої в роботі всього організму

Наслідки частого вживання марихуани згубно позначаються на роботі всього організму. Його загальна опірність знижується. Навіть якщо викурювати по однієї сигарети з марихуаною у день, зменшується кількість білих кров'яних тілець, що свідчить про виснаження захисних можливостей організму. Збої в роботі організму чоловіків

Чоловіки, які вживають коноплю, мають проблеми із зачаттям. Їх сперматозоїди малорухливі, і їх вкрай мало. Випадки імпотенції у наркоманів зустрічаються частіше, ніж у чоловіків, які не вживають травичку. У курців навіть зростання бороди затримується, знижується і сексуальна активність.

Проводилися дослідження, де було виявлено, що 5 сигарет марихуани мають ту ж здатність викликати рак, що і 113 звичайних сигарет. Марихуана не виводиться з організму швидко, залишається там 3-5 тижнів і все це час надає негативний вплив на фізичний стан і розумову діяльність. Збої в роботі організму жінок

Крім загальних проблем за станом здоров'я, які характерні для чоловіків і жінок, слабка стать стикається і з іншими наслідками вживання марихуани. У жінок значно збільшується кількість клітин, в яких молекули ДНК пошкоджені. Часто порушується овуляція, скорочується менструальний цикл або настає повне безпліддя. Не обов'язково у всіх курців травички будуть одні і ті ж прояви, все залежить від індивідуальних особливостей організму.

Фахівці бачать ознаки вживання марихуани і допомагають позбавитися від залежності. З такою проблемою працює лікар-нарколог. А там, де додалися ще й психічні розлади, потрібна допомога психотерапевта або, у важких випадках, психіатра. Скільки часу потрібно, щоб активні речовини наркотику вийшли з організму?

ТГК та інші активні речовини конопель, які виробляють інтоксикацію організму, не виводяться миттєво. В цьому питанні величезне значення має тривалість куріння і активність курця в цьому періоді, то, як часто він курив, скільки часу пройшло з останнього тривалого утримання.

Якщо вживання канабісу було щоденним і по кілька разів на день, то процес виведення буде довгим. Марихуана відкладається в підшкірних жирових клітинах і виводиться вкрай повільно.

Повний висновок може зайняти півтора місяця. Повсякденний курець швидко повністю насичує клітини наркотиком, для цього достатньо два місяці. Що відбувається при вживанні марихуани? Кров насичується активними наркотичними речовинами, вони потрапляють в кровотік і поглинаються жировими клітинами, які її фільтрують. Психоактивний ефект згладжується, і людина не може відчути стан ейфорії від травички, поки жирові клітини продовжують її фільтрувати. Як прискорити процес виведення марихуани з організму?

Оскільки наслідки вживання марихуани погано позначаються на роботі організму, то варто прикласти зусилля, щоб вивести отруту з організму якомога швидше. Оскільки він більшою мірою концентрується в жирових клітинах, то повні люди мають більше місця для зберігання канабісу. Ті, хто практично не мають підшкірного жиру, швидше позбуваються від шкідливих речовин. За 3-4 тижні це цілком реально, але при цьому повинно бути повне утримання від куріння травички, навіть якщо перед цим чоловік був активним її споживачем. Людям з надмірною вагою потрібно кілька місяців.

Щоб хоч якось прискорити цей процес потрібно давати людині фізичні навантаження. Це єдиний спосіб. В якості навантажень можна вибрати біг, походи, їзду на велосипеді, плавання і кардіо-вправи. Міфи чи правда?

Варто сказати, що навколо теми споживання марихуани ходить багато різних розмов, притому не тільки серед звичайних людей, але і вчених. Є ряд вчених, які говорять, що вплив активних речовин марихуани на мозок руйнівно, клітини мозку вбиваються і вже не відновлюються. Інші стверджують, що нічого цього немає, і через годину після куріння людина стає таким же, як і раніше, і ніяких наслідків вживання марихуани більше немає.

В лабораторіях сотні мишей і приматів вдихали дози диму, рівні декільком викурених сигарет з марихуаною в день, але при цьому однозначних результатів ніхто не дав, і ніхто з прихильників двох поглядів не перейшов на бік опонентів. Спостереження за курцями

Витівка це чи ні, кожен вирішує для себе сам, адже за своє здоров'я тільки сама людина несе відповідальність. Але коли почнуться проблеми зі здоров'ям, не буде сенсу говорити про думки науковців. Кого тоді звинувачувати? Однозначно лише те, що марихуана часто ставала трампліном у світ захоплення важкими наркотиками.

Вона приваблює відносно невисокою вартістю і тим, що дає приємний стан ейфорії. Але у багатьох куріння можуть супроводжувати не тільки приємні відчуття, але і почуття страху, паніки.

Вище були описані наслідки вживання марихуани і було сказано, що не всі вірять у те, що вона настільки шкідлива. А якщо поспостерігати за курцем, можна побачити, що майже відразу він стає «мрійливим». Людині стає важко координувати свої рухи, серцебиття у нього частішає. Через 30 хвилин настає кульмінація дії, а повністю вона припиняється лише через 2-3 години. Після цього часу людина зовні виглядає так само, як і раніше.

Все залежить від якості марихуани і вихідного стану курця, так само в розрахунок йде на те, вживається марихуана окремо або змішується з іншими наркотиками. А що після куріння?

Вдихаючи дим цієї трави, курець на довше затримує дихання, ніж це відбувається при звичайному куріння тютюну, в такому режимі легені працюють не так, як це повинно бути. Коли приплив ейфорії проходить, проявляється відчуття сонливості, радість може змінитися на депресію, деякі зізнаються, що у них було відчуття паніки.

Марихуана накопичується в жирових клітинах і не виводиться в кров і сечу. Коли «кайф» від викуреної сигарети вже не приходить, а приємних відчуттів все ж хочеться, то починається пошук інших, більш сильних наркотичних засобів. Поки вчені не визначилися з висновками щодо дії марихуани на здоров'я людини, краще утриматися від таких ігор розуму і залишатися в твердому розумі і здоровій пам'яті, не вдаючись до подібних стимуляторів радості. Наслідки після вживання марихуани будуть у того, хто її вживав, а не у того, хто досліджував її вплив в лабораторії. Автор: Oksana Fedorenko 9 Серпня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Наслідки вживання марихуани: вплив на людину, способи і терміни вживання, збої в роботі організму, згасання мозкової діяльності і можливі патології


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.