Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як навчитися пекти торти: професійні курси, домашнє навчання, передача досвіду, вивчення рецептів, покрокова інструкція замісу, випічки і прикраси, секрети кондитерів


Опубликованно 16.08.2018 02:00

Як навчитися пекти торти: професійні курси, домашнє навчання, передача досвіду, вивчення рецептів, покрокова інструкція замісу, випічки і прикраси, секрети кондитерів

Торт буде прикрасою столу на будь яке свято. Іноді хочеться здивувати гостей незвичайною випічкою, не купленої в магазині. У цій статті розповімо, як навчитися пекти торти в домашніх умовах. Розглянемо всі тонкощі приготування. Але спочатку ми розповімо про те, з чого почати новачкові.

Іноді у людини виникають різні бажання. Наприклад, в один прекрасний день може в голову прийти думка: хочу навчитися пекти торти. Перш ніж починати освоювати ази, потрібно бути налаштованим, що процес це довгий, вимагає вміння, терпіння і фантазії. А також не боятися експериментувати. Але це вже коли вже будуть виходити класичні тортики на тверду п'ятірку. Приміщення

Як навчитися пекти торти? Що потрібно для випічки? Безумовно, що кожному майстру потрібно для роботи приміщення. Кухня повинна бути просторою (бажано), повністю обладнана якісною технікою. Коли є проблеми з духовкою, то піде набагато більше часу на навчання випічки хороших коржів. Адже важливо, щоб основа була пропеченою і не згоріла. Можна використовувати і мультиварку. Інструменти

Також потрібні інструменти: Обов'язково наявність міксера з різними насадками, не завадить і віночок. На перших порах він буде паличкою-виручалочкою. Якщо міксера немає і потрібно його купувати, то краще взяти стаціонарний. Збивання білків часом займає час. І поки міксер буде це робити, в цей час можна підготувати інші інгредієнти. Миски різних розмірів з пластику, нержавіючої сталі і емальовані. Різного розміру ложки, виделки і лопатки. Форми для випікання коржів. Бажано придбати роз'ємні металеві і силіконові, різних розмірів. Форма може бути різноманітною, не обов'язково купувати тільки круглу. обов'язково мати кухонні ваги, що вказують точність по грамам. Іноді всього 1 зайвий грам може зіпсувати шедевр. Не завадять мірні стакани і ложки. Кондитерський мішок з насадками. Він набагато зручніше і простіше у використанні, ніж шприц. Трафарети для нанесення візерунків. Кисті для змазування і зображення малюнків на кремовій основі. Прилади для розкачування тіста. Наприклад, скалка. Плівка харчова. Фартух і косинка/ковпак на голову. Інгредієнти

Важливо не один раз перевірити за рецептом, всі необхідні продукти є в наявності. Перед початком приготування обов'язково все має перебувати під рукою або в близькому доступі. Є основний список продуктів, який використовується практично для кожної випічки. Їх бажано мати в будинку постійно. У процесі роботи у кожного кулінара утворюється свій список необхідних продуктів. Книги потрібні!

Щоб навчитися пекти торти професійно, треба купити одну кулінарну книгу про випічці тортів і тістечок для них. Адже рецепт однієї випічки в різних книгах різниться. Можна врахувати всі нюанси, вибрати найбільш корисні фішки, тоді торт вийде неймовірно смачним. Подумати про оформлення майбутніх виробів

Заздалегідь потрібно попрацювати над прикрасою торта. Новачкові рекомендується почати з мастики. Це досить еластична маса, нагадує прісне тісто для чебуреків, по смаку солодка. Нею можна просто накрити торт цілком. І на неї нанести напис або своєрідний малюнок. Можна з неї вирізати елементи декору. Можна купити спрей (кондитерський) і покрити їм коржі як окремо, так і поверх мастики. Або придбати готові фігурки для прикраси торта. Всі вони їстівні. Можуть бути як у вигляді квітів, так і з написами. Існує і просто кольорова посипання, яка прикрасить будь-яку випічку, не тільки торт.

Іноді рекомендується починати робити торти з покупних коржів, щоб добре освоїти процес складання і просочення основи кремами. Тим більше що покупної корж завжди ідеально рівний і круглий. Спочатку вибираються найбільш прості по дизайну торти. Як навчитися пекти торти з нуля

Перш ніж починати практикувати, рекомендується переглянути кілька відеороликів з виготовлення простих тортів. Потім вже починати вчитися готувати коржі. Ідеально рівний і добре пропечений і пишний (іноді потрібно і не пишний) корж - основа гарного тортика.

Опис приготування торта з нуля: Придбати спеціальну кондитерську борошно. Вона містить меншу кількість клейковини, тому тісто виходить не така пишна, як у булочках. Вона продається в будь-якому продуктовому магазині. Якщо трапилося так, що її немає на полицях, то можна приготувати самостійно. Для цього береться 1 порожній стакан об'ємом 250 мл У нього потрібно насипати кукурудзяного крохмалю 60 г і доповнити склянку до верху пшеничним борошном (вищий сорт). Висипати суміш з склянки в миску необхідного розміру і ретельно перемішати. Після цього отриману борошно потрібно просіяти. Для пишноти тіста просіяти рекомендується 2-3 рази. Перед початком замісу тіста потрібно приготувати всі необхідні інгредієнти. Починати потрібно зі змішування всіх сухих компонентів. Ретельно перемішувати, щоб в подальшому можна було відразу використовувати. У рецептах часто потрібне використання молока, і навіть вказується його жирність. Спочатку відступати від рецепту не рекомендується. Але потрібно знати, що незбиране молоко можна замінити його аналогами. Обов'язково стежити за тим, яке масло потрібно в рецепті: вершкове або рослинне. Якщо вершкове, то його потрібно попередньо розтопити на водяній бані. Іноді його потрібно ще й збити. Якщо олія буде переплутано, то смак коржа буде зовсім не таким, це вплине і на зовнішній вигляд. Використовувати міксер тільки для збивання білків. В інших випадках користуватися міксером або лопаткою. Покрокове приготування бісквітного торта

Інгредієнти розраховані на один великий корж або два середніх. Потрібно: 4 курячих яйця (елітні); 450 г кондитерської борошна; до 7 г солі; 17 г пекарського порошку; 350 г цукрового піску; 250 мл молока (цільного або його аналогів); 25 г ванільного цукру; 180 г вершкового масла (попередньо розтопити).

Починати приготування тіста слід з перемішування: борошна, цукру, солі і пекарського порошку. Обов'язково все перемішати особливо ретельно.

Додати в суху суміш молоко, розтоплене і охолоджене вершкове масло, яйця і ванілін. Перемішувати, поки маса не стане однорідною. Краще використовувати для перемішування тесту лопатку.

Поки тісто готується, потрібно розігріти духовку. Температура повинна бути 180 градусів. Форму краще покрити папером для запікання, не змащувати маслом. Якщо один корж печеться, то час випікання 45 хв. А якщо два коржа, то випікати 30 хв. Поки час запікання не вийде, духовку краще не відкривати. Інакше корж втратить пишність. Коли він буде готовий, зверху вкриється коричневою скоринкою.

Коржі повинні побути у формі хвилин 15 після того, як їх дістануть з духовки. Так вони легше відійдуть від паперу. І не сильно деформуються при перекладанні на тарілку. Плюс приготованого коржа в тому, що не потрібно окремо збивати білки, готується тісто без складнощів. Плюс готовий продукт можна відразу вживати. А можна і змастити: вареним згущеним молоком з маслом (на банку згущеного молока 200 г вершкового масла); можна просочити звичайним йогуртом і так далі.

Додатковим плюсом коржа є те, що його можна зберігати в морозилці до 3-х діб, перед подачею він повинен зігрітися до кімнатної температури, на це піде до 4 годин.

Краще починати освоювати кулінарне мистецтво по готуванню тортів саме з таких рецептів. На них же можна експериментувати і з прикрасами. Потім можна ускладнювати рецепт для коржів і урізноманітнити з кремами.

Одним з найбільш простих і вважається медовий торт. Хоча там є нюанси з приготування тіста. Можна спробувати робити торти, основа яких - сухе печиво. Поради від кондитерів

Зараз розберемося, як навчитися пекти торти відповідно до порад досвідчених кулінарів. Завжди потрібно точно слідувати рецептом, брати точну кількість всіх інгредієнтів. Вони вирахувані шляхом проб і помилок. Обов'язково використовувати ваги. Класти компоненти потрібно в суворій послідовності. Будь-яке, навіть незначне відхилення від рецепту може обернутися провалом. Експериментувати і класти інші складові тільки тоді, коли вже прийде досвід. Там можна буде вже на око визначити потрібну кількість компонентів.

Обов'язково дотримуватись температурного режиму. Якщо встановити трохи менше (при боязні, що коржі пригорять), то великий шанс, що вони не пропечуться і осядуть, коли їх дістануть з духовки. Якщо поквапитися і збільшити температуру, то корж, швидше за все, пригорить, а всередині тісто залишиться сирим.

Для приготування використовувати тільки чисту і суху посуд та інструмент. Навіть маленька крапелька води може все зіпсувати. Це одне з важливих правил того, як навчитися пекти торти.

При перемішуванні компонентів з допомогою міксера іноді його слід вимикати і перемішувати за допомогою ложки. Добре відскрібати вміст зі стінок. Там можуть залишатися грудочки.

Якщо коржі пекли заздалегідь, то зберігати їх слід тільки в морозилці. У холодильнику вони втрачають вологу і черствіють. Для приготування торта із замороженого коржа його слід заздалегідь дістати, щоб він став кімнатної температури.

Прикрашати можна тільки повністю остиглі коржі. Інакше масляне прикраса може підтанути або сильно просочити корж. А сам він може від цього стати сухим і почати кришитися. Не переборщувати з цукром. Звичайно, він підсолодить продукт, але за нього корж може пригоріти, а також тісто не буде потрібної консистенції.

Якщо в рецепті немає застереження, яким повинен бути використовуваний продукт за рецептом (теплим або холодним), то слід заздалегідь всі інгредієнти дістати з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Особливо це стосується яєць. Інакше вони будуть погано збиватися.

Тісто повинно заповнювати форму лише наполовину, оскільки в процесі запікання воно піднімається практично в 2 рази. І в підсумку краю будуть нерівними, плюс втекла тісто наповнить горілим ароматом всю квартиру.

Якщо торт робиться з декількох коржів, не варто спрощувати собі роботу і піч один, а потім його розрізати. Краще випікати кілька. Тоді шанс, що вони пропечуться, буде 100%. Давати час коржам охолонути у формі, і тільки потім їх виймати з неї. Так вони будуть краще тримати форму. Крем наноситься в два етапи. На початку для просочення коржів. Потім вже для прикраси. Між ними потрібно витримати не менше 15 хв. Смак і форма продукту важливі!

Тим, хто цікавиться, як навчитися пекти торти на замовлення, потрібно обов'язково стежити за смаком продукту. Його красива форма - це другорядне, до чого потрібно прагнути. Навіть самий гарний торт, якщо буде несмачним і сухим, не буде мати попиту.

Спочатку експериментувати потрібно тільки на одному рецепті, поки він не буде виходити за смаком і зовнішнім виглядом, як і належить, без будь-яких вад.

Де можна навчитися пекти красиві торти?

Коли виходить готувати торти без косяків, то хочеться дізнатися, де можна навчитися пекти вироби. Тут є кілька варіантів: Відвідувати курси одноденні. На них часто розповідається про всі новинки в кулінарії, без знання яких можна почати втрачати навіть постійних клієнтів. Саме ці курси важливі для тих, хто хоче навчитися пекти торти на замовлення на дому. Можна просто дивитися онлайн відеоуроки в інтернеті, але там є мінус. Розглядаються в основному прості рецепти і не розкриваються найважливіші фішки, без яких шедеври не вийдуть. Непоганим варіантом навчитися пекти торти на замовлення вдома буде відвідування платних курсів. Так звані від А до Я. Там будуть розказані всі тонкощі приготування. Буде зворотній зв'язок з кондитером і можна розбирати, чому тісто осіло після запікання, або чому корж сильно кришиться, і так далі.

Висновок

Зараз торти домашнього виробництва набирають велику популярність. Навчитися пекти торти вдома не складно. У цій справі головне - терпіння і бажання добитися результату. Тоді улюблена справа принесе ще й фінансову стабільність. Тут потрібно не тільки знати, як навчитися пекти торти, але і вміти шукати клієнтів, і навіть робити собі рекламу. Автор: Юлія Оболенська 14 Серпня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Як навчитися пекти торти: професійні курси, домашнє навчання, передача досвіду, вивчення рецептів, покрокова інструкція замісу, випічки і прикраси, секрети кондитерів


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.