Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Головний невичерпне джерело життєвої енергії людини


Опубликованно 17.08.2018 03:30

Головний невичерпне джерело життєвої енергії людини

Іноді кожній людині доводиться долати складні часи. На роботі – одні стреси, у сім'ї сварки і непорозуміння. Доводиться втрачати близьких людей, настає криза середнього віку. Відбувається поступова переоцінка власного життя і свого місця в ній. У кожній складній ситуації людина хотів би знайти сили і енергію для подолання цих ситуацій.

Спілкування

Для багатьох в ролі невичерпного джерела сил виступає спілкування з людьми. Велике щастя, якщо є близька людина або розуміючий друг, з яким можна приємно поспілкуватися, кого можна попросити про що-небудь, і він це зробить.

Але тут є одна суттєва ремарка. Головним невичерпним джерелом є саме людина, а не сурогатне спілкування «під градусом». Справжнім щасливчиком можна назвати того, у кого є близький друг, з яким він може просто поговорити без єдиної краплі алкоголю, і після цього стає світло на душі. У разі ж, якщо мова йде про посиденьках з пляшкою, людина знаходиться в компанії з вживаним речовиною, а не з іншою особистістю. А друзі в цьому випадку відіграють роль фону – точно так само, як включений телевізор на кухні. Насправді кожен знаходиться при цьому в компанії самого себе. Повноцінний сон

Коли людина ледве стоїть на ногах через недосипу, ні про яку енергії не може йти і мови. Недостатній або неякісний сон тягне за собою перепади настрою, неможливість повністю сконцентруватися на роботі.

Дорослому зазвичай достатньо восьми годин сну. Але насправді ця кількість є індивідуальним. Одного вистачить і шести, а в іншого організм вимагає і дев'ятигодинного відпочинку.

Щоб сон перетворився в невичерпне джерело сил, слід дотримуватися важливих правил: лягати і прокидатися в один і той же час; виключити вживання тонізуючих напоїв після чотирьох годин дня; за кілька годин до сну відкласти в сторону гаджети, вимкнути телевізор; спати в прохолодному, добре провітрюваному приміщенні. Систематична фізична активність

Заняття певним видом спорту або фітнесом, ранкова зарядка або пробіжка дозволяє зміцнити суглоби, зарядити енергією. Люди, які дотримуються активного способу життя, завжди здоровіше і активніше.

І навпаки, гіподинамія призводить до апатії, депресії, занепаду сил. Крім цього, спорт є хорошим способом самодисципліни, що також важливо для досягнення успіху. Правильне харчування

Саме їжа дає людині енергію, є її найважливішим джерелом. Якщо харчування погане, ніяка творчість або медитації не зможуть надати сил. Щоб завжди бути активним, необхідно відмовитися від солодощів, фастфуду. Ця їжа лише викликає короткочасний приплив енергії, за яким слідує спад. Наявність життєвої мети

Мета – це один з найважливіших елементів повноцінного існування людини, також є невичерпним джерелом енергії. Мозок людини влаштований так, що він не може не працювати над будь-якої завданням.

Якщо особи є до чого прагнути, і сили будуть приходити практично самі. При цьому важливо, щоб поставлена мета включала в себе взаємодію з людьми, зобов'язання перед ними. В іншому випадку власної мотивації для її досягнення може і не вистачити. Позитивне ставлення до себе

Ще один невичерпне джерело енергії людини. Щоб підключитися до нього, необхідно зрозуміти, що найважливішою людиною в його житті є він сам. Часто доводиться стикатися з такими проблемами, які подолати не представляється можливим. І в таких ситуаціях виявляється, що любити себе ні за що, просто так – зовсім незвично. Любов до себе – невичерпне джерело енергії. Черпати з нього сили можна в тому випадку, якщо людина позитивно ставиться до себе, навіть якщо: батьки його не підтримують; чоловік не хоче допомагати по дому; дружина стала байдужою; дитина не бажає слухатися; нічого не виходить; хтось грубіянить.

На перший погляд може здатися, що любити себе і прощати – це незначні дрібниці. Навіщо витрачати час на себе самого, якщо стільки справ і потрібно постійно працювати? Але подібний підхід може бути ефективним лише в тому разі, поки сама людина не усвідомлює: він винен сам собі – в плані почуттів, фізичного стану, духовно. І в цей момент він і починає шукати невичерпне джерело енергії. Читання

Для багатьох шедеври літератури стають невичерпним джерелом натхнення. Адже вони створюються тими людьми, які за допомогою свого твору діляться з іншими накопиченим досвідом. Крім цього, читання є відмінним способом розвитку розумових здібностей, фантазії.

Подорожі

Навіть поїздка в сусідній обласний центр може стати гарною можливістю отримати нові враження. Якщо ж є можливість відпочити в інших країнах, це допоможе отримати неоціненний досвід, розширити кругозір і надовго зарядити позитивом. Психологи рекомендують як мінімум тиждень на рік проводити поза домом.

Позитивні емоції

Іноді потрібно перемикатися з тих речей, які позбавляють людину сил, на те, що приносить радість і задоволення. Для цього необхідно зрозуміти, що саме допомагає відчути позитив. У кожного це невичерпне джерело буде індивідуальним. Наприклад, це можуть бути такі заняття: прогулянка верхи на коні; догляд за садом; плавання в басейні; гра на гітарі; приготування їжі; танці.

Головне - відокремити те, що «потрібно» робити, від того, що хочеться. Знайшовши цікавить заняття, необхідно переключитися з стану постійної віддачі енергії на її прийняття. При цьому необхідно пам'ятати: займатися цікавою справою, що є джерелом позитивних емоцій, слід регулярно. Адже рано чи пізно сили закінчуються. Перш ніж це станеться, корисно заздалегідь заповнити резерв внутрішньої енергії. Ресурсне місце

У психології ресурсним станом називається те, в якому психіка людини працює найбільш оптимально. Коли людина знаходиться в цьому стані, у його мозку виробляються різні речовини (нейромедіатори), що відповідають за відчуття благоденства, а також підвищують рівень стійкості до стресу.

Тому ресурсне місце може стати невичерпним джерелом внутрішньої енергії. Зазвичай це певне місце з минулого людини, де він відчував себе повністю щасливим, повним життєвих сил і впевненості. Це може бути: батьківський будинок; місце, де проводився щасливий відпустку; улюблена точка в місті (кафе, бібліотека, парк); духовне місце (православний храм, дацан, мечеть).

Розслабившись, слід уявити себе в цій точці, побути там деякий час, насолодившись приливом сил і енергії. Після звернення до персонального невичерпного джерела життя зазвичай люди відчуває себе відпочилими. Їм легше працювати, приймати вірні рішення.

У кожної людини в дійсності є не один індивідуальний джерело, звідки він може черпати натхнення і сили. Головне – виявити і своєчасно звертатися до нього. Тоді діяльність завжди буде продуктивною, а настрій – позитивним. Автор: Валентина Буравльова Black Rikky 14 Серпня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Головний невичерпне джерело життєвої енергії людини


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.