Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Мотиваційні промови: призначення, краще, текст з прикладами і результат


Опубликованно 19.08.2018 10:35

Мотиваційні промови: призначення, краще, текст з прикладами і результат

Якщо людина постійно розвивається як особистість, прагне стати ще краще і успішніше, без мотивації йому не обійтися. Наш ентузіазм помітно падає, коли задумане не виходить втілити в реальність, і коли нас критикують опоненти.

Але чоловік, який вибрав раз і назавжди для себе шлях у кар'єрі, не повинен відступати. Тим більше, якщо він - лідер, і за ним ідуть його підлеглі. Тоді він просто не має права відступити. Щоб підняти свій бойовий дух і рухатися далі психологи тренери пропонують освоїти кілька мотивационнох промов. Що таке самомотивація і наскільки цей метод дієвий? Віра в себе як фактор успіху в менеджменті

Коли з починаючим керівником фірми або з ідеологічним лідером творчого колективу починає працювати коуч, він вчить спершу розібратися з внутрішніми установками, які заважають йти вперед без сумнівів.

Вимовити мотиваційну мова потрібно з ентузіазмом, з повною вірою в успіх справи. Не потрібно читати заготовлений текст. Необхідно бути відкритим, вести живий діалог. Якщо у когось із співробітників виникають сумніви, ваше завдання — повністю розвіяти ці сумніви. Якщо лідер не вірить сам у свої ідеї, за ним ніхто не піде. Мистецтво мотивації

Що таке, по суті, мотиваційна мова — це мова для налаштування на активну роботу з максимальною самовіддачею для безлічі людей. Так сказати, масове наснагу. Мистецтво мотивації це вміння встановити внутрішній локус-контроль і діяти, виходячи і цього локусу. Керівник будь-якої організації повинен вміти спрямовувати не тільки себе, але і інших. Як це зробити? З допомогою дійсно "зацепляющей" мотивуючої промові під час якогось заходу. Наприклад, у день чергової річниці організації фірми.

Важливо налаштувати людей на думку, що за хорошу роботу вони отримають бонуси від вас, що ви цінуєте їх внесок у загальну справу і радієте їхнім успіхам у кар'єрі не менше їх самих.

Слід дотримуватися певний баланс між емоційним настроєм і раціональним аргументуванням. Деякі люди краще мотивуються саме логічними установками. Іншим же бракує емоційної підтримки з боку.

Мотивація грошима, призами, грамотами - теж нелишнее. Але викладатися повністю в роботі люди не будуть виключно із-за грошей. Кожна особистість хоче відчувати свою цінність в колективі. І справжній, грамотний керівник враховує це, та у своїй мотиваційній промови обов'язково хвалить тих, хто впорався із завданням краще за інших.

Мотивація може бути як матеріальної, так і нематеріальної. Керівник може цікавитися проблемами приватне життя співробітників, пропонувати допомогу у важких ситуаціях. Якщо підлеглий переїжджає, лідеру нескладно допомогти людині з організацією вивезення меблів. Зате співробітник потім буде відчувати себе впевненіше, і сам захоче віддавати роботі більше часу і сил.

Ще одне важливе правило мотивування — обов'язково відстежувати зворотний зв'язок. Якщо один із співробітників ніяк не покращує свої показники, не хоче професійно розвиватися, можливо, слід подумати про його заміну. Як говорити переконливо? Говоримо без "якщо"

Мотиваційна мова керівника незмінно складається з декількох важливих елементів. Оратор спершу повинен привернути увагу своїх слухачів, тобто почати промову з важливого для всіх підлеглих питання. Пояснити поточну ситуацію і стоять перед підприємством завдання. І запропонувати свій варіант вирішення цих завдань. Розповісти, що саме очікує від кожного свого співробітника (або відділу), які конкретні завдання він покладає на плечі окремих осіб. Закінчити промову закликом до дії і описом бонусів, наступних за виконанням завдань.

Спікеру важливо зауважити, що при успішному результаті справи виграє вся фірма, і кожен із співробітників отримає і моральне задоволення, і матеріальний приз.

У своїй промові лідер повинен використовувати тільки стверджувальні висловлювання. Такі як: "Я повністю впевнений", "Можу вас запевнити", "Ви повинні зі мною погодитися в тому, що" — і так далі. Таких виразів, як "можливо", "мені здається", "якщо, то", у мотиваційній мови бути не повинно. Важливо нагадувати підлеглим, що їх власна доля знаходиться в їх руках, частіше кажіть, що ви вірите в них. Причому ваша мова повинна бути щирою.

І ще одне. Керівник від початку і до кінця промови сам повинен бути натхненним. Якщо лідер організації в депресії, то, звичайно, він не зможе надихнути інших на роботу. Самомотивація у творчості

У творчій праці, як і в діяльності бізнесменів, неймовірно актуальна самомотивація. Без уміння змусити себе працювати, коли немає натхнення, жоден художник не завершить полотна, жоден письменник не закінчить книгу.

Мотиваційний текст для людини творчої професії повинен містити окремий абзац, де охарактеризований ідеальний результат, до якого він прагне; він повинен реально побачити те, що вважає своїм успіхом, і вже не звертати з шляху. Мотиваційна мова. Приклад

Щоб скласти успішну мотиваційну мова, і виступити з нею перед людьми, варто спочатку почитати кілька відомих прикладів. Для спортсменів корисно послухати монолог Грега Плитта — тренера бодібілдерів. Безліч цікавих історій про успішних прориви у житті звичайних людей можна побачити і в фільмах, і на каналі TED talk.

Але одна із самих надихаючих промов була виголошена Джимом Керрі у Maharishi University of Management.

Варто подивитися це відео, щоб побачити, як саме працює мотивація. Вона працює тоді, коли людина говорить щиро, не намагаючись здаватися кимось іншим, не тим, хто він насправді. Терпіння і витримка

Кращі мотиваційні промови - це ті, які зберігають певний рівень мотивації надовго. Побачити результати праці не завжди вдається відразу. Зазвичай потрібно вичікувати досить тривалий час, особливо творчій людині, поки його роботу визнають. Але кидати все із-за низького рівня мотивації — це визнання поразки.

Відома одна чудова цитата А. Ейнштейна, яка підкреслює важливість витримки.

"Той, хто хоче бачити результати своєї праці негайно, повинен йти в шевці". Висновок

Як бачимо, мотиваційна мова, текст якої необхідно підготувати заздалегідь, чи буде дієвою, лише коли керівник сам постійно вчиться, розвивається. І вчить цьому своїх підлеглих.

Приклад можна знайти і в художніх фільмах, і в соціальних мережах. Головне, ваша мова повинна бути унікальною і реально натхненно. Автор: Світлана Семак 9 Серпня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Мотиваційні промови: призначення, краще, текст з прикладами і результат


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.