Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як навчитися терпінню: розвиток позитивних якостей, смирення і терпимість, практичні поради психологів


Опубликованно 22.08.2018 08:45

Як навчитися терпінню: розвиток позитивних якостей, смирення і терпимість, практичні поради психологів

Часто люди роблять помилки із-за своєї нетерпимості. У будь-якій ситуації потрібно залишатися спокійним. Зробити кілька глибоких вдихів, повільно порахувати до десяти. Адже зробити необачний вчинок дуже легко, а от згладити складно. Розглянемо теоретичні і практичні поради, як навчитися терпінню, знайти позитивні риси характеру і багато іншого.

А що таке терпіння?

Воно відноситься до гарних якостей, що дозволяє спокійно, розсудливо, без нервових сплесків і істерик витримати і подолати будь-які життєві негаразди.

Думка багатьох, що воно породжує бездіяльність і безсилля, помилково. Це глибока помилка. Тут важливо розрізняти дві сторони терміна. Одна характеризується умінням чекати, при цьому не втрачаючи надії на досягнення мети, не кидатися, роблячи необдумані вчинки. Саме в цьому криється сила.

А ось зворотна демонструє нездатність протистояння негараздам. Людина зносить всі образи і приниження, повністю підкоряючись поточної проблеми. Це прояв слабкості.

Говорити про здоровий терпінні можна, тільки маючи мету. І тоді буде розумним терпіти, щоб рухатися до неї і досягти. В іншому випадку це безглузда покірність. Будемо розбиратися, як навчитися терпінню і стриманості.

Успіху домагаються лише успішні люди!

Це говорить про те, що необхідно ставити перед собою мету і досягати її. Допоможе мотивація. Подумайте про ту вигоду, яку отримаєте, навчившись стриманості. Отже: Не потрібно прагнути до підкорення великих вершин. Почніть з малого. Ніколи не зупиняйтеся на половині пройденого шляху. Доведіть справу до кінця будь-якими способами, тільки не протиправними, зрозуміло. Не впадайте у відчай, якщо щось не вийшло, не опускайте руки, пробуйте знову й знову. Не ставтеся надто суворо до власної особистості, не лайте за провину. Навчіться терпіння по відношенню до самого себе для початку. Якщо воно остаточно вичерпалася, порахуйте до десяти і у зворотний бік. Спробуйте відволіктися, думаючи про приємне. Припустимо, про майбутню відпустку або що ви приготуєте на вечерю, як проведете вихідні.

І головне, не забувайте, що навчитися терпінню швидко не вийде. На це потрібно чимало часу і сил.

Розглянемо ще кілька важливих моментів

Необхідно розуміти, що є такі ситуації, які ми не в силах змінити, як би цього не хотілося. Приміром, зменшити черги в магазині або пробки на дорогах, змінити людину. Його просто потрібно прийняти з його особливостями характеру. Не варто розпорошуватися і затято відстоювати свою точку зору, якщо це не принесе результату. Розгляньте оточення. Не варто спілкуватися з конфліктними, неадекватними людьми. Отже, розбираємося далі, як навчитися терпінню. Живіть з миром

Необхідно приймати будь-яку ситуацію, яка б з вами не відбувалося, а також жити в гармонії з собою і світом. Приміром, людина захворіла. Зцілитися він зможе тільки в тому випадку, якщо прийме і усвідомлює недугу. Важливо зрозуміти, для чого він прийшов у його життя, що необхідно виправити. Так і з іншими несприятливими подіями. Поки не приймеш, на жаль, нічого не виправиш. Продовжуємо розбиратися в питанні про те, як навчитися смирення і терпіння.

Коли в душі настане спокій, і ви усвідомлюєте, що ситуація не чіпляє і не дратує, не приносить біль – настав смирення. І ні в якому разі не варто вважати, що смиренність і прийняття – це слабкість. Ці внутрішні якості допомагають зробити правильні дії на зовнішньому рівні.

Як навчитися терпінню у відносинах?

Вся проблема в тому, що бажана картинка коханого або коханої не збігається з дійсністю. Ідеалізований образ і вчинки інші, ніж по факту. І що відбувається далі? Хочеться виправити другу половину, мовляв, тоді все зміниться і буде добре. На жаль, корінь проблеми часто криється в нас самих. Необхідно почати з себе і змінити ставлення до близької людини.

Ми несемо відповідальність за те, що відбувається з нами в житті. І кожна ситуація дається не покарання, а в якості уроку. Слід отримати корисний досвід і рухатися далі, ніколи не озираючись назад. Отже, до рекомендацій: Необхідно змінити мислення. Вчіться направляти думки на вироблення терпіння. Контролюйте себе в момент, коли потрібно проявити терпіння. Зверніть увагу, яку реакцію даєте на сформовану ситуацію. Це потрібно для того, щоб подивитися, як ви сприймаєте проблеми подібного роду. Якщо внутрішньо її приймаєте, значить, труднощі в любовних відносинах нестрашні. Нетерпіння породжує нездійснені очікування. Як навчитися терпінню з чоловіком? Не думайте, як повинно бути. Часто життєві ситуації неможливо змінити, їх необхідно приймати. Приміром, чоловік ніколи не ставить брудний посуд у раковину. Думайте, що він не повинен, а було б непогано, щоб той прибирав за собою брудну ганчірку зі столу, і тоді ця проблема піде в ряд другорядних, які не будуть вимагати постійного терпіння. Ведіть внутрішній діалог. Коли відчуваєте, що на взводі при розмові з чоловіком, повторюйте собі, що необхідно набратися терпіння і вислухати. Відносини – це робота двох. А ваша думка є частиною спільного любовного полотна. Говорите. Не соромтеся оголювати свої думки, діліться власними почуттями і переживаннями. Спілкування – ключ до вирішення всіх проблем. Залишайтеся наодинці зі своїми роздумами. Вчіться терпінню самостійно. Подивіться з боку на відносини і подумайте, в яких моментах ви можете проявляти терпіння.

А головне – усвідомити, що, тільки об'єднавши зусилля у спільній роботі по збереженню відносин, можна навчитися стриманості.

Розглянемо кілька ефективних способів

Тільки виявляючи стриманість, вдасться створити якісні і міцні узи. Дамо поради, як навчитися терпіння у відносинах з чоловіком. Отже: Дізнайтеся краще партнера, його сильні і слабкі сторони, вдачу. Не варто його розглядати виключно як сексуальний об'єкт. Прийміть недоліки. Щоб вони не ставали предметом суперечок, необхідно змиритися з ними, адже ідеальних людей не буває. Дозвольте обранцеві залишатися самим собою, не приміряючи масок ідеалізованого чоловіки. Будьте відверті з ним. Тільки знаючи корінь проблеми, можна знайти компроміс і знайти терпіння для її вирішення. Безкорисливість і розуміння – шлях до терпіння. Потрібно не тільки вміти говорити, але й слухати партнера. Нехай ви і не погодитись з його думкою, але вислухати необхідно. Зберігайте спокій, в той час, як чоловік метає блискавки. Дайте йому можливість випустити пар, не відповідайте агресією. А замість цього після виплеску його емоцій проведіть разом час в тиші. Прогуляйтеся, тримаючись за руки мовчки по скверу. Знаходьте компроміси. Вчіться вибудовувати спокійний і грамотний діалог, відстоювати свою думку і формувати власні умови, щоб прийти до консенсусу.

Як навчитися терпінню і спокою? Потрібно бути командою, спільно приймати рішення. Допоможуть згуртуватися загальні інтереси, приміром, заняття фітнесом, або якась захоплююча гра.

Як повинна вести себе жінка?

Щоб створити міцну сім'ю, необхідно докласти максимум зусиль з обох боків, безумовно. Але тепер ми поговоримо про деяких жіночих хитрощах. Отже: Не можна ставати йому "матусею". Не приносьте в жертву власні інтереси. Не ідеалізуйте коханого за можливі досягнення і переваги.

Не варто нести відповідальність за другу половину і розчинятися в ньому, забуваючи про себе. Необхідно залишатися особистістю, прагнути до самореалізації і тільки потім допомагати іншим. Ні, безумовно, піклуватися про другій половині необхідно, але це не повинно перетворюється на нав'язливу опіку. Отже, тепер ми знаємо, як навчитися терпіння у відносинах з чоловіком. Підіб'ємо підсумок.

Як же розвинути цю якість?

Дамо наостанок ще наскільки рад: Починайте повільно рахувати про себе до десяти, добре промовляючи кожну цифру, коли вашому терпінню приходить кінець. Навіть якщо ви не передумаєте вимовити заготовлену промову, вона буде мати інший емоційний окрас. Відвідуйте психологів, курси йоги і медитації. Завжди доводьте будь-яку справу до кінця. Тренуйте дихальну гімнастику, починаючи з освоєння однієї вправи щоранку, щоб вона приносила радість, а не перетворилася на нудне зобов'язання. Хваліть і балуйте себе за досягнутий результат.

А ще, щоб розвинути терпіння, знайдіть заняття, яке вимагає уважності й посидючості, копіткої праці. Наприклад, плетіння з бісеру, збирайте моделі автомобілів, пазли, і у вас обов'язково все вийде. Автор: Книга Ольга 8 Серпня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Як навчитися терпінню: розвиток позитивних якостей, смирення і терпимість, практичні поради психологів


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.