Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Важкий характер: ознаки і опис негативних якостей важкого людини


Опубликованно 23.08.2018 03:15

Важкий характер: ознаки і опис негативних якостей важкого людини

Людина з важким характером часто сам страждає від тих якостей, які розвинулися у неї протягом життя. Він не розуміє, чому люди цураються його, а спілкування не приносить ні задоволення, ні користі. Складний характер виявляється в сарказмі, конфліктності, заздрості та інших рисах. Однак навіть такі люди, які вперто попрацювавши над собою, зможуть досягти душевної гармонії.

Взаємодія складної особистості зі світом

Непросто мати справу з особистістю, у якій важкий характер. Подібні люди часто ображають навколишніх, псують їм настрій. Часто їх починають уникати, так як спілкування з ними рідко приносить радість. Якщо довелося зіткнутися з такою людиною, найпростіше рішення – це як можна менше вступати з ним в комунікацію. Головними ознаками важкого характеру, що сигналізують про необхідність знизити кількість контактів, є: Небажання вислуховувати співрозмовника. Відчуття правоти навіть у тих ситуаціях, коли для нього немає ніяких приводів. Агресивність, конфліктність, неуживчивість. Схильність до критики і причіпок. Депресивність, схильність до драматизації.

Якщо ж здається, що навколо знаходяться тільки такі люди – це привід замислитися: можливо, особистісні проблеми властиві не їм, а самій людині.

Дратівливість

Надмірна дратівливість є одним з головних ознак тяжкого характеру. Одна людина буде спокійно себе вести, перебуваючи в пробці. Інший стане шалено сигналити і лаяти всіх навколо себе – і водіїв, і пішоходів. Якщо ж що-небудь станеться не за планом – хтось наступить на ногу, або ж дитина принесе зі школи погану оцінку, це може перетворитися для такої людини в справжній Апокаліпсис. Психологи вважають, що дратівливість як вроджена риса характеру властива лише 0,1 % всього населення. В інших випадках ця якість є наслідком придбаних за час життя психологічних проблем.

Прискіпливість

Часто люди з важким характером вважають, що в суперечці народжується істина, а жити у світі з іншими людьми все одно не вийде. З одного боку, конструктивна критика допомагає стати краще і приносить користь. Але такі люди забувають про те, що важливо не тільки те, що говориться, а й те, як підноситься ця інформація.

До слова, фрази на кшталт «Він повний ідіот, якщо цього не розуміє» або «У неї руки ростуть не звідти» є образами, а не критикою. Про це корисно пам'ятати людям з важким характером.

Причиною ж такої прискіпливості часто є особливості виховання в ранньому дитинстві. Дитина, якій від батьків доводилося вислуховувати критику за будь-який вчинок, звикає до такої поведінки. Часто, щоб скорегувати цю рису характеру, не обійтися без тривалої роботи з психотерапевтом. Саркастичность

Дана риса важкого характеру спрямована на те, щоб зробити боляче іншим людям, зачепити їх недоліки. Причому робиться це завжди в самих витончених виразах і нерідко на очах у всіх. Від приємних жартів настрій ніколи не може зіпсуватися. Що стосується сарказму, то він викликає тільки одні негативні емоції. Цей феномен є соціально прийнятним видом агресії. Якщо людина не може висловити іншому все те, що він про нього думає, що робить його мішенню для своїх саркастичних висловлювань.

Часто причина сарказму полягає в прагненні звернути на себе увагу оточуючих. Психологи з'ясували, що така риса властива людям, подією з багатодітних сімей. А також нею страждають ті, у чиїх сім'ях батьки та інші дорослі не соромилися спілкуватися між собою за допомогою насмішок.

Щоб подолати тягу до гострого лихослів'я, необхідно задуматися – навіщо виголошувати образливі слова і яка їхня кінцева мета? Адже для того, щоб звернути на себе увагу суспільства, є маса більш позитивних способів. Якщо ж висловлювання колеги або родича здається справжньою дурістю і викликає бажання дати злий жарт, корисно замість цього задати співрозмовнику дещо прояснюють питань. Наприклад: «Чому ти так вважаєш?», «Як тобі здається, справи можуть скластися інакше?». Це допоможе проявити себе делікатним і тактовним. Співрозмовнику ж це дозволить зберегти почуття власної гідності. Схильність до драматизації подій, тривожності, депресії

Ці якості людей з важким характером псують життя і їм самим, і їх оточуючим. Адже їм теж доводиться постійно вислуховувати скарги і ниття на те, як все погано. У сусідів є дорога машина, у одного – гарніше дружина, а у знайомих дитина зумів поступити в престижний вуз. Якість життя в країні погіршується, а зарплати не ростуть; та й погода кожен день якась поганенька. Приблизно так міркують ці люди, заражаючи оточуючих своїм песимізмом.

Щоб позбутися звички бачити все в темному світлі, корисно попрацювати над собою. Необхідно розвинути в собі звичку бачити речі в більш позитивних тонах. Також такій людині необхідно зробити все від себе залежне, щоб його життя стало приємною і комфортною, приносила радість. У мене важкий характер: що робити? Загальні рекомендації

Бути важким людиною – значить самого себе прирікати на конфлікти і самотність. І першим кроком для подолання цих труднощів буде усвідомлення своїх недоліків. Люди з такою структурою особистості часто схильні помічати тільки мінуси оточуючих людей і не звертати уваги на власні. Навіть в тій ситуації, коли оточуючі вказують на неправоту, вони будуть і далі продовжувати вірити, що це їх неправильно зрозуміли і хочуть образити.

Мати важкий характер непросто, адже потрібно вчитися тримати себе в руках. У конфліктних ситуаціях корисно на час приглушити власні почуття і поцікавитися тим, що зараз говорять про вас оточуючі. Не варто поспішати грубити у відповідь або виправдовуватися: для початку краще неупереджено вислухати критику інших людей. Це дозволить зрозуміти, який спосіб склався в їх голові і як вони сприймають таку поведінку. Якщо цей спосіб є негативним, його слід змінити.

Керувати емоціями

Але визнати свої недоліки – це лише початок боротьби з важким характером. Часто люди застрягають на половині шляху, вигадують для себе всілякі виправдання. «Нічого вдіяти неможливо, адже у мене такий склався характер», - кажуть вони. Подібне виправдання стає для них універсальним. Вони використовують його в будь-якій конфліктній ситуації або ж для виправдання власних слабкостей.

Насправді важкий характер не є вироком. Він формується протягом усього життя людини. Тільки від самої особистості залежить те, куди вона спрямує свої природні схильності. Наприклад, всім відомо, що люди холеричного темпераменту часто бувають нестриманими і дратівливими. Але навіть вони цілком здатні контролювати власні спалахи агресії.

Якщо гнів позбавляє здатності мислити тверезо, слід не прагне виразити його як можна швидше. Навпаки, спочатку необхідно дещо знизити накал емоцій. Для цього корисно використовувати техніки розслаблення, глибокого дихання. Позбутися зайвого адреналіну добре допомагають заняття спортом і фітнесом. Особливо ефективні в цьому відношенні східні єдиноборства. Якщо коханий – складна особистість

Важкий характер у чоловіка є нелегким випробуванням для кожної дами. На початку взаємовідносин зазвичай недоліки сильної статі виявляються не так явно, як після закінчення цукерково-букетного періоду. Коли кавалер розуміє, що за дівчиною більше не потрібно доглядати, щоб добитися її прихильності, він потроху починає показувати своє справжнє обличчя.

В будь-якій парі люди з часом починають дізнаватися про недоліки один одного. Але звичайні взаємини характеризуються тим, що ці недоліки, при належних зусиллях з боку чоловіка і жінки, можуть бути подолані і нівельовані. Наприклад, якщо чоловік постійно розкидає шкарпетки, це не критично для сімейного життя. Дружина може поставити коробку в інший кут кімнати і запропонувати своєму благовірному грати у волейбол за допомогою шкарпеток, намагаючись їх закинути точно в ціль.

Але якщо чоловік відрізняється впертістю і важким характером, постійно провокує конфлікти, не дай бог піднімає руку на дружину – тут слід серйозно подумати про доцільність продовження відносин і можливі ризики для здоров'я і життя.

Інші випадки важких людей

Те ж саме відноситься і до тих випадків, коли складним характером володіє чоловік-начальник. Адже постійна взаємодія з такою людиною на роботі нітрохи не краще, ніж необхідність терпіти витівки чоловіка вдома. Тому тим, хто бажає зберегти психологічну рівновагу, також рекомендується мінімізувати спілкування з тими людьми, у яких важкий характер, у якій би сфері діяльності не доводилося з ними зустрічатися.

Якщо важкою людиною є родич, тут проблема потребує більш детального розгляду. Можливо, необхідно пройти спільну психотерапію, щоб знайти точки дотику, зробити спілкування більш м'яким. Але потрібно пам'ятати одне: якщо сама людина не бажає враховувати інтереси близьких, то навряд чи на нього можна вплинути вмовляннями.

Якщо душа відмовляється приймати людину з її жахливими вадами – це сигнал до того, що пора змінити своє оточення. На жаль, таких людей часто доводиться викреслювати з життя, так як самі вони змінюються вкрай рідко. Автор: Валентина Буравльова Black Rikky 16 Серпня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Важкий характер: ознаки і опис негативних якостей важкого людини


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.