Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Що таке ефект сходи


Опубликованно 06.09.2018 00:42

Що таке ефект сходи

Ефект сходи, дотепність на сходах або сходовий розум можна порівняти з більш відомою приказкою, такий як - заднім розумом міцний. Тобто, вірний варіант відповіді приходить вже після того, як розмова був завершений. Походження поняття

Хто ж ввів в обіг такий вираз, як ефект сходи? Дане словосполучення належить відомому французькому письменнику, драматургу і філософу вісімнадцятого століття Дені Дідро.

Ситуація, в якій Дені Дідро вжив такий вираз, була наступною: він був запрошений у будинок французького державного діяча, ім'я якого Жак Неккер. Під час обіду Дідро було зроблено зауваження з-за якого він замовк на кілька хвилин, а потім сказав, що відноситься до того типу людей, що відрізняються чутливістю і він може розумно міркувати, тільки коли спуститься по сходах. Справа в тому, що в таких будинках для прийому гостей був побудований спеціальний поверх, його називали "почесним поверхом", він розташовувався на другому поверсі. Тому спуститься по сходах означало відхід із зустрічі і відсутність можливості привести свій аргумент. Трохи про Дідро

Народився 05.10.1713 року у французькому місті, який носить назву Лангр. Більш відомий, як творець і редактор "Енциклопедії наук, мистецтв і ремесел". Крім цього, до його робіт належать: "Лист про слепыв в повчанні зрячим", "Філософські принципи матерії і руху" та багато інших.

Крім цього, його кисті належать п'єси, такі як: "Позашлюбний син", яка побачила світ у 1757 році і "Батько сімейства", написана в 1758 році.

Дені Дідро був видатною людиною свого часу, його життя закінчилося в 1784 році, він помер через хворобу дихальних шляхів, а якщо говорити точніше, то від емфіземи легенів. Ефект сходів. Психологія

Всі рано чи пізно стикалися з подібним ефектом. Ефект сходів характеризується тим, що розумна думка чи ідея приходить на розум тоді, коли ситуація вже закінчилася, дія пройшло і нічого не повернути назад.

Є навіть ціла книга, присвячена ефекту французької сходи, яка носить назву "Дотепність на сходах". У ній описані "історичні" вислови, які не відбувалися насправді, але були придумані вже згодом, коли розмову було закінчено, а людині в голову прийшла гарна думка. Це можна подолати

Що таке піднімання по сходах? Ефект подібний цього можна перебороти, для цього можна розвинути ряд якостей, завдяки яким ви не потрапите в подібну ситуацію.

Можна почати тренування так званого "підвішеного язика". Адже ефект сходи відбувається тому що ви не можете знайти потрібних слів. Ступінь "підвішеності" мови залежить від ряду факторів: ваша ерудиція, чи є у вас почуття гумору, знання психології, чи є у вас особистий досвід, як швидко ви реагуєте на шпильки та інші. Розвинувши це в собі знизиться ризик такого ефекту.

Подивіться на публічних людей і те, як вони вміють проявляти такою здатністю, як дотепність. На додаток до цього можна подивитися лекції, почитати книги на ті теми, які цікаві і які теми обговорюються в найближчому оточенні.

Також можна подивитися інтерв'ю зі знаменитостями, які славляться своїм красномовством і за словом в кишеню вони не лізуть. Мова не йде про копіювання, необхідно навчитися давати блискавичний відповідь. Буде простіше уникати ефекту сходи, якщо у вас вже є сформовані думку про ту чи іншу подію/явищі. Наприклад, підтримати розмову про бароко буде набагато простіше, якщо ви знаєте про особливості цього напрямку і можете назвати художників та їх твори.

Потрібно вміти тримати себе в руках, бо коли хтось каже шпильки на вашу адресу першим ділом хочеться сказати подібне у відповідь. І на розум не приходять потрібні слова. Не потрібно йти на поводу у своїх промов, які були викликані лише гнівом.

Якщо ви зможете оволодіти здатністю перемагати у більшості спорів, а також відмінно себе показувати на заходах різного роду, то ця здатність знадобиться вам протягом всього життя. Так як людина - це соціальна істота, а це означає, що більшу частину свого життя ми проводимо серед інших людей.

Вміння красиво і злагоджено викладати свої думки - справжнє мистецтво, оволодівши ним, спілкування з людьми буде вам приносити тільки радість. Адже хто і що б вам не говорили ви вийдіть з цієї ситуації найкращим чином.

Справа навіть не в тому, щоб змагатися або утерти комусь ніс, а в тому, що ви будете почувати себе впевнено. Автор: Олександр Соловйов 26 Серпня 2018


banner14

Категория: Развлечения

Що таке ефект сходи


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.