Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Корисні властивості марихуани: опис з фото, лікувальний ефект, поради та правила по розмноженню, застосування в медицині і побічні ефекти


Опубликованно 07.09.2018 00:29

Корисні властивості марихуани: опис з фото, лікувальний ефект, поради та правила по розмноженню, застосування в медицині і побічні ефекти

Багато людей впевнені в тому, що якщо вживати наркотики в невеликій кількості, то особливої шкоди організму це не завдасть. Марихуана (або коноплі) – найпопулярніший вид легких наркотиків. Вони можна у Нідерландах. Які шкідливі і корисні властивості марихуани? Перш ніж розібратися в цьому питанні, давайте ознайомимося з сленговими назвами марихуани: косяк, травичка, гашиш, зелень, ганджа і маша. Що таке марихуана?

Марихуана, канабіс, чи коноплі – це психоактивна речовина, яка виробляється з однорічних лубоволокнистих рослин сімейства Конопляних. Це дводомна однорічна рослина, висота якого може досягати трьох метрів.

Існує три види марихуани: посівна, індійська і смітна. Ще здавна люди знали лікувальні властивості марихуани. Рослина використовували в якості заспокійливого і знеболюючого, а також в якості сировини для виготовлення текстилю. Яка користь від марихуани ще може бути? Поговоримо нижче про це. Історична довідка

У Х столітті до н.е. стародавні індуси застосовували цю рослину в медичних цілях. З нього виготовляли ліки для зняття больових відчуттів.

Китайці ще з древніх часів славилися виробництвом текстилю, в якому використовували коноплю при виготовленні.

В Європу марихуана потрапила тільки на початку 19-го століття, коли Наполеон повернувся у Францію зі своїми військами, відразу після того, як завоював Східні території.

Плюси куріння марихуани оцінили в 60-х роках ХХ століття представники субкультури «гіппі».

В той час, так, втім, як і зараз, це речовина була найпопулярнішим психотропним засобом. Середовище проживання рослини

З-за психоактивного впливу марихуани на організм людини у багатьох країнах світу ця рослина знаходиться під забороною.

Сьогодні марихуану можна зустріти вздовж автотрас або в сільській місцевості у вигляді бур'янів. Однак навіть у дикому вигляді рослина знищують відразу після виявлення його зростання.

У різних регіонах марихуана має різні сленгові назви. Наприклад, на територіях колишнього Радянського Союзу рослину називають «анашей», в Індії, Карибах і Ямайці – «ганджой», в Ірані, Афганістані, Таджикистані, Памірі – «гашишем».

На сьогоднішній день вільно зростаючу марихуану можна зустріти в північній частині Індії, Марокко, Непалі, Афганістані, Узбекистані, Казахстані, Сибіру, Туркменістані, Пакистані та в деяких долинах Кавказьких і Гімалайських гір. Проте в кожному з цих регіонів вид марихуани істотно відрізняється. Але впливає на людину однаково. Вплив марихуани

Чи є користь від марихуани? Як би дивно це не звучало, але є. Її дія може бути корисним. З цієї причини рослину використовують у медицині. Вчені відзначають, що користь куріння марихуани все-таки є. Хоча і невелика. Куріння травички пригальмовує старіння мозку. Також цілющі властивості марихуани проявляються при лікуванні рідкісного захворювання Альцгеймера. Але в цьому випадку варто відрізняти хімічну марихуану від медичної.

Однак багато людей вживають у великій кількості траву, щоб викликати появу незвичайних відчуттів, задоволення і радості. З часом виробляється наркотична залежність. Користь і шкоду марихуани

Люди, які приймають препарати з конопель, повинні пам'ятати, що марихуана – це, насамперед, наркотичну речовину. При всіх його корисних властивостях великі дози канабіноїдів можуть завдати шкоди. Передозування найчастіше спостерігається при зловживанні алкоголем і важкими наркотиками. Побічні ефекти: діарея, напівнепритомності з дзвоном у вухах, нудота, блювання. У рідкісних випадках проявляється алергія на коноплю.

При зловживанні медичної марихуаною можуть виникати такі реакції в організмі: помутніння зору; безпліддя; надмірна пітливість; головний біль, запаморочення, непритомність; нудота; галюцинація; маревні стани; загальмована мова і мислення; порушується координація руху, тремор.

Якщо протягом тривалого часу вживати настойки і відвари з медичної марихуани, то можуть з'являтися галюцинації, параноя, апатія і депресія. Лікувальна?

У сучасному світі існує жорстка конкуренція між простими ліками (медичної марихуаною) і дорогими хімічними. Відповідно, від продажу останніх виробник отримує величезний прибуток. З-за істотного прориву вперед сучасних технологій народні засоби незаслужено забуті і вважаються до певної міри «шарлатанскими». Детальніше розглянемо лікувальні властивості марихуани.

Від каменів в нирках

Для їх лікування необхідно через м'ясорубку пропустити склянку конопель, змішати сировину з 3 склянками коров'ячого парного молока. Поставити на вогонь і випарювати до тих пір, поки об'єм рідини не зменшиться до однієї склянки. Після чого необхідно розділити утворився обсяг на 5 рівних частин. Кожну порцію випивати перед сніданком. Після чого необхідно зробити перерву на 100 днів і знову пройти 5-денний курс. Дотримуватися такого графіка лікування необхідно протягом року. Якщо дотримуватися всіх правил, то стан нирок та печінки кардинально покращиться.

Від астми

У нетрадиційній медицині відомо три способи лікування нападів астми: Мазь на основі конопель для зовнішнього застосування. Конопляна олія (перорально). Вдихання випарів конопляного масла.

Найбільш ефективний спосіб для зняття симптомів астми та її лікування – вдихання парів медичної марихуани. Зазвичай це відбувається через вапорайзер (промисловий випарник). Для виготовлення масла використовують суцвіття рослини, нагрівають їх ваповайзере при температурі від 140 до 200 градусів.

Тетрагідроканнабінол, який міститься в квітках, вариться. Випаровується без канцерогенних речовин і проявляється як тонкий шар туману. У цьому тумані містяться необхідні хімічні речовини для лікування астми. В дихальні шляхи людини надходить максимальна кількість канабіноїдів. Ризик зараження дихальної системи мінімальний.

За допомогою мазі з конопель натирають грудну клітину і шию в тому випадку, якщо людина відчуває наближення гострого астматичного нападу.

Конопляне масло використовують для тривалого лікування астми. Одну чайну ложку масла додають в теплий чай або сік перед сном. Деякі люди намазують масло на хліб. При безсонні. Якщо людині не допомагають аптечні препарати впоратися з безсонням, то найбільш безпечним народним методом лікування є марихуаною. За 1,5-2 години до сну необхідно вдихнути канабіс через випарник або прийняти настоянку медичної марихуани. Рослина дає позитивний результат, якщо використовується в якості харчової добавки за 2 години перед відходом до сну. При міомі матки. Якщо жінці був поставлений діагноз «міома матки», то крім традиційного лікування, варто звернути увагу на народні методи. Одним з найбільш ефективних засобів є відвар з насіння конопель. Для його приготування знадобиться взяти 3 ч. л. насіння конопель і відварити в 1 л води. Вживати необхідно відвар по 100 мл три рази на день протягом 14 днів. При епілепсії. Це неврологічне захворювання, яке до кінця не вивчено. Напад може трапитися раптово. Протисудомні препарати лише полегшують приступи. Однак багато ліки мають побічні ефекти і допомагають не всім хворим.

Каннабидиол робить позитивний протисудомну дію на окремі види епілептичних нападів. Тому лікування медичної марихуаною може бути хорошою альтернативою. Якщо приймати медичну марихуану, то хворий зможе трохи контролювати напади і знизити поява побічних ефектів. Можна використовувати відвар і настій цієї рослини. Вони будуть впливати на організм як заспокійливе.

Для приготування настою необхідно 1 ст. л. суміші з насіння і листя марихуани залити 1 склянкою окропу. Дати настоятися годину. Приймати настій після їди по 1 ст. л. тричі на день. Також такий настій ефективний при циститі і простатиті. При герпесі. Це вірусне захворювання, при якому уражається шкіра на губах і слизові оболонки всього організму. Позбавитися від герпесу досить складно. Однак полегшити больові відчуття можна за допомогою спиртової настойки з медичної марихуани. Для його приготування знадобляться насіння, стебла і листя рослини. 100 г подрібненої рослини залити 1 л горілки. Дати настоятися протягом 14 днів. Після чого процідити. Змащувати ватною паличкою, змоченою попередньо в настоянці, уражені місця. Можна 1-2 краплі настоянки капати під язик. Така настойка ефективний при болях у вухах, ангіні (як полоскання горла). Можна змащувати незагойні рани. В такому випадку необхідно настоянку розвести з водою. Марихуана від дерматиту

При лікуванні дерматиту, шкірних захворювань, включаючи лишай, екзема і навіть опіки, рекомендується використовувати конопляну мазь з насіння. Готуємо мазь за таким рецептом: необхідно перемолоти в порошок 1 склянку сухого насіння конопель. Після чого розвести порошок окропом до густоти рідкої сметани. Процідити суміш і висипати 1 ст. волоських горіхів. Попередньо їх потрібно подрібнити. Додати вершкове масло і перемелену дикорослу червону герань. Ретельно перемішайте суміш і тримаєте в прохолодному місці.

Негативний вплив

Продовжуємо розглядати користь і шкоду марихуани. Шкоду, що завдається марихуаною, науково підтверджений. Причому негативного впливу набагато більше, ніж корисного. Марихуана, як наркотичну речовину, негативно впливає на організм людини, а саме: Викликає нездужання і слабкість. Якщо регулярно людина буде курити травку, то у нього розвивається апатія, загальне нездужання. Це все результат виснаження організму. Виснаження. Після куріння трави виснажується як фізичний стан людини, так і енергетичний. Дана продукція провокує виснаження головного мозку. Розум поступово одурманивается, стає затуманеним і порожнім. Саме цей фактор часто відрізняє наркомана від здорової людини. Невроз і психічні розлади виникають у наркомана, оскільки йому не вистачає дози. Можуть виникнути галюцинації, які розбурхують свідомість. На цьому пригніченому емоційному тлі виникають суїцидальні думки. Саме з цієї причини смерть – частий результат. Адинамія – стан, при якому людина не може фізично рухатися. Ноги підкошуються і тремтять. Аналогічні дії відбуваються і з верхніми кінцівками. Згубно марихуана впливає на головний мозок. Судинні з'єднання руйнуються, скаче артеріальний тиск. Тромб може перекривати посудину. Відповідно, збільшується ризик появи інфаркту, інсульту та інших серйозних патологій. В марихуані містяться токсини, які повністю знищують капіляри мозку, поступово руйнуючи сам орган. Психічна залежність від конопель. Причому залежність проявляється не відразу. Це відмітна особливість марихуани від інших видів наркотиків. Знадобиться у декілька разів більше часу, щоб викликати звикання. Однак при настанні залежності людина не усвідомлює проблему. Аналогічна ситуація відбувається з алкоголіками.

Ефект від вживання марихуани

Приносить шкоду куріння марихуани. Користі тут вчені не виявили. Якщо вживати коноплі в якості курильної суміші, то смоли і чадний газ осідають в легенях. Це може призвести до плачевних наслідків. Лікарі встановили, що марихуана негативно впливає на судини і серце. Знижується артеріальний тиск, частішає серцебиття і звужуються судини головного мозку. Як розпізнати наркомана?

Ті люди, які курять «косяк», часто користуються духам і очними краплями, щоб приховати явні ознаки.

При передозуванні виникають такі симптоми: сильна спрага; прискорене серцебиття; страх, паніка; стає важко дихати; гострий апетит, гіпертонія; сиплий голос; розширюються зіниці;

з'являється біль в області серця; озноб або жар; патологічний сон; галюцинація; утруднене мислення і мова; надто швидко рухаються кінцівки.

Щоб вивести марихуану з організму людини, йому необхідно надати допомогу. Перша допомога

Марихуана виводиться з організму протягом 7 днів. Хворого необхідно негайно покласти на рівну поверхню і спокійно з ним поговорити. Заварити солодкий міцний чай. Якщо марихуана потрапляла з їжею, то варто промити шлунок. Щоб людина не втратила свідомість, покладіть його набік. Викличте швидку допомогу. Незважаючи на корисні властивості марихуани, багато використовують рослину для отримання задоволення, забуваючи про згубні наслідки для власного здоров'я. Як застосовується в медицині

У природі немає ні єдиного елемента рослини, який був би марним і негармонійним. Канабіс, або марихуана – не виняток. До складу цієї трави входять біоактивні компоненти. Завдяки ним можна успішно боротися з важкими захворюваннями і купірувати їх симптоми. Наприклад, хворим на Снід прописують препарати з медичної марихуани, щоб поліпшувався апетит. Рослина активно використовують при хіміотерапії, щоб усунути нудоту і знизити ризик розвитку пухлин. Також марихуана полегшує стан, якщо людина страждає м'язовими спазмами.

У з'єднанні рослини з опіоідами (найпотужніші анальгетики, які усувають больові відчуття) забезпечується тривалий болезаспокійливий ефект. Таке унікальне поєднання сприятливо впливає при раку, розсіяному склерозі та інших захворюваннях, які характеризуються сильними болями. При цих захворюваннях прописують застосування наркотичної речовини, але в мінімальній дозі.

Фахівці з Вашингтонського інституту медицини в ході ряду досліджень прийшли до висновку, що компоненти марихуани пом'якшують або усувають больові відчуття в таких випадках: при хімічному опроміненні; при хронічній нейропатіческой болю та безсоння; у післяопераційний період; при виникненні нейропатичекой болю у пацієнтів, які страждають на ВІЛ; при посттравматичної змішаної болю; при периферичної нейропатіческой болю; при кандидозі, малярії, золотистому стафилококке.

Тому стосовно цієї рослини цілком заслужено можна вживати термін «медична марихуана (канабіс).

Тетрагідроканнабінол в традиційній медицині займає одне з головних місць, оскільки в людському організмі він викликає процес розвитку самопоглинання онкоклеток. Такий висновок зробили вчені при проведенні досвіду на лабораторних мишах. В аналогічному експерименті брали участь добровольці, які страждають раковими пухлинами. Результат перевершив всі очікування. Протягом 10 днів зростання онкоклеток сповільнилося в два рази. При цьому не спостерігалося токсичної реакції та інтоксикації, які зазвичай виникають при хіміотерапії.

Медичну марихуану застосовують в офіційній медицині у США, Канаді, західноєвропейських країнах. У світовій медичній практиці відомі випадки, коли марихуана сприятливо впливала на глаукому, знижуючи очний тиск. Протипоказання

Безумовно, корисні властивості марихуани незаперечні. Однак існує ряд протипоказань, які не можна ігнорувати. Під номером один у списку протипоказань до прийому препаратів на основі медичної марихуани знаходяться ендогенні психічні захворювання, а саме: шизофренія, маніакально-депресивний психоз і т. п.

Конопля не викликає відхилень у психіці в тому випадку, якщо у людини немає спадкової схильності до подібних захворювань. Приміром, якщо хтось в роду страждав психічним відхиленням, то вдихати пари конопель, курити чи приймати медикаменти на її основі в жодному разі не можна.

Забороняється приймати препарати з медичної марихуаною тим людям, хто страждає захворюваннями нирок і печінки, гіпертонічною хворобою, ішемією серця і серцево-судинними захворюваннями. Препарати на основі конопель можуть викликати тахікардію.

Незважаючи на корисні властивості марихуани, її зловживання стало бичем в сучасному світі. Автор: Лілія Чуяс 27 Серпня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Корисні властивості марихуани: опис з фото, лікувальний ефект, поради та правила по розмноженню, застосування в медицині і побічні ефекти


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.