Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Володимир Леві: біографія, творчість, фото


Опубликованно 25.09.2018 17:58

Володимир Леві: біографія, творчість, фото

Знаменитий психолог, лікар і поет Володимир Леві знайомий багатьом світовим бестселером під назвою «Мистецтво бути собою». У Радянському Союзі люди чули про легендарну книгу. Її й інші роботи психолога переписували вручну і передавали один одному. Телеглядачі пам'ятають доктора і як ведучого «Музичної аптеки» - популярної радіопрограми, яку слухали мільйони. Розглянемо основні роботи автора, що принесли йому світову популярність, і познайомимося з фактами його творчої, особистому житті. Біографія

Народився Володимир Леві у російській столиці в 1938 році. Батько майбутнього психоаналітика був вченим-металургом, мати – інженером-хіміком. У дитячі роки Володимир любив займатися музикою. А ще хлопчика приваблював спорт. Він пробував себе в якості боксера, і навіть зміг стати кандидатом у майстри спорту. Але доля склалася по-іншому.

Після закінчення школи юнак вступив у медичний інститут. Отримавши диплом, працював за напрямом – спочатку лікарем швидкої допомоги, потім - психотерапевтом, а після став науковим співробітником в Інституті психіатрії. Там Леві заснував нове медичне напрям – суїцидологію, щоб більше уваги приділити вивченню причин самогубств і шукати способи їх запобігання. Кар'єра

У 1966 році доктор захистив дисертацію. Далі почалася бурхлива діяльність доктора в галузі психології та психіатрії. Леві працював в Російській академії наук, Академії освіти. Чимало праць доктор витратив, щоб вирішити проблеми дитячого виховання.

Автором багатьох наукових робіт є Володимир Леві. Книги доктора перечитуються по кілька разів. Всього ним було написано більше 60 наукових робіт. У 1974 році Леві став почесним членом Союзу російських письменників.

З 2005 р. доктор був ведучим програми «Музична аптека» на радіо «Росія». У ній Володимир розповідав слухачам, як музика може впливати на людську психіку. Програма проіснувала трохи більше року. Кращі книги

Кожна робота, яку випускав Володимир Леві, розпродавалася мільйонним тиражем. Деякі з книг важко було дістати і люди годинами проводили біля бібліотеки в надії отримати хоча б копію. Випускалися і піратські роботи, які також швидко розкуповувалися. Найкращими і неповторними бестселерами Леві вважаються: «Полювання за думкою». «Мистецтво бути собою». «Ліки від ліні». «Помилки здоров'я». «Абетка здорового глузду». «Куди жити». «Найманий бог». «500 кращих віршів світу». «Самотній друг самотніх». «Мистецтво бути іншим». «Колір долі». «Нестандартна дитина». «Сповідь гіпнотизера».

Роботи автора переведені на 26 мов. Леві Володимир Львович цікаво і доступно подає матеріал. Книги легко сприймаються – доктор розмовляє з читачами у вільній манері. На сторінках його робіт іронія переходить у серйозний рецепт, а психологічний тест перетворюється на притчу або смішний вірш. «Мистецтво бути собою»

Книга заслужено займає місце в списку популярних світових бестселерів. Поради, зібрані в науковій роботі, змінили життя мільйонів людей. Контролювати свої емоції, використовувати приховані можливості і вдосконалювати себе вчить Володимир Леві. «Мистецтво бути собою» – це збірка безцінних рекомендацій, які сприяють особистому росту і досягненню успіхів у житті. А ще це своєрідний лікарський порадник для тих, хто прагне розкрити внутрішній потенціал. Робота гармонійно зібрала в собі старовинні істини і нові методи медицини, наукові психологічні дослідження.

Основна думка, яку хоче донести до читачів Володимир Леві: мистецтво бути собою – це регулярні аутогенні тренування за відпрацьованою методикою, які дозволяють залишатися здоровими і відчувати позитивні емоції.

Автор висвітлює в роботі наступні питання. Людина є досконалістю в недосконалому світі. Здоров'я і внутрішня гармонія досягаються і підтримуються з допомогою щоденних аутотренингов і самовнушений. Детальний опис аутотренингов і вправ, що дозволяють стати щасливими. Логіка, притаманна жінкам і чоловікам.

Поради, зібрані в книзі, корисно застосовувати на практиці: керівникам, чия діяльність пов'язана з постійними стресами, підприємцям, які хочуть навчитися правильно вибудовувати ділові відносини з бізнес-партнерами, менеджерам, які займаються продажами, фахівцям у галузі ораторського мистецтва, психологів, лікарів-психотерапевтів, боязким, соромливим людям.

Щоб стати справді щасливим, потрібно навчитися бути собою. А для цього необхідно в першу чергу полюбити себе. «Мистецтво бути іншим»

Наукова робота, вместившаяся на сторінках невеликий книги, мала магічний вплив на читачів. Книга завоювала серця мільйонів людей, але стільки ж багато у неї виявилося і недоброзичливців. І все ж вона змогла протриматися в рейтингу найпопулярніших книг світу. Завдяки їй з'явилося багато наслідувачів, які хотіли мати такий же успіх, як Володимир Леві.

«Мистецтво бути іншим» являє собою збірник поетичної психотерапії. Головна особливість книги – манера спілкування автора з читачами. Замість використання сухої медичної термінології доктор користується іншим прийомом: цікаво описує методи лікування в формі гри і жартів. Філософські одкровення тут сусідять з літературної лірикою і практичними вправами; серйозні наставляння змінюються жартами, розслабляє мозок. Напевно, це головна особливість стилю Леви – він говорить з читачем, як з давнім другом, дозволяючи собі деякі вільності в спілкуванні.

«Мистецтво бути іншим» – це поради доктора, що допомагають змінити себе, не зраджуючи собі. Вони вчать правильно вести себе в соціумі, спілкуватися з оточуючими. І головне – в роботі можна знайти цінні рекомендації, що дозволяють досягти внутрішніх змін і гармонії.

У книзі Володимир Леві дає незвичайний рада сором'язливим людям. Щоб подолати внутрішню скутість, слід набрати незнайомий номер. Коли на іншому кінці дроту піднімуть слухавку і скажуть «алло», потрібно серйозно запитати до апарату Змія Горинича. Психолог вважає, що такий кумедний спосіб дійсно допомагає подолати внутрішню скутість і сором'язливість. А ще він прищеплює навички імпровізації для ефективного і безстрашного взаємодії з партнером. Описаний підхід зіграв злий жарт і з самим Леві. Після прочитання книги, деякий час йому телефонували юнаки і дівчата і запитували Змія Горинича. Спочатку це дратувало і дратувало доктора. А після він змирився і представлявся телефонував цим Гориничем.

Багато психологів вважають нетактовним представлений Леві метод. Лікарі не раз говорили, що такий прийом виглядає неделікатно по відношенню до незнайомим абонентам. Але психоаналітика не збентежила критика його робіт.

У книзі автор розмірковує на теми добра і зла. Так Леві іронічно описав своє ставлення до приказки «Возлюби ворога свого...». Він пояснив читачам, що любити недоброзичливця можна до певного моменту – поки той не уб'є тебе. А потім ворога любити буде нікому. З цього всього випливає, що доброта повинна бути розумною.

В роботі також подані практичні рекомендації, як діяти людині в ситуації, коли його хочуть вдарити або побити. Автор розповідає читачам про кумедні прийоми: «лікарський», «божевільний», «глухий» та інші, які дозволяють збити з пантелику супротивника і відняти у нього бажання застосувати фізичну силу.

Стиль оповідання в книзі своєрідний і не схожий ні на який інший. Але це і чіпляє читачів, які не можуть відірватися від сторінок, не дочитавши всі поради лікаря до кінця. «Ліки від ліні»

Це яскрава і популярна робота, просякнута іронією, дотепністю, оптимістичним описом проблем. Напевно, так викладати матеріал може тільки Володимир Леві. «Ліки від ліні» – це діалог автора з читачем, в якому доктор дає слушні поради, що допомагають перебороти внутрішню лінощі і почати діяти.

У книзі автор описує типи, види ліні. Леві не закликає читачів починати боротьбу з цією якістю. Він пропонує лінь вивчити, зрозуміти це стан, а після – спробувати привчити її. Готові рецепти не дає Володимир Леві. Лінь не лікується, вважає психолог. Але цю рису характеру можна з користю використовувати в повсякденному житті. Для цього потрібно зазирнути всередину себе, задавши питання: «Лінивий (а) чи я?», «У чому проявляється моя лінощі?», «Заважає вона мені в житті?» Доктор розбирає конкретні приклади, засновані на листах читачів, і дає відповіді на запитання.

Наукова робота Леві дійсно допомагає поглянути на себе з боку, зрозуміти, чому так часто ми відчуваємо лінь, і що з цим потрібно робити. «Приручення страху»

Ще одна гучна робота чудового і неповторного психолога. Книга присвячена тим, хто постійно відчуває страхи, і хоче від них позбутися. В роботі багато місця відведено як теорії, так і практичних вправ. Серед них – різноманітні техніки, поради, рекомендації, які дозволяють подолати почуття страху. Якщо запастися терпінням і докласти зусиль, то можна подолати все, вважає Володимир Леві. Страх – не виняток. Автор стверджує, що якщо чітко слідувати його порадам і виконувати всі рекомендації, страхи зникнуть непомітно. Навіть якщо у світі є людина, яка нічого не боїться, поради все рівно знадобляться, щоб допомагати іншим людям. Навіть самим самовпевненим особистостям радить прочитати книгу Володимир Леві. Приручення страху – це шлях до успіху. «Нестандартний дитина»

Книга була видана в 1989 році, але поради і рекомендації, які дає в ній знаменитий лікар, можна впевнено застосовувати в сучасному світі. Вирости разом з сином або донькою пропонує батькам Володимир Леві. «Нестандартний дитина» - це посібник, який допомагає батькам краще зрозуміти себе і своїх дітей.

У книзі описується мистецтво спілкування батьків і дитини. Даються поради, як правильно дорослим впливати на неповнолітніх. Психолог розповідає, наскільки діти не схожі один на одного; зачіпає проблеми перехідного віку у підлітків; пояснює, як поводитися з дитиною, коли у нього з'являється перша любов.

У «Нестандартному дитину» висвітлюються і проблеми наркотиків. Леві стверджує, що дитина може вирости добрим, якщо батьки будуть правильно вести себе і рости разом з ним. У книзі можна знайти відповідь на наступні питання. Чому людина не народжується дорослим? Як виглядають дорослі в сприйнятті дитини? Чому батьки і діти часто не чують один одного? Як дорослим правильно відповідати на запитання дитини? Як карати батьків?

Ст. Леві вважає, що той, хто зрозумів дитинство, розгадав людську сутність.

Інтерв'ю

Всі лекції доктора наповнені оптимізмом і нотками гумору. Його поради дійсно зцілюють, дають надію, змушують переосмислити своє відношення з навколишнім світом.

Цінні, мудрі і практичні рекомендації дає в своїх виступах і книгах Володимир Леві. Ліки від душевних хвороб він не пропонує, але може підказати людині, що йому слід змінити в собі, щоб відчути щастя і умиротворення.

В інтерв'ю доктор зізнається, що кожна людина для нього – це окрема система. Щоб вирішити психічні та фізичні проблеми, потрібен індивідуальний підхід. Щоб його знайти, необхідно знати 3 речі, впевнений Леві. Володіти психологічними прийомами. Вміти увійти в світ іншої людини (емпатія, рефлексія). Володіти навичками входження в конкретний образ в залежності від ситуації.

В одному з інтерв'ю доктор розповів повчальну історію, яка сталася з ним і його приятелями на Кавказі.

Одного разу увечері друзі поверталися додому. Раптом дорогу перегородила компанія з місцевих «бійців». Доктор відразу відчув агресію і зрозумів, що намічається бійка. Поки друзі блідли від страху, Леві вирішив скористатися своїми знаннями на практиці. Він зробив добродушне здивоване обличчя і попрямував до ватажка угруповання, примовляючи, як радий його бачити. Юнак не був знайомий з кавказцем, але розіграв цікаву сцену: нібито кілька років тому ватажок банди підвіз доктора на своїй машині і навіть не взяв з нього грошей. Молодий чоловік не забув такий благородний вчинок і через деякий час вирішив віддячити зустрічного. Леві запросив ватажка і всю його компанію на келих пива. Так ворожість кавказців була пригнічена. Знаменитий психолог переграв сценарій на свою користь. В іншому випадку все могло закінчитися сумніше.

Історія доктора доводить, що вихід можна знайти з будь-якої ситуації, навіть якщо вона здається безнадійною.

Психоаналітик зізнається, що йому притаманні усі людські почуття. Він часто сумує. Але доктор навчився використовувати їх, як мотивацію до подальших дій. Негативні емоції допомагають Леві жити повним життям.

До своїх робіт автор ставиться спокійно. Доктор зізнається, що в молодості у нього була висока потреба в самоствердженні, яка доходила до нарцисизму. З роками все переосмыслилось, письменник став вільніше душевно. Він більше не залежить від чужої думки і не спирається на зовнішню критику при доопрацюванні своїх книг. Чим зараз займається доктор

В даний час письменник проживає в Ізраїлі (місто Нетанія). Але у нього збереглося російське громадянство. Про особисте життя не розповідає Володимир Леві. Діти у нього є (8), й дружина теж. Доктор вже встиг стати дідусем.

Що стосується творчості, то психолог продовжує займатися лікарсько-психологічної практикою, не забуває і про літературну діяльність.

У Володимира Леві є свій інтернет-сайт, розробкою якого він активно займається. Психолог не забуває і про музику. У нього є своя музична студія, де він приймає гостей та консультує їх в психотерапевтичний питаннях. Музика має лікувальні властивості, про які не раз розповідав у своїх виступах Леві. А от спортивні захоплення довелося залишити в минулому.

Знаменитий психолог Володимир Леві, книги якого будуть перечитываться ще довгий час, не вважає, що з віком він став мудрішим. Психолог продовжує ставитися до себе і своєї творчості критично й іронічно. Він вважає, що з віком не порозумнішав, а тільки поглупел, але в трохи іншій мірі. Автор: Ахи Світлана 25 Вересня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Володимир Леві: біографія, творчість, фото


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.