Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Вразлива людина - це... Визначення, характеристика, особливості


Опубликованно 28.09.2018 17:58

Вразлива людина - це... Визначення, характеристика, особливості

Вразливість – це якість, яке в нормі притаманне кожній людині. Воно визначає його здатність жваво сприймати те, що відбувається, різко і яскраво реагувати на певні ситуації, показувати які виникають в той момент почуття і емоції.

Але якщо мова йде про дуже вразливому людині? Це нормально – бути дуже сприйнятливим? Варто зараз в цьому розібратися. Про почуттях і емоціях

Бути вразливим людиною – це нормально. Незрозуміло, чому деякі люди вважають навпаки. Вміння відчувати і проживати емоції – справжній дар. І потрібно його прийняти.

Звичайно, таким людям не завжди легко. Вони всі переживають особливо на глибокому рівні. У них відмінна інтуїція, також вони вникають у все, що відбувається, буквально вивчають ситуацію – зрозуміло, сприйняття буде набагато більш тонким і гострим.

Також з-за великої емоційної реактивності такі люди багато що приймають близько до серця. Особливо свої невдачі та поразки. Прийнявши неправильне рішення, вони ще довгий час картають себе.

З-за високої чутливості особливо вразливі люди зовсім не вміють сприймати критику. Знову-таки, тут позначається ще і їх глибоке, вдумливе мислення. Навіть по незначному приводу така людина себе здатний «накрутити» до депресії. Це потрібно запам'ятати як мінімум його близьким людям, щоб вони ні в якому разі не критикували. Адже це дійсно здатне зруйнувати його. В соціумі

Як правило, вразлива людина – це особистість, здатна в одну мить розкусити брехуна. І не тільки завдяки інтуїції. Він також чудово уловлює невербальні жести, що видають брехунів.

Необхідно відзначити, що далеко не всі вразливі особи є інтровертами, хоча так багато хто вважає. Нібито вони захищають себе від спілкування з іншими людьми, щоб не травмувати себе зайвий раз.

Але це не так. Вразлива людина – це той, який дуже комфортно і впевнено почуває себе в компанії з близькими людьми і надійними, перевіреними друзями. В такі моменти він усвідомлює – його цінують і люблять, а випробовувані їм почуття і риси характеру не вважають дивними.

До речі, такі люди є чудовими друзями. Саме вони ставляться до інших так, як хотіли б, щоб ставилися до них. Їх відрізняє тактовність, чесність, коректність, а ще вміння грамотно підбирати слова. В роботі

Розповідаючи про особливості вразливої людини, цю тему теж треба торкнутися увагою. Його характерна риса, на яку він часто орієнтується, вибираючи собі роботу – підвищена уважність. Жодна деталь не може вислизнути від такої людини.

Також практично всі вразливі люди – це глибокі мислителі. А тому вони є цінними працівниками і членами команд. Головне, щоб такій людині була виділена не та роль, яка вимагає прийняття остаточних рішень.

Але взагалі вразливі люди вважають за краще працювати поодинці. Їм рідко подобається працювати в колективі, так як там присутнє відчуття, ніби кожен весь час стежить за діями іншого. Висока схильність до депресій

На жаль, для занадто вразливої людини вона характерна. Одержуючи негативний досвід, він часто опускає руки і втрачає впевненість. Це погано відбивається на нервовій системі. Якщо він не опиниться в сприятливому соціальному середовищі, то не знайде шляху до захисту від всього цього.

Близьким людям і друзям чутливого людини в таких ситуаціях дуже важливо проявити максимум підтримки. Йому це потрібно. Не варто говорити фрази: «Ти занадто чутливий!» чи «Здається, ти все береш близько до серця!» - він і так за все життя наслухався.

Так, може, та причина, яка увігнала його в глибоку депресію, і здасться комусь нісенітницею, решающейся за 1-2 дні, але для нього це трагедія. Близькі люди повинні зрозуміти, що він почуває і як йому погано, забувши про нравоучениях. Любов до тиші і тваринам

Це ще одна особливість, яка властива що чутливого, що вразливому людині. Значить, йому вкрай необхідно буває наодинці з самим собою.

Такі люди, до речі, рано починають жити самостійно. Їх не просто дратують сторонні звуки. Вони таких людей пригнічують. Більш того, вразлива людина буде навіть через закриті двері і кілька кімнат чути, що де відбувається. Тому сусіди йому потрібні спокійні.

Що можна сказати про любов до тварин? Тут все просто. Вихованці відрізняються набагато більшою відкритістю, дружелюбністю і довірливістю, на відміну від людей. Тому чутлива людина, завівши собі маленького друга, швидко прив'язується до нього на емоційному рівні. Він дуже любить свого вихованця за той позитив, який той йому безкорисливо дарує.

До речі, часто вразливі люди заводять саме птахів. Вони яскраві, барвисті, веселі, співучі й балакучі – справжнє джерело радості будинку. Як це виправити?

Багато людей все-таки хочуть стати менш вразливими. Якщо їм дана особливість заважає жити – то чому б і не спробувати себе перевиховати? Для початку кожен дуже вразливий чоловік повинен звернути увагу на такі рекомендації: Не можна зациклюватися на минулих подіях. Самокопання, що супроводжуються думками «А що, якби тоді, я вчинив би інакше...» і т. д. Звичайно, це вселить смуток і пригніченість! Досвід минулих помилок важливий, але не можна допускати життя минулим. Завжди треба спочатку думати. І лише потім проявляти емоції, щось говорити або вчиняти дії. Припустимо, хтось щось сказав, і це людини образило. Не треба відразу кричати чи плакати. Краще поговорити з кривдником, поставити йому уточнюючі питання. Можливо, він зовсім не те мав на увазі. Треба стати простіше. Наш світ нереально динамічний. У ньому щомиті відбуваються десятки тисяч подій. Якщо не все реагувати – ніяких нервів не вистачить. Треба приймати близько до серця те, що людина реально може змінити. Порожні переживання ні до чого не приведуть.

І, звичайно, потрібно контролювати те, що можливо. Припустимо, людина багато переживає із-за того, що у нього маленька зарплата, в той час як знайомий є мільйонером. Так пора почати діяти, будувати кар'єру, працювати, працювати.

Тому що враження йдуть від обставин. І якщо їх можна змінити в кращу сторону хоча б трохи- треба це робити. Автор: Потапова Єлизавета 28 Вересня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Вразлива людина - це... Визначення, характеристика, особливості


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.