Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Руки в замок. Схрещені на грудях руки. Мова жестів


Опубликованно 02.10.2018 16:23

Руки в замок. Схрещені на грудях руки. Мова жестів

Невербальне спілкування – цікава область в психології. Людина не завжди говорить те, що думає насправді. І з'ясувати, де правда, а де брехня, часом буває дуже складно. У цьому може допомогти мову жестів. Саме його приховати неймовірно складно. Кожну хвилину наше тіло подає масу різноманітних сигналів. Дізнаємося в цій статті, що означають схрещені руки на грудях і пальці в замок. Природні жести

Досить часто людині доводиться приховувати свої емоції. У більшості випадків це відбувається практично несвідомо. І якщо мімікою ми більш-менш навчилися керувати, то з жестами справи йдуть набагато складніше. Коли людині не комфортно, він усіма способами намагається себе закрити від усіх. І робить він це за допомогою рук. Коли особистість схрещує руки на грудях, вона ніби «обіймає» сама себе. Здається, що тепер людина надійно захищений від оточуючих.

При цьому абсолютно не важливо, що виражає обличчя. Ви пропонуєте людині придбати товар, розповідаєте про його достоїнства. Людина весело киває головою і посміхається вам, але при цьому, схрестив на грудях руки. Що б це могло означати? Зовсім скоро буде відмова, і у вас навряд чи куплять товар. А все тому, що мова жестів попереджає заздалегідь, що людина від вас захищається. Так, знаючи деякі особливості невербального спілкування, можна попередити багато небажані ситуації.

Насправді, схрещені на грудях руки – досить часте явище. Цей і інші жести людина може використовувати кілька разів в день. Є окремі категорії людей, які в принципі дуже люблять сидіти або стояти, схрестивши при цьому руки. Вони зазвичай стверджують, що їм так зручно. Як правило, це недовірливі, схильні у всьому сумніватися люди. Така позиція говорить про те, що вони не впевнені в собі і часто відчувають себе «не в своїй тарілці». Чоловік, який часто схрещує руки, агресивно налаштований до навколишнього світу, і, звичайно ж, йому так зручно оборонятися.

Вчені прийшли до висновку, що коли руки зчеплені в замок або схрещені на грудях, людина погано сприймає інформацію. На одній лекції викладач попросив студентів сидіти з відкритими долонями, а на іншій – навпаки, міцно їх стиснути. Як показали результати, перші учні запам'ятали на 36 % більше інформації, ніж другі.

Але слід враховувати той факт, що навіть практично однакові позиції можуть мати різне значення. Наприклад, якщо руки схрещені на грудях, але при цьому великі пальці добре видно і вони спрямовані вгору, то це говорить про те, що людина вважає себе краще інших.

Або, наприклад, «руки в замок перед собою» – жест, який говорить про те, що людина насторожений. Він уважно слухає співрозмовника, але при цьому не довіряє йому. З такою людиною важко буде домовитися, поки його кисті зчеплені. А ось «руки в замок за спиною» – жест упевненого в собі лідера. Так ходять директори шкіл, старші військові чини і навіть члени Британської королівської родини.

Стандартний жест

Схрещені руки на грудях – це своєрідний щит. Така поза означає, що особистість відчуває себе некомфортно або незатишно. Як правило, схрещують руки саме в області грудей. І це неспроста. Таким способом людина показує, що зараз всі його важливі частини тіла закриті. Таку позу часто можна виявити при розмові двох людей. При цьому один з них намагається щось довести іншому. Людина стає в оборонну позицію і, насправді, не бажає нічого чути. Якщо ви бачите, що співрозмовник схрестив руки – то це означає, що він з вами не згоден. Стиснення пальців

Мова жестів в психології допомагає визначити практично будь-які емоції. Про що говорять пози і жести?

Якщо схрещені руки на грудях супроводжуються стисненням пальців в кулак, то така позиція говорить про агресивному настрої. Особистість не просто закривається від опонента, вона ще й вороже налаштована. Такий жест часто можна побачити у дітей, яких сварять і карають батьки. Спочатку дитина робить вигляд, ніби він образився, схрещуючи руки на грудях. А потім, він стискає пальці в кулак, що демонструє його незгоду із покаранням. Часто такий гнів складно стримати, і через деякий час людина починає сам «нападати». Його кулаки все більше стискаються, а обличчя червоніє. Після цього може бути словесна атака.

Стримування негативних відчуттів

Ця емоція також проявляється схрещуванням рук. Але в даному випадку, кисті рук хапаються за протилежне плече. Це допомагає закріпити позицію і виключити розтискання пальців. Людей у такій позиції часто можна зустріти в аеропорту або біля стоматологічного кабінету. Будь хвилююча подія може супроводжуватися саме таким жестом.

В даному випадку, людина негативно налаштована на які-небудь обставини. При цьому він може стояти поруч з іншою людиною і добре до нього ставитися. Наприклад, перед кабінетом, де приймають іспит, стоїть мама і дочка. Останній потрібно писати тест, вона хвилюється, схрещує перед собою руки, але це не говорить про те, що вона негативно налаштована по відношенню до матері. Зчеплені пальці рук

Чи Часто вам доводилося спостерігати, як людина однією рукою стискає іншу? В даному випадку, жест можна тлумачити по-різному. Досить часто при спілкуванні люди складають руки в замок. У цей час людина може посміхатися і, можливо, ви подумаєте, що він довіряє вам. Але насправді, такий жест говорить про розчарування і ворожості до опонента. Існує три положення, при яких руки знаходяться в замку: підняте положення; середнє; нижню.

Чим вище знаходяться кисті рук, тим агресивніше налаштований чоловік. Якщо ж людина сидить, склавши руки в замок на ноги, значить, він швидше розчарований, ніж ворожий. Часто такий жест роблять люди, коли, наприклад, отримують відмову при влаштуванні на роботу. Така позиція може показувати і хвилювання.

Але і з іншої причини людина може скласти руки в замок. Який палець зверху при цьому? Великий? Значить це досить впевнена в собі особистість. Особливо, якщо так робить чоловік при спілкуванні з жінкою. Таким чином він показує, що він сильний і владний.

Якщо великі пальці заховані – значить, людина відчуває себе пригнобленим. Так зазвичай буває, якщо він знаходиться на самоті або чекає важливе рішення. Не варто демонструвати такий жест при влаштуванні на роботу. Розумний директор розцінить його, як показник низької самооцінки. Скласти пальці рук в замок – означає продемонструвати свою невпевненість і нерішучість. Замасковані жести

Не завжди схрещування рук або зчеплення їх в замок є зручним. Особливо, це стосується осіб, які постійно знаходяться у всіх на виду. Але в будь-якому разі, якщо вони почувають себе невпевнено, вони намагаються утворити бар'єр. І це їм вдається шляхом посмикування аксесуарів на протилежній руці. Вони починають поправляти гудзики на манжетах або застібку годин. При спробі себе закрити підходить будь-який жест, що дозволяє тримати хоча б одну руку поперек свого тіла.

Що ці знання можуть дати

Люди не завжди усвідомлюють, що мова жестів – неймовірно корисна наука, яка може стати в нагоді будь-якій людині. Особливо вона важлива тим, хто часто веде переговори. Якщо ви бачите, що ваш опонент схрестив руки перед собою, значить, він закривається від вас. Слід проаналізувати, чому так могло статися.

Далі потрібно постаратися прибрати цей бар'єр. Коли руки людини відкриються, його сприйнятливість до слів стане набагато вище. Тому, можна спробувати зробити так, щоб опонент сам расцепил їх. Можливо, слід дати йому що-небудь у руки.

Ви помічали, як «мережевики», намагаючись впхнути яку-небудь непотрібну річ, намагаються зайняти ваші руки? Вони просять потримати їх папку або дають вам товар. У 50 % випадків це робиться для того, щоб ви мені могли закритися.

Або, наприклад, розумна дружина, попросить у чоловіка те, що їй необхідно, в той момент, коли його руки чимось зайняті. В такому разі, у нього немає можливості сховатися від неї, а значить, шанс на те, що прохання буде виконано – значно зростає.

І навпаки, ображаючись на людину, ми схрещуємо руки перед собою. Так мова тіла показує, що поки ми не готові пробачити кривдника і нічого не хочемо чути. Начальник і підлеглий

На роботі знання про невербальному спілкуванні також можуть стати в нагоді. Згадайте, як часто сидить або стоїть начальник. Якщо його руки схрещені, а великі пальці при цьому дивляться вгору – ця людина любить владу. Якщо вони постійно за спиною – він нічого не боїться і є впевненою у собі особистістю. Якщо ж руки начальника зчеплені в замок перед собою, коли він спілкується з вами – він не довіряє вам і належить дуже насторожено.

Інші значення

Мова жестів в психології – дуже тонка наука. Схрещені перед собою руки не завжди можуть означати ворожість. Досить часто одна людина копіює позу іншого, щоб бути до нього ближче. Наприклад, хлопець підійшов до дівчини, щоб познайомитися. Спочатку вона стояла, схрестивши руки і ноги. Це оборонна позиція, яка говорить про те, що поки дама не готова відкритися йому. Чоловік підсвідомо приймає таке ж положення.

При цьому, зверніть увагу, що одна нога чоловіка розгорнута у бік жінки. Це означає, що він зацікавлений у ній.

Виходячи з усього вищесказаного, можна зробити висновок, що схрещені руки можуть мати масу різноманітних значень. Багато що залежить від конкретної ситуації та інших жестів. Автор: Марія Кравець 2 Жовтня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Руки в замок. Схрещені на грудях руки. Мова жестів


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.