Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Центр Дхамма Дуллабха під Москвою


Опубликованно 12.10.2018 18:54

Центр Дхамма Дуллабха під Москвою

Центр практики Віпасани "Джамма Дуллабха" - місце, де знають, як досягти істинного душевного спокою, результативно очистити свій розум.

Кожному знайомі стану апатії, розладу з самим собою. Відчуваючи страждання, люди мимоволі спрямовують свої негативні емоційні стани на оточуючих, особливо на ближніх.

Медитації Віпасани навчать бути у світі з внутрішнім і зовнішнім світом. Вони дозволять викорінити старі і глибокі травми, поведуть до вищої мети - абсолютної свободи особистості від негативного мислення, негативного впливу свідомості і несвідомого. Говорячи словами Будди:

"Просто живи свідомо і все додасться"

Що таке "дхамма дуллабха"?

У всіх складових давніх мудрих навчань назви не випадкові і не є результатом мозкового штурму. Будь найменування має глибокий зміст, який розкриває суть процесу.

В індійських духовних доктринах слово "дхамма" (інакше - "дхарма") є одним з ключових понять. Воно означає комплекс правил, відповідність яким забезпечує підтримку єдиного космічного порядку.

Слово «дхарма» буквально перекладається як «той, що утримує або підтримує» (від санскритського кореня дхар або дхри dh? IAST — «тримати, підтримувати»).

Вікіпедія.

Термін має широкий спектр значень, кожна певна інтерпретація залежить від області застосування та ситуації. Це може бути моральна чи релігійна категорія, узагальнене поняття для законів буття.

У поєднанні з прикметником "дуллабха" слово набуває більш конкретний зміст. "Дхамма дуллабха" означає вчення рідкісне, виняткове, важкодосяжним.

Віпасана як вона є

Віпасана - давня практика. На мові пали термін означає бачення реальності в її дійсному стані. Навіть Гаутама Будда, застосовував цю техніку медитації більше 2,5 тисяч років тому, не був тим, хто першим освоїв її, але лише звернулися до вченню і заново відкрив його для мас.

Віпасана зцілює тіло і душу від наслідків життєвих страждань, допомагає досягти умиротворення. Зміст Віпасани полягає у здобутті свободи усвідомлення, що в цій системі знань визнається найвищим благом і щастям.

Досягнення гармонії відбувається через розуміння і прийняття досвіду, відчуженого від особистісних проявів, незадоволеність і відсутність сталості. Якщо характеризувати Віпасану просто, це мистецтво життя.

Напрямів навчання декілька. Основні зміни і вдосконалення давньої практики були зроблені в XIX столітті. На базі доктрини з тисячолітньою історією були виділені напрями, що асоціюються по всьому світу з іменами їхніх лідерів - Сатья Гоенка і Махаси Саядо.

Перша методика дуже популярна в країнах колишнього СРСР, у тому числі і в Росії. Вона проводиться у формі десятиденного курсу.

Практика Махаси Саядо більш застосовувана на Шрі-Ланці, Таїланді. Її відмінною рисою є здійснення медитації не тільки в статичному сидячому положенні, але і при ходьбі.

Центри "Дхамма Дуллабха" в Росії

Вчення відомо і затребуваний у всьому світі. Існує безліч постійних центрів у різних країнах, також організовуються виїзні курси і заняття на орендованих майданчиках.

Російський центр віпасани "Дхамма дуллабха" організовує заняття протягом усього року. Курси за його стінами найчастіше проводяться на територіях колишніх (або діють) дитячих оздоровчих таборів, розташованих в Ленобласті і під Єкатеринбургом.

Медитативні практики в Підмосков'ї

Центр "Дхамма Дуллабха" під Москвою розмістився на території закритого 2003 року дитячого оздоровчого табору "Дружба" в селі Авсюнино. Вона є частиною сільського поселення Дороховское і належить до муніципального округу міста Орєхово-Зуєво.

Можна приїхати на машині - місця для стоянки є в достатку, або дістатися електричкою. Прогулянка пішки від станції займе близько чверті години.

Тут немає нічого релігійного чи сектантського. Духовна доктрина надає стабілізуючу психологічний і загальне оздоровчу дію.

Складові курсу

Віпасана - дієвий метод перетворення особистості, заснований на пізнанні себе через самоспостереження. Головні завдання "Дхамма Дуллабха" - навчити, як це зробити, і створити ідеальні умови, щоб студент допомогою особистого досвіду зосередився на глибинного взаємозв'язку фізичного і духовного.

Для першого занурення в світ усвідомленої гармонійної реальності пропонується десятиденний курс. У нього входять практики, спрямовані на: відсторонене спостереження за своїм тілом, відстеження його відчуттів; пізнання моральності; спостереження за природним диханням в області верхньої губи і ніздрів; формування доброзичливості.

Методика передбачає відмову від будь-якої форми спілкування з іншими учасниками, повне мовчання, щоденні тривалі медитації (протягом мінімум десяти годин), лекції у вечірній час.

Практикуючим забезпечений ранній підйом, надається дворазове вегетаріанське харчування. Їм надають допомогу служителі — студенти курсів, що вже мають досвід десятиденної медитації і прийшли в новій якості добровільно. Стандартне служіння займає чотири дні.

Для бажаючих піти далі і продовжити медитативні практики існують двадцатидневные, місячні, сорокапятидневные і двомісячні курси. У Росії такі тривалі заняття стають доступними тільки зараз, після закінчення робіт з розширення території та її підготовки. Перший місячний курс заплановано в центрі "Дхамма Дуллабха" Московської області з 10.03 по 10.04 2019 року.

Результатом успішного практичного застосування віпасани є вивільнення несвідомих вражень, доброти і енергії, душевної щедрості, формування моральних мотивів, чесності, альтруїзму, досягнення врівноваженості.

Як стати учасником

Для того щоб взяти участь у практичних заняттях, не потрібно ні досвіду, ні спеціальної підготовки.

Головне - уважно і усвідомлено ознайомитися з розкладами занять, дисциплінарними вимогами. Також потрібно внести в анкетну форму деякі особисті дані.

Графік занять зазвичай формується і надається в початку року. Зареєструватись як учасник конкретних занять можна за два місяці до заходу.

Участь у курсах Віпасани центру "Дхамма Дуллабха" під Москвою не вимагає оплати. Не доведеться платити навіть за їжу і дах. Всі витрати покривають добровільні внески тих, хто вже має позитивний практичний досвід і бажає надати іншим таку ж можливість самовдосконалення. Викладачі та служителі також діють на безкорисливих засадах, не отримуючи грошову платню за свою працю.

Відгуки та враження відвідувачів центру

Велика частина відвідувачів не просто задоволена результатом, а повертається знов. Однак не все виходило легко і відразу, майже всі відчували бажання кинути медитативний курс на якийсь із днів і поїхати, повернутися у звичну зону комфорту. Тому дуже цінні поради для новачків від більш досвідчених учасників. Головне - не піддаватися легкодухості і завершити практику.

Лекції допомагають осягнути тонкощі практичного застосування Віпасани, інакше поглянути на вічні питання і упорядкувати в розумі наявні знання. Навіть якщо при відвідуванні їх в "Дхамма Дуллабха" ви не почуєте нової інформації, то приємно здивуєтеся знайденої гармонійною і природної систематизації.

Перші п'ять днів, по суті, підготовчі. Одноманітне тривалий самоспостереження і відсутність потоку інформації, шумів, візуального ряду не просто переноситься людьми, що звикли до активного життя, часто наповненою непотрібними подіями і діями, але такої знайомої.

Досить важко дається багатьом сучасним людям відмова від вербальних засобів спілкування та мінімізація контактів. Складно звикнути до того, що усі засоби зв'язку, гаджети, розважальні і займають розум книги, журнали потрібно здати в камеру зберігання.

Насильно нікого не примушують і, звичайно, не обшукують, але варто обманювати себе, або корисніше зануритися в саму суть вчення стародавнього самопізнання? Автор: Наталія Милованова 6 Жовтня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Центр Дхамма Дуллабха під Москвою


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.