Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Харизматична жінка - це... Поняття, вроджена харизматичність і способи її розвитку


Опубликованно 19.10.2018 00:14

Харизматична жінка - це... Поняття, вроджена харизматичність і способи її розвитку

Ймовірно, немає такої людини, якій не було б знайоме слово «харизма». Харизматичність кажуть, бажаючи виділити когось, підкреслити природну чарівність і шарм. Найчастіше це слово з'являється в різних тематичних статтях, присвячених відомим людям. Нерідко їм зловживають глядачі і театральні критики, розхвалюючи роботу будь-якого артиста.

Незважаючи на повсюдне вживання у мовленні, цей термін для багатьох людей залишається загадкою. Що це таке? Як з'явилося це поняття? Що означає саме слово? На ці питання готові відповісти небагато. І ще менше людей готові перерахувати якості, які роблять жінку харизматичною. Що ж це таке? Поняття

Розібратися з тим, що значить харизматична жінка, неможливе без уявлення про загальному значенні терміна.

Що ж таке «харизма»? Згідно з визначенням, це характерна природна риса або їх поєднання, що надають людині винятковість, наділяють особистість особливими якостями в очах інших членів суспільства.

Як правило, особливі якості, якими володіє кожна харизматична жінка – це привабливість, чарівність, шарм, виняткова помітність в будь-якій обстановці. Звичайно ж, особистісні особливості можуть полягати і в іншому, наприклад, в одухотвореності або ж захоплення чим-небудь. Харизма, характер, звички і краса – споріднені поняття?

Харизматична жінка - це яка? Блондинка чи брюнетка? Повна або худенька? Стильна чи ні? Неохайна або ж акуратна? Самостійна або залежна? Перелік подібних питань може тривати до нескінченності, а ось відповідь на будь-який з них буде тільки один. Ця відповідь – будь-яка.

Харизма – якість, яка не має нічого спільного ні за зовнішністю, ні з звичками, ні з родом занять, ні з умінням одягатися.

Харизматичної може бути як рідкісна красуня, так і негарна. Жінка, яка заробляє мільйони, може не мати харизму, втім, як і домогосподарка. Харизматичність – особливий вроджений талант, дар людині від природи, абсолютно независящий від того, як він виглядає або живе. Харизматична жінка – це та, яка вміє привертати до себе увагу природно, не докладаючи до цього зусиль. Про самому слові «харизма»

Саме слово має грецьке походження. У буквальному перекладі ??????? означає «дар богів». У грецькій мові воно вживалося для позначення вміння людини притягувати увагу до власної персони.

Словом цим користувалися і християни з перших років становлення релігії. Вона присутня у текстах Нового Завіту і розуміється як благодать, дарована людині Богом. У католицизмі існує власне визначення даного поняття. Згідно йому, харизматичність є особливим духовним якістю, властивістю, ниспосылаемым людям Богом. Чи можна навчитися харизматичності?

Як стати харизматичною жінкою і чи можна це зробити? Згідно з традиційним консервативним поданням, поділюваному більшістю соціологів, філософів та психологів, навчитися цій якості не можна, воно є вродженим талантом, як здібності до живопису або ж тембр голосу.

Але далеко не всі поділяють цю розуміння харизматичності. Існує й інше розуміння самої природи цієї властивості людської особистості. Згідно йому, харизматичність - зовсім не унікальний талант, успадкований від предків або дарований понад, а всього лише результат певного типу невербального поведінки.

Відповідно, навчившись певним прийомам і перетворивши їх в рефлекс, звичку, цілком можна стати харизматичною людиною. Ніж вроджена харизма відрізняється від придбаної?

Уродженим якістю прийнято вважати властивість, яку людина демонструє з раннього дитинства. Ті люди, які в силу професійної діяльності стикаються з великою кількістю зовсім крихітних дітей, зауважують, що від деяких немовлят очей відвести неможливо. Зрозуміло, ні про яку сукупності невербальних прийомів поведінки в подібній ситуації і мови бути не може.

Однак багато дітей, не виділялися в дитинстві, пізніше починають привертати до себе увагу і викликати розчулення, замилування. Як правило, ті особливості поведінки, які викликали в оточуючих захоплення, закріплюються в підсвідомості і стають рефлекторними.

Особливо часто це відбувається з маленькими дівчатками, які потім виростають у дорослих жінок і продовжують насолоджуватися загальною увагою, так само як і в ранньому дитинстві. Таким чином, максимально спрощено, харизматична жінка – це дівчинка, яка вдало посміхнулася або якось інакше умилила дорослих.

Тобто вирости з харизмою може кожна дитина, слід тільки додати йому впевненості у власній неперевершеності. Наприклад, найбільш харизматичні жінки ніколи не допускають ймовірності, що можуть когось залишити байдужим. Ці дами не борються з такими думками, не женуть їх геть, вони просто так не думають. Ймовірність того, що можна залишитися непоміченою, спочатку не з'являється в голові жінки з харизмою. Якщо дамі, яка володіє цією якістю, розповісти про те, що деяких людей не помічають у громадських місцях, то вона дуже здивується.

Придбана ж харизма, вихована в собі вже в дорослому віці – це результат довгої і вкрай складної роботи над собою. Робота ця полягає не в контролі над вагою або ж привчанні себе до акуратності, а в зміні типу мислення, ламання умовних рефлексів і стереотипів.

Придбана харизматичність відрізняється від вродженої тим, що володіє нею жінка, втім, як і чоловік, мають виражену рису, особливість, за допомогою якої і стають епіцентром уваги. Це може бути почуття гумору або ж швидкість реакції, манера тримати чашку або тиха, вкрадлива мова, вміння грати на музичних інструментах або щось інше. У будь-якому випадку при наявності придбаної харизматичності завжди можна перерахувати якості, що відрізняють її власницю від інших людей. Як набути і розвинути цю якість?

Харизматичні жінки, приклади поведінки яких можна спостерігати не тільки в житті, але і на екрані телевізора або ж у соціальних мережах, завжди мають родзинку. З цього і варто почати на шляху до набуття і розвитку в собі цієї якості. Тобто слід зрозуміти, які властивості власної особистості найбільш привабливі для оточуючих, і зайнятися їх розвитком.

Існують і вправи, що допомагають жінкам стати більш привабливими, тобто харизматичними. Нічого складного в них немає, окрім того, що займатися слід регулярно, навіть у вихідні.

Перша вправа – це правильне пробудження. Починати день потрібно з позитиву та енергії, а не з променаду запинався ходою у ванну з закритими очима. Для цього необхідно прокидатися з запасом часу і робити зарядку. Підійдуть будь-які види занять – йога, аеробіка, фітнес, навіть медитація може налаштувати на позитивне сприйняття дня.

Друга вправа призначено для вироблення правильної постави. Харизматична жінка – це людина з піднятою головою і прямою спиною. Сутулість, як і постійний погляд під ноги, може повністю зіпсувати вироблене на інших враження. Для постави потрібно по 10-20 хвилин в день проходжуватися з книгою на голові, зрозуміло, не втрачаючи її. І в цій вправі важлива регулярність, робити його потрібно щодня.

Третє і вкрай важливе заняття – бесіда вголос з дзеркалом, тобто зі своїм відображенням. Не настільки істотна тема монологу, головне, вести бесіду вголос. Цей метод допоможе подолати сором'язливість, а також посприяє формуванню контролю над тембром голосу і стилістикою мови. Непоганим доповненням є запис своїх монологів і подальше їх прослуховування. Зрозуміло, дивлячись у дзеркало, можна навчитися контролювати свою міміку і погляд. Що ще важливо для розвитку харизматичності?

Перед тим як приступити до розвитку цієї якості, потрібно визначитися з тим, що означає "харизматична жінка" у вашому власному уявленні. У кожної є стереотип цього поняття. Не треба його ламати, слід просто йому відповідати.

Важливий і спосіб власного життя. Неможливо стати привабливою для інших, якщо не подобаєшся собі. Тобто слід чинити і виглядати саме так, як хочеться. Якщо є бажання бігати вранці в парку в рожевому костюмі зі стразами – це потрібно робити, а не зітхати, повторюючи про себе, що такі заняття і одяг «не за віком», або ж придумувати інші відмовки. Треба рахуватися з іншими людьми?

Харизматичність не має нічого спільного з егоїзмом. Жінка, що володіє харизмою, як правило, уважна до інших людей, втім, як і до усього, що відбувається навколо.

Однак жодна людина, що володіє цією властивістю, не дозволить собою маніпулювати або ж користуватися. Це означає не тільки припинення спроб сісти на шию, але і порядок розстановки пріоритетів у повсякденних діях.

Як це ні парадоксально, але сущі дрібниці і побутова метушня найсильніше впливають на образ думок і тип поведінки жінок. Наприклад, прокинувшись у вихідні, зробивши зарядку, домогосподарка повинна зробити вибір – готувати сім'ї сніданок або насолодитися чашкою кави. Як правило, про це ніхто не замислюється, а просто робить. Зазвичай жінки або поєднують обидва заняття, або ж готують сніданок і тільки потім п'ють каву. Тим, хто бажає розвинути в собі харизматичні властивості, слід чинити інакше. Спочатку – собі кави, потім - сніданок іншим. Автор: Анжеліка Бральди 18 Жовтня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Харизматична жінка - це... Поняття, вроджена харизматичність і способи її розвитку


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.