Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Звуковий вектор в системно-векторної психології: поняття, визначення, характеристики і основні принципи


Опубликованно 06.11.2018 01:22

Звуковий вектор в системно-векторної психології: поняття, визначення, характеристики і основні принципи

Системно-векторна психологія (далі - СВП) - це порівняно новий напрямок у сучасній науці. Засновниками вважають Ю. Бурлана і Ст. Толкачова. Сутність СВП заснована на типології особистості. У ній виділяють два рівня: Верхній рівень. Складається з зорового, звукового, орального і нюхового векторів. Нижній рівень. Складається з шкірного, м'язового, анального та уретрального векторів.

Засновники СВП вважають, що всі люди народжуються з певним набором векторів. Їх кількість коливається від двох до п'яти. І цей "набір" визначає в психіці все: характер, темперамент, тип особистості тощо.

Звуковий вектор в системно-векторної психології є одним з трьох домінантних. Його представникам доводиться задовольняти в першу чергу його потреби. Його бажання первинні для звуковиков. Чому відбувається так, а не інакше

Звуковий вектор в системно-векторної психології визначає людей, яких найчастіше навколишні характеризують просто - "не від світу сього". Причому не завжди в поганому сенсі слова. Звуковики, отиписты, так їх називають фахівці СВП, з самого дитинства цікавляться більше глобальними проблемами світобудови, пошуком першопричини всього, що відбувається. Чому відбувається так, а не інакше.

Вони відчужено оглядає все, що відбувається. Але бачать це як цілісну картину, піднявшись на висоту, незважаючи на зокрема.

Думка про те, що вони не проживають своє життя, дуже часто відвідує голови звуковиков. Ти пізнаєш його

Звуковика практично не цікавить, що відбувається з її тілом. Він забуває поїсти, доглядає за собою лише за необхідності. Сон безладний. Може довго не спати або проспати добу. Практично не відчуває страху навіть перед виникненням реальної небезпеки. Схильний до самотності, концентрації на своїх почуттях, переживаннях.

У системно-векторної психології звуковий вектор опис зовнішніх ознак має наступне: відчужений, розсіяний погляд; незвично одягнений; обличчя - маска; астенічний будова тіла; у денний час сонний, млявий.

Зовнішня успішність, вершини кар'єри не завадять звуковику все кинути і відправитися на пошуки нового. Благополучний бізнесмен може зайнятися вивченням акторської або музичного мистецтва. Як жили наші предки

Поняття "звуковий вектор" у сучасній психології в чистому вигляді було присутнє у наших первіснообщинних пращурів. Осередком суспільства в той час була зграя. Одному вижити було нереально. Відносини будувалися навколо двох пріоритетів. Їжа і... секс. Найкраще з цього діставалося того, чий ранг був вище. Представники звукового вектора були третіми в цій ієрархії.

Обов'язки розподілялися відповідно до видової ролі і повинні були суворо виконуватися. Не виконав - смерть. Завданням звуковика була необхідність охороняти зграю, коли всі спали вночі. Такий охоронець вслухався в нічну тишу, розрізняючи найменші шерехи, реагуючи на будь-який звук.

Вдивлявся в нічне, небо повне зірок, і слухав, слухав... Свідомість з'єднувалося з цією тишею, заглиблюючись всередину, змушуючи реагувати не тільки на те, що відбувається там, зовні, а й на те, що всередині, стаючи одним великим вселенським Я. Вічний пошук

Носії системно-звукових векторів - люди незвичайні. Якщо задати їм питання, відповідь доведеться почекати. Але і відповіддю це назвати складно. Скоріше за все це буде: "А? Що? Ви це мені?". Звуковик знаходиться поряд і одночасно далеко, ніби щось шукає, але не знає, що.

Матеріальне його мало цікавить, частіше дратує. Оточуючим складно зрозуміти таку людину, він відчуває себе зайвим. Схильний до депресій.

Він шукає відповідь на вічне питання: "Для чого це все? Що таке життя? Що таке Бог?". Не знаходячи відповіді, відчуває безглуздість існування. Тиша

Звуковики віддають перевагу усамітнення і самотність, так як розвинути звуковий вектор їм не допоможе ніхто. Уникають тусовок і галасливих зборищ. Є шанувальниками глибокого поетичного творчості. Вони любителі філософських, фантастичних, езотеричних творів. Це яскраві представники абстрактного мислення.

Можуть годинами дивитися на зірки і нічне небо, вслухаючись при цьому у внутрішню мелодію. Вивчають психологію, релігію, філософію. Робота розуму

Відчуженість від земних і матеріальних благ передбачає здатність до найскладнішого виду діяльності: розумової. Звуковий вектор в системно-векторної психології професії передбачає наступні: фізики; математики; письменники; науковці; філологи; художники; архітектори; скульптори.

Вони вибирають ті сфери, де можуть працювати самостійно. У команді їм варто давати автономні завдання. Здатність абстрактного мислення допомагає звуковикам народжувати геніальні ідеї, знаходити оригінальні рішення.

Вид діяльності, який обере звуковик, залежить від наявності інших векторів типології особистості. Великий вплив на вибір професії впливає розвиток особистості. Виявивши приналежність до звукового вектора в найближчому оточенні, у родині, варто приділити особливу увагу спілкуванню і елементів навчання.

Дитину з переважним звуковим вектором відрізняє від інших дітей схильність до самостійних ігор. Ці діти задають зовсім недитячі питання про всесвіт, Бога і так далі. Батькам не потрібно боятися, що дитина не така як всі. Варто забезпечити йому заняття, які зможуть розвинути і реалізувати звуковий вектор. Я-мудрість

Звуковий вектор в психології пояснює причину, по якій навколишні не знаходять спільної мови з звуковиком. Сприймаючи власне "Я" як вищу цінність і сенс усвідомленості, вони насолоджуються власною мудрістю постійно. З-за сверхоценки особистих уявлень звуковику не вдається розділити точку зору оточуючих, знайти з ними спільну думку. Інколи це схоже на глухоту.

Егоцентризм - їх відмінна риса. Спочатку "Я", а потім вся ця піраміда світобудови. Ось його концепція. Як жити

Не припиняє свій розвиток векторна психологія. Звуковий вектор, його вивчення, створення методів і форм роботи з звуковиками допомагає багатьом уникнути трагедії.

Такі люди схильні до депресивних станів. Постійне самокопання, відсутність відповідей на питання, відчуженість від власного тіла можуть призводити до серйозних психічних порушень. Іноді вони бачать вихід у формі суїциду.

Фахівці СВП закликають розвивати свій інтелект, вдумуватися, зосереджуватися на сучасних проблемах. Вони допомагають звуковикам побачити інших людей і зрозуміти, що вони такі ж. У тебе ж все є

Мовчазний, зосереджений, пішов у себе мовчун, дивак - найбільш часте опис. Носії звукового вектора часто чують питання: "Чого тобі не вистачає? У тебе ж все є для щастя! І навіть більше!". В цьому і проблема. Все це його не цікавить. Це для решти семи векторів важливо мати. Всередині, в душі він відчуває чорну порожнечу, яка заважає відчуттю задоволеності і щастя. Незадоволеність може зростати. Відсутність відповіді на питання про те, навіщо жити, призводить до спустошення і розпачу. Може настати момент народження думки: "Життя безглузде!".

Еталон - інтроверт, звуковик відчуває провину за все, що відбувається навколо негативного. Звинувачує в цьому своє тіло і шукає способи покарання для нього.

Хлопчики і чоловіки схильні до алкоголізму та наркоманії. Дівчатка можуть страждати анорексією, булімією. Заперечення цінності власного тіла, бажання звільнитися від нього знаходить вихід у самогубстві. Все повинно бути чудово

Люди-звуковики прагнуть до краси скрізь, завжди і у всьому. З цієї точки зору вони оцінюють все: предмети, речі, пейзаж і вчинки, події, звуки, настрій. В їх інтер'єрі багато дзеркал, їм важливо бачити своє відображення.

Вони дуже відкриті, довірливі, легко піддаються гарним рекламним трюкам. Їм легко можна "втюхати" що завгодно, якщо пообіцяти, що воно буде прикрашати собою життя. Для маркетологів - легка наживка.

Схильність до самовираження, одкровення робить їх звичайна поведінка театральною грою. Їм важливо отримувати "відповідь" глядацької аудиторії. Звичайно ж, ця відповідь - захоплення. Вони спостережливі, їм цікаво "підглядати" за іншими, переймаючи їх манери, засоби і способи їх комунікацій.

Найчастіше як позитивні, так і негативні емоції звуковики висловлюють сльозами. Вони можуть розплакатися з будь-якого приводу: мелодія, фільм, навіть рекламний ролик.

Чудеса

Представники звукового вектора в системно-векторної психології живуть в постійному очікуванні дива. Прагнення до безпеки і краси, живе і абстрактне уява дозволяють їм точно візуалізувати свої бажання та мрії. І дива в їх житті дійсно відбуваються. Завдяки особливостям мислення у них розвинена інтуїція, аж до екстрасенсорики. Їм сняться віщі сни, вони можуть відчувати, що відбувається з рідними і близькими на відстані.

Представникам звукового вектора в системно-векторної психології вдається знайти тимчасове задоволення в зміні діяльності на протилежну, в новому виді мистецтва. Але все це швидко закінчується, і знову виникає відчуття порожнечі всередині. Особисте життя

"Чисті звуковики" цураються інтимного життя, не знаходять у ній нічого для себе, так як заперечують тіло і все що пов'язане з ним фізично.

Звуковий вектор системно-векторної психології особистості може перебувати в поєднанні з іншими векторами, які зможуть визначити місце сексу в інтимному житті.

Представники звукового вектора, як правило, романтики. Зовнішня сторона, залицяння, квіти, свічки, набагато важливіше, ніж тілесні втіхи". Звуковик швидко закохується з усією притаманною йому віддачею та енергією і так само швидко остигає до предмета закоханості. Автор: Шкреба Наталія 4 Листопада, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Звуковий вектор в системно-векторної психології: поняття, визначення, характеристики і основні принципи


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.