Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Чому не сниться померлий чоловік, можливі причини


Опубликованно 09.11.2018 20:14

Чому не сниться померлий чоловік, можливі причини

Чому не сниться помер улюблений чоловік, брат, друг, родич? Втрата — штука дуже несправедлива. Розумом не зрозуміти: за що, для чого? Всі навколо твердять, потрібен час, і все мине... Але проходить тільки сам час, а біль трансформується, приймає інші форми. Це як життя після ампутації. З часом кровотеча припиняється, не так болить. І кинешся щось зробити: та ні, ти живеш без цієї, відібраної частини себе, перебираєш фотографії, речі, спогади. Просиш прийти хоча б уві сні. Але, немає. Чому не сниться померлий чоловік? Спорожніло без тебе

Все було як уві сні. Жахливе, страшне. Було боляче? Виявляється, немає. То був шок. Справжня біль приходить зараз. Порожньо в хаті, в світі, в душі. Здається, зараз обернуся, і людина виявиться, як завжди, поруч.

Смерть близьких людей пережити непросто. Завжди залишається багато недомовленого, не зробленого. Почуття провини не дає спокою навіть уві сні. Але чомусь не сниться померлий чоловік. Сон і сновидіння

Природа наділила людину великим резервом захисних фізіологічних функцій і процесів. Сон є одним з таких. Під час нічних мрій відбувається гальмування активної діяльності організму, людина як би "перезавантажується". І відпочивши, він готовий до нового дня.

Сновидіння - це народжені мозком уві сні образи, події або процеси. Такі собі фільми-короткометражки. Наявність сновидінь свідчить про нормальної діяльності психіки. Сновидіння можуть бути викликані подразниками-джерелами: суб'єктивним внутрішнім (творчість, почуття); суб'єктивним зовнішнім (взаємовідносини в сім'ї, колективі); внутрішнім фізичним (нездужання, хвороби); зовнішнім психологічним (втрата близьких).

Відповісти на питання, чому чоловік помер і не сниться, складно. Як і важко пояснити, чому ми бачимо саме такі сновидіння, а не інші. Загадка без відгадки

Говорити про сни, це як міркувати про життя на Марсі. Науці це невідомо... Сон залишається загадкою протягом усієї людської історії. Його природу вивчають медики, фізіологи, психологи, езотерики. Існує самостійна наука, онейрология, що вивчає сни. Але навіть вона не може дати точну відповідь на питання: чому сниться щось і чому не сниться померлий чоловік.

У пошуках відповідей на ці та безліч інших питань про нічних мареннях, вченими проводяться дослідження і експерименти. В результаті доведено, що сновидіння рятують людину від емоційного виснаження, запобігають психічні зриви. Процеси взаємодії кори і підкірки головного мозку, що відбуваються під час сну, розвантажують емоційний стан, нормалізує його. Допомога

Смерть завжди приносить в дім горе, біду, біль. Переживання, пов'язані з втратою близьких, тривають тривалий період. Ще страшніше, якщо це відбувається раптово, в результаті нещасного випадку, коли все може зруйнуватися в одну мить. Живеш собі, будуєш плани, мрієш. І раптом, хтось приніс в будинок страшну новину, все навкруг стало чорним, безглуздим. Потрібно багато чого зробити, а тіло не слухається. Не втечеш, не сховаєшся! Ці люди навколо... Кажуть не те, лізуть. Що робити?

Як і завдяки чому, люди в подібних ситуаціях справляються з переживаннями і продовжують жити. Природа наділила нашу психіку чарівними глибинними захисними механізмами: витіснення; проекція; заперечення; раціоналізація; сублімація; регресія; реактивні освіти.

Їх дія спрямована на збереження стабільності особистості і цілісності уявлень про реальність. Під час сильного потрясіння психіка "застосовує" кілька механізмів захисту. Ось чому померлий чоловік не сниться дружини.

На цьому етапі психіка захищає особистість від руйнування таким чином. Намагаючись менше відчувати душевний біль, страждати.

Як впоратися з втратою

Чому не сниться померлий чоловік? Швидше за все, на цьому етапі таким чином включаються захисні механізми психіки. Щоб біль від спогадів як можна менше травмувала душу.

Як пережити втрату? На допомогу приходять близькі, рідні, друзі, в крайніх випадках, фахівці-психологи. І найдієвіше - робота над собою, над своїми думками. У будь-якому випадку треба жити! Адже померлий чоловік, більше всіх хотів, щоб близькі не страждали.

Необхідно позбутися від почуття провини. Не брати на себе повноваження Бога: це його робота вирішувати, кому і як судилося померти. Озирнутися, хто поруч? Як їм важко бачити ваші страждання, відчувати власну безпорадність. Минулого не повернути, так створений світ. Але живуть в стані все змінити. Автор: Шкреба Наталія 9 Листопада, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Чому не сниться померлий чоловік, можливі причини


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.