Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Інститут консультування та системних рішень (ИКСР): адреса, програми, відгуки


Опубликованно 23.11.2018 17:26

Інститут консультування та системних рішень (ИКСР): адреса, програми, відгуки

Інститут консультування та системних рішень (ИКСР) - приватний заклад додаткової професійної освіти, створене в 2005 році. З моменту свого заснування воно займається організацією і проведенням всіляких повчальних програм, в тому числі і міжнародних, а також веде просвітницьку, видавничу і консультаційну діяльність. Про інститут

Одним з головних напрямків діяльності Інституту консультування і системних рішень (ИКСР) є розвиток і популяризація феноменологічної та системної психотерапії, консультації. У російськомовному просторі даний навчальний заклад є провідним інститутом, в якому студенти навчаються за різними напрямками системних розстановок і системної терапії.

Навчальний заклад офіційно визнано професійної психотерапевтичної ліги. У 2007 році, багато в чому завдяки роботі Інституту консультування і системних рішень (ИКСР), системно-феноменологічна експертиза була визнана в Російській Федерації офіційним напрямком психотерапії. Такого результату вдалося домогтися за системними розстановками.

Програми навчання повністю відповідають міжнародним критеріям якості, які пред'являються до підготовки фахівців, які застосовують системні розстановки у своїй практиці. По більшості параметрів Інститут консультування та системних рішень (ИКСР) навіть перевершують ці критерії, враховуючи менталітет студентів та соціокультурні особливості.

Оптимальний рівень підготовки фахівців, яких готують у цьому вузі, високо цінується зарубіжними організаціями та фахівцями.

Крім того, внз займається навчанням іншим сучасним методам психотерапії та консультування, а також програм з підвищення кваліфікації персоналу. В інституті зазначають, що серед їхніх партнерів - президент професійної психотерапевтичної ліги Віктор Макаров і керівник міжнародної академії психологічних наук Володимир Козлов.

У вузі відзначають, що викладачі виділяють серед принципів своєї роботи висока якість навчання, гідний рівень підготовки фахівців, широку мережу представництв, інноваційні підходи, постійний розвиток і вдосконалення, увага до кожного студента. Керівництво

В даний час керівником вузу є кандидат психологічних наук Михайло Геннадійович Бурняшев, який займає посаду директора.

Навчальний центр інституту консультування і системних рішень очолює Олександра Василівна Статиенко, консультаційний центр і центр по роботі з регіонами - Надія Василівна Захарова.

Головний бухгалтер - Марина Олександрівна Морозова. Як дістатися?

Адреса ИКСР - місто Москва, вул. Чертановская, будинок 38, корпус 2, приміщення 2. Інститут працює щодня з 10.00 до 22.30.

Поблизу знаходяться станція метро "Празька". Дістатися до Чертанівський вулиці можна на громадському транспорті та особистому автомобілі. Станції метро від інституту розташовані досить далеко. Щоб потрапити до вузу, потрібно пересісти на наземний громадський транспорт - трамвай або автобус.

Є два варіанти. На станції метро "Празька" вийти з першого вагона з центру направо, відправившись по вулиці Червоного маяка. Далі дотримуйтеся до вулиці Чертанівський. Можете проїхати дві зупинки на будь-якому транспорті. По пішохідному переходу перейдіть на іншу сторону, поверніть направо. По ходу руху ви побачите дві 22-поверхові башти з жовтої цегли.

В якості альтернативи вийдіть з останнього вагона з центру. Поверніть наліво, по підземному переходу дійдіть до вулиці Кіровоградської. Далі дотримуйтеся до продуктового магазину з зеленим дахом. Біля нього поверніть ліворуч. Після цього йдіть прямо до перетину з Чертанівський вулицею, на світлофорі перейдіть на протилежну сторону, поверніть наліво.

Якщо ви їдете власним автомобілем, то необхідно слідувати по Севастопольському проспекту або Варшавського шосе до перетину з Балаклавським проспектом. Поверніть на нього, вирушайте до вулиці Чертанівський, повернувши на неї, їдьте до будинку №38, праворуч по ходу руху будуть дві 22-поверхові башти з жовтої цегли. Перед ними поверніть праворуч на вулицю Дніпропетровську, з якої організований заїзд.

Від Московської кільцевої автодороги слідуйте по Варшавському шосе. Після станції метро "Аннина" з'їжджайте з правого ряду на дублер Варшавського шосе. Звідти дотримуйтеся до перетину з вулицею Академіка Янгеля. Після поверніть праворуч на Россошанская вулицю, моментально розверніться, щоб доїхати до перетину з Чертанівський. Поверніть направо, дотримуйтеся до будинку №38. Далі - за попереднім маршрутом. Системні розстановки

Незважаючи на те, що інститут вже більше десяти років працює на вітчизняному освітньому ринку, для більшості поняття "системні розстановки" залишається таємницею за сімома печатками. Керівник інституту Михайло Бурняшев зазначає, що саме для нього системна розстановка - поворотний момент у житті.

Сам він познайомився з ними в 90-ті роки в Німеччині, коли проходив навчання в Мюнхенському інституті інтегративної сімейної терапії. Перша його розстановка була максимально простою, в ній брав участь він і його батько. До того моменту його вже не було в живих. Він залишив сім'ю, коли Бурняшеву було шість років, виїхавши в Луганську область. Михайло згадує, що йому постійно не вистачало батька, його виховала мати, але навіть в 30 років він відчував брак чоловічої руки у своєму вихованні.

Це класичний приклад розстановки, яка може тривати зовсім недовго - близько чверті години. Бурняшев запевняє, що в кінці цієї розстановки почоломкався з отцем, вперше по-справжньому вступив у чоловічий світ. Ця проблема знайома багатьом сім'ям. Якщо діти виховуються в повноцінному союзі, то це відбувається автоматично, а якщо ні, то вони починають проектувати роль батька або матері на інших людей. Саме зв'язок з батьком є надзвичайно важливою для чоловіка і жінки, так як в цьому випадку можна розраховувати на особистісний, професійний, соціальний успіх. В іншому разі виникає велика кількість проблем.

Саме ця техніка демонструє неймовірний успіх навіть з тими, хто сам практикує психотерапію і знайомий з різними практиками. Бурняшев став першим перекладати з німецької мови книги, присвячені цим методом.

Расстановочный метод допомагає дуже швидко домагатися результатів, відшукувати больові точки і працювати з ними. Коли необізнаний свідок спостерігає за цим методом з боку, йому може здатися, що людина розмовляє сам з собою. При цьому потрібно усвідомлювати, що феномени, закладені в подібних сімейних розстановках, присутні в більшості світових релігій, починаючи з язичництва, закінчуючи буддизмом, християнством та ісламом. Це підтверджує, що наші предки добре знали і уявляли собі, що почуття, які ми переживаємо, можуть бути чужими. Наприклад, у православній культурі, яка ближче всього до нас, існує таке поняття, як отмаливание гріхів предків. В уявленні віруючих, Бог карає дітей за гріхи батьків і дідів аж до сьомого коліна. Даний феномен наочно демонструє, що наслідки певного типу вчинків, пов'язаних з виною, передаються всередині сімейної системи. Вперше стикаючись з подібним принципом, людина відчуває заперечення. Деякі відчувають диво, диво, щось містичне. Насправді ніякої містики в цьому немає. Дане явище легко пояснити при допомозі знань, які нам відомі з психотерапії, культури і сучасної науки.

Розстановки працюють з різними верствами нашого несвідомого. Вони звертаються до архіву пам'яті, в якому записується інформація не тільки про переживання і особистому досвіді, але і про родових, сімейних та інших процесах. Якщо розуміти, що особистий простір - це простір, який людина асоціює з особистою власністю, а проникнення в нього розглядає як загрозу, то у випадку з системними розстановками головне завдання психотерапевта - переконати пацієнта допустити його в святая святих. Особливо це важливо зараз для нащадків людей, які жили в XX столітті, коли наша країна перенесла величезна кількість подій, травмировавших весь народ без винятку. Сьогодні в Росії немає жодної родини, яку б вони не торкнулися в більшому або меншому ступені. Саме тому в наш час особистий простір - це вже поняття, яке активно використовується в психотерапії для розв'язання глибинних проблем.

В останні роки все популярнішим стає наука епігенетика, яка доводить, що душевні травми передаються у спадок. Травматичну подію, що дісталася нам від попереднього покоління, служить бар'єром до нормального досвіду. У Росії зараз взагалі затребувані всі методики психоаналізу, так як довгий час вони були просто нікому не доступні: релігія знаходилась під забороною, заняття психоаналізом і супутніми дослідженнями не заохочувалося, зважаючи буржуазним пережитком. Під забороною в той час була не тільки сама духовність, але і будь-які знання про душу, так як в радянський час фактично заперечувалася саме поняття душі.

Незважаючи на те, що інститут працює в цій області близько десяти років, хороших фахівців з моделей як і раніше небагато. На даному етапі підготовлено близько двох тисяч - їх недостатньо на все наше багатомільйонна держава.

Зараз багато ними починають жваво цікавитися, отримуючи реальну можливість вирішити свої нагальні життєві негаразди, позбутися від тривог і страхів, психосоматичних захворювань і проблем в особистому житті. Сам Бурняшев провів розстановки приблизно двадцять тисяч своїх пацієнтів, більшість з яких залишилися задоволені досягнутими результатами. Структура інституту

В структуру ИКСР крім головного інституту входять три філії. Вони розташовані в Санкт-Петербурзі, Новосибірську і Барнаулі.

У Північній столиці філія ИКСР знаходиться неподалік від станції метро "Площа Леніна". Адреса: вулиця Боткінська, 1а. Алтайське представництво внз відкрито в Барнаулі.

Великий філія працює на території Новосибірська. Тут навчання ведеться за декількома напрямками. Це "Основи сімейної розстановки", "Чоловік і жінка. Вільно вибрані спілки", "Родова система і відносини в родині", "Життя і смерть. Важкі захворювання", "Рух душі і спеціальні області роботи з розстановкою", "Дитячо-батьківські відносини" в ИКСР. Існують і інші різноманітні модулі. Переваги в роботі

Говорячи про переваги роботи ИКСР, варто відзначити, що він вже більше десяти років успішно працює на ринку освітніх послуг. За цей час було вже підготовлено більше двох з половиною тисяч сертифікованих фахівців. Це кращий показник не тільки в Росії, але і у всьому світі в плані підготовки з системної терапії, системних розстановок та іншими напрямами сучасної психології.

Серед партнерів ИКСР - Вища школа психології, Інститут сексуальної практики, Вислохский інститут системних рішень. За час цієї роботи більше п'ятдесяти провідних європейських фахівців в даних областях продовжують викладати в стінах самого інституту та інших навчальних закладах, у тому числі у Вищій школі психології. Системні розстановки в індивідуальному консультуванні

В інституті досить багато популярних програм та модулів, які користуються підвищеним попитом. Зокрема, на базі місцевого навчального центру ведеться навчання системних розстановок в індивідуальному порядку.

Це ефективна форма групової терапії, яку успішно можна застосовувати і в індивідуальній роботі. Приміром, якщо відсутня можливість збору групи або у клієнтів не вистачає ресурсів для публічної роботи з даним запитом.

Програма в ИКСР в Москві дозволяє відпрацювати навички терапевтичної допомоги з боку расстановщика в індивідуальному сеттінгу. Тут відбувається ознайомлення фахівця з індивідуальними розстановками при застосуванні підлогових фігурок і якорів, а також розстановками в уяві.

Програма курсу включає в себе два 3-денних модуля з одним днем практики після кожного з них, а також 3-денний супервизионный сертифікаційний модуль.

Навчальні програми

Якщо розповідати про самих цікавих програмах ИКСР, то варто зазначити, що деякі з них є абсолютно унікальними. Наприклад, це майстер-клас з клієнт-центрированным розстановок - це програма професійної підготовки, створена на базі інституту і заснована на його багаторічної практичної діяльності.

У навчальному центрі представлений принципово новий сценарій навчання майстрів, повністю відповідний міжнародним вимогам. Ця унікальна програма не має аналогів у світі. Познайомитися з нею можна тільки в рамках навчання в ИКСР. Програма складається з кількох тематичних базових модулів, присвячених області людського несвідомого, моделям терапевтичних відносин, роботі з травмами у системних і клієнт-центрированных розподілі, а також духовним і екзистенційні теми в роботі системного терапевта. Крім всього іншого, дана методика дозволяє впоратися з професійним вигорянням.

Існує спеціальна програма по роботі з парами, призначена для психотерапевтів і психологів, які стикаються у своїй професійній діяльності з проблемами в партнерських відносинах у своїх клієнтів, охочих вести психотерапію і консультуватися парами, що складаються у відносинах.

Тут також відкрито курс тілесно-орієнтованої терапії. Вважається, що це одне з найпопулярніших і відомих напрямків у всьому міжнародному психотерапевтичному співтоваристві. В даній роботі з клієнтами цей вид психотерапії задіює тіло, дозволяючи відновлювати цілісність на всіх рівнях - психологічному, тілесному, енергетичному, а також інтегрувати всі частини особистості.

Терапія застосовується у роботі з самим широким контингентом клієнтів, у тому числі з підлітками і дітьми, старшими і дорослими людьми, клієнтами із соматичними вадами, у груповій та індивідуальній роботі, а також з сімейними парами. При активному включенні тіла в терапевтичну діяльність проводиться ефективна терапія і швидка діагностика. Майстер-класи та семінари

Регулярно проводяться унікальні заходи в ИКСР на безкоштовній основі. Майстер-класи, лекції та семінари від провідних фахівців інституту консультування і системних рішень залучають завжди велике число учасників.

Наприклад, на майстер-класі з практичним психологічним інструментам і методам у програмі мобілізації здатності до одужання поділиться своїми знаннями практичний сімейний психолог і психотерапевт Ольга Циплакова. Вона є діючим членом Загальноросійської професійної психотерапевтичної ліги.

В рамках цього майстер-класу учасники зможуть познайомитися з особливостями мобілізації здібностей до одужання людини. Вважається, що це багатоетапне психологічний супровід клієнта від усвідомлення ним його емоційного стану до того психологічного стану, яке здатне відкрити перед ним дорогу до вірогідних змін його здоров'я.

У програмі передбачено розвиток навичок саморегуляції здоров'я, взаємодія з психогенетикой і симптоматикою на основі сімейної та особистої історії. Тут присутня спроба ліквідувати внутрішні протиріччя щодо здоров'я, знайти внутрішні ресурси і сили, цілеспрямовано змінити глибинні установки, переконання і вірування.

Варто відзначити, що сучасні вимоги до психологічної роботи із запитами клієнтів припускають використання індивідуального підходу до кожного відвідувача. Це дозволяє врахувати унікальні особливості при розвитку різних захворювань. Варто визнати, що стандартизувати методи роботи по роботі з подібними клієнтськими запитами вкрай складно. Тільки використовуючи системний підхід, можна домогтися коректних і ефективних рішень.

Програма заснована на застосуванні методу системних клієнт-центрированных розстановок. На майстер-класі викладач готовий запропонувати варіанти практичного застосування програми мобілізації, спрямованої на повноцінне одужання.

Відгуки

У відгуках про інститут консультування та системних рішень більшість клієнтів, які проходять тут курси підвищення кваліфікації, здобувають нові знання про себе і світі, дякують співробітників цього освітнього центру за їх роботу.

Окремо наголошується, що в інституті завжди можна зіткнутися з людським відношенням, дійсно затишною і в той же час робочої атмосферою. На заняттях можна багато дізнатися про себе, своє життя, навчитися працювати з індивідуальними пацієнтами, групами і парами, які стикаються з будь-якими складними і нерозв'язними проблемами.

Все це підтверджує той факт, що тут дійсно готові надати повноцінну освіту в області психотерапії, фактично дати людині нову спеціальність, унікальні можливості для розвитку та самовдосконалення.

Популярністю користуються щотижневі безкоштовні семінари та майстер-класи, на яких усі бажаючі отримують реальну можливість дізнатися, чого дійсно можна очікувати від курсів в Інституті консультування та системної розстановки, які знання і практичні навички ви отримаєте, якщо вирішите відвідувати повноцінний освітній курс.

Єдине, що слід відзначити - хоч майстер-класи і безкоштовні, але щоб потрапити на них, потрібно заздалегідь пройти попередню реєстрацію, щоб всім шанувальникам психотерапії гарантовано вистачило місця на занятті. Автор: tgorlopeev 22 Листопада, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Інститут консультування та системних рішень (ИКСР): адреса, програми, відгуки


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.