Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Відмінності між жінкою і чоловіком: цікаві факти, особливості


Опубликованно 27.11.2018 00:28

Відмінності між жінкою і чоловіком: цікаві факти, особливості

Чоловік - голова, жінка - його шия. Споконвіку на Русі говорилося так. Чому? Та тому, що жінка доповнює чоловіка. Якщо ми візьмемо Біблійну історію про створення світу, то дізнаємося про походження Єви. Вона створена з Адамового ребра. Щоб стати вірною дружиною і помічницею.

Які відмінності між чоловіком і жінкою? У чому вони доповнюють один одного, а в чому не можуть знайти порозуміння? Читайте і дізнаєтеся. Фізіологія

Почнемо ми з самого простого. З відмінностей між чоловіками і жінками фізіологічного характеру.

Фізіологічні відмінності між чоловіком і жінкою наступні. Чоловіки вище дам, як правило. У них більш витягнута грудка клітина. Грудна клітка жінок округла, а таз ширший, ніж у чоловіків. У особин жіночої статі щитовидна залоза велика. І активніше, ніж у братів та мужів. У дам менше кров'яних тілець, принаймні, на 20 %. Ось чому, вони частіше падають в непритомність, ніж сильна стать. Через нестачу кисню. А ще, вага мозку у чоловіка набагато перевищує "жіночий вагу". Зате особи жіночої статі можуть похвалитися великим варолиевым мостом. Він в 10 разів більше, ніж у чоловічого населення планети.

Біологія

У момент зачаття нам вже визначений біологічний підлогу. Ось тут і починається найцікавіше. Біологічні відмінності між чоловіком і жінкою проявляються ще тоді, коли дитина знаходиться в животі у мами.

Відомо, що мозок хлопчика і дівчинки різний. Про це буде розказано нижче, а поки повернемося до нашої біології. Так ось, вже через два місяці після зачаття чоловічий зародок починає розвиватися в потрібному біологічному напрямку. Відбувається величезна подача тестостерону. В результаті на УЗД щасливим батькам говорять, що у них буде син. Це дуже здорово, тільки тестостерон вбиває велику частину комунікаційних мозкових центрів.

Мами хлопчиків напевно помічали: зовсім крихітний син лежить в ліжечку. Підходиш до нього, він фокусує погляд на обличчі. А потім, з радістю переключає увагу на який-небудь рухомий предмет. Це може бути підвісна іграшка, або брязкальце, якій мати трясе над сином.

Дівчатка, в цьому плані, більш зібрані. Вони можуть уважно роздивлятися обличчя матері, вивчаючи кожну його деталь. Сама ще крихітна, а вже проявляє пильну увагу.

Біологічні відмінності між чоловіком і жінкою закладені природою. Наприклад, у 90-х роках минулого століття гримів такий випадок. Жила-була дівчинка Бренду. Милий дитина, який ніяк не міг прийняти себе дівчинкою. Дівчачі вбрання відверто дратували, а гра в ляльки викликала нудоту. Та й балаканина подружок не подобалася. Інша справа - ігри з хлопцями, машинки і рушниці.

Минав час, Бренд виповнилося 14 років. Тут і з'ясувалася правда. Бренда - хлопчик. Справа в тому, що в дитинстві хлопчикові по імені Девід зробили обрізання. Це призвело до проблем з первинним чоловічим ознакою. Батьки прийняли рішення по зміні статі дитини.

Коли Бренду-Девід дізнався правду, він трансформувався назад до чоловіка. Зараз одружений, має дітей та онуків.

Мозок

Про відмінності між мозком чоловіка і жінки відомо всім. Принаймні, у школі на уроках анатомії нам розповідали, що мозок чоловіка більше жіночого на 10 %. Відповідно, важче.

Зате у представниць прекрасної статі він куди більш активніше. Тільки вчені ще не визначилися, добре це чи погано. Справа в тому, що жіночий мозок знаходиться в стані активності навіть уві сні.

Дуже часто сімейним жінкам доводиться стикатися з ситуацією: вранці дитина прокинувся, грає поруч із ліжком або на ліжку. В кімнаті світло горить, а тато спить, сховавшись ковдрою з головою. Ще й хропе. Мозок його абсолютно не реагує на зовнішні подразники.

З чим це пов'язано? З тим, що у сні у чоловіків активно всього 5 % мозку. А у жінок - 70 %. Тому не треба ображатися на молодого батька, який продовжує хропіти, у той час як дитина плаче. Він не чує цього плачу, на відміну від чуйно сплячої мами.

Відмінності між чоловіком і жінкою в тому, що у перших сильніше розвинена тім'яна частина кори мозку. Вона відповідає за просторове сприйняття. І дуже добре розвинене мигдалеподібне тіло, яке реагує на небезпеку. Ось чому, в стресовій ситуації, чоловіче населення швидше приймає рішення.

Психологічні відмінності

Психологічні відмінності між чоловіком і жінкою кидаються в очі ще в дитинстві. Знаєте, є такий жарт. Стоять на морозі два товариша, вуха почервоніли. А вони не надягають шапки. "Навіщо мені шапка? - каже один, - я холод відмінно переношу". А другий додає: "Мені шапка не потрібна, всю зачіску зіпсує".

Хто хлопчик, а хто дівчинка - зрозуміло відразу. Вважається, що чоловіки менш емоційні. Хоча сучасні молоді люди, виховані мамами, гірше жінок стали. Але це - браковані екземпляри. Справжній чоловік не ниє і не розпускає слину. Він - годувальник, здатний захистити себе і свою сім'ю при необхідності.

Чоловіки більш агресивні, ніж жінки. Вони люблять відкриту владу і зовсім не переносять підпорядкування.

Представниці прекрасної статі більш ніжні й емоційні. Пустити сльозу їм нічого не варто. Ні, звичайно, є дівчата, яких на емоції не проб'єш. Вони самостійні і рішучі. Але сила цієї жінки в її слабкості.

І якщо чоловік любить відкриту владу, то жінка керує непомітно. На перший погляд чоловік і не розбере, що давно вже у владі дружини.

Жінки більш прив'язані до сім'ї і дому, ніж представники сильної статі.

Соціальні відмінності

Ще століття тому про соціальну рівність між чоловіком і жінкою мови не могло бути. Чоловік працював, здобував прожиток. А жінка поралася по господарству і народжувала дітей.

Зараз інші часи. Жінки стали незалежними, і ті професії, які раніше вважалися суто чоловічими, в наш час прекрасно підходять для жінок.

Соціальні відмінності між чоловіком і жінкою майже непомітні. Хоча досі існує робота, на яку представниць прекрасної статі не беруть. Таких професій в Росії - 456 штук. Перерахуємо основні: далекобійник; капітан корабля; машиніст електропоїзда; тесляр; водолаз.

Звичайно, рішуче налаштовану представницю прекрасної статі не зупинить нічого. І жінки домагаються того, що отримують заборонену роботу. Правда, для цього їм доводиться звертатися в різні організації за дозволом. Справа доходить аж до ООН.

Це цікаво

Ми поговорили про реальні відмінності між чоловіком і жінкою. А тепер, давайте виділимо кілька цікавих фактів, що стосуються цього питання: Чоловіки, в масі своїй, позиціонують себе принциповими і жорсткими. Більшість представників сильної статі - закриті люди. Чоловіча половина людства, як правило, прямолінійна. Жінки приписують собі такі якості, як доброта, чуйність, відповідальність. Прекрасні дами зазвичай товариські. Хлібом не годуй - дай поговорити по телефону. В жіночій шафі речі розкладені акуратно. Не у всіх дам, але в більшості. На пошуки йдуть секунди.

Чоловік умудряється розшукати в купі речей необхідну. Жінки люблять чистоту, бардак їх дратує. Чоловіки здатні жити, не звертаючи уваги на посуд у раковині або немитий підлогу. Жінки більш вимогливі до свого зовнішнього вигляду. Чоловіки, як правило, ходять в магазин зі списком. Жінки приділяють багато часу дітям. Чоловіки, як не дивно, більше люблять домашніх тварин, ніж жінки. У православних немає священства в особі жінок. У католиків такі є. Ще дещо

Не секрет, що дівчата більш емоційні і егоїстичні. З одного боку, вони всю себе віддають родині. Але з іншого, якщо поставлять за мету домогтися чого-то, не миттям, так катанням досягнутий її.

Чоловіки частіше діють напролом, ніж завуальовано. Останнє - перевагу жіноча.

Представники сильної куди менш злопам'ятні, ніж чарівні панянки. Здатні пригадати якусь дрібницю через багато років. Висновок

Ось так виглядають основні відмінності між чоловіком і жінкою. Які ми все-таки різні. І це добре: жінка доповнює чоловіка, а чоловік врівноважує прекрасне створіння. Чи всі однакові, було б нудно. Автор: Катерина Гордєєва 21 Листопада, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Відмінності між жінкою і чоловіком: цікаві факти, особливості


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.