Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Залежність від марихуани: причини, симптоми, лікування


Опубликованно 11.12.2018 00:14

Залежність від марихуани: причини, симптоми, лікування

Куріння марихуани нерідко відносять до «безневинним» розвагам. У молодіжних компаніях її презентують новачкам як нешкідливу травичку, яка дарує можливість розслабитися і повеселитися. При цьому ціна марихуани досить доступна. Так вона проста, як може здатися на перший погляд? Медики на це питання відповідають просто: залежність від марихуани розвивається так само, як і від більш сильних наркотиків. Різниця може бути лише в швидкості цього процесу і тяжкості синдрому відмови.

Легкі наркотики: міф чи реальність?

Такий вираз можна почути досить часто. Однак фахівці-наркологи впевнені, що придумано воно розповсюджувачами наркотиків, щоб залучати новачків. Героїн не всі ризикнуть скуштувати, а безпечна травичка - це інша справа. І тільки ті, хто постійно працює в наркоцентрах, знають, що не існує легких та важких наркотиків. Залежність від марихуани виробляється так само, як і від героїну і будь-якого іншого засобу. Вона просто або є, або її немає. Не можна бути трохи наркоманом.

Правильніше тут говорити про стадії або стаж залежності. Чим сильніший препарат, тим швидше відбуваються незворотні процеси всередині організму. У деяких випадках залежність може виробитися вже з першого разу. Але от позбутися від неї буде однаково важко. Залежність від марихуани набувається досить плавно і непомітно для людини. В цьому і криється її небезпека.

Загальний опис

Тепер Давайте більш детально розглянемо, що це за речовина, звідки береться і що відбувається при його вживанні з вашим організмом. Натуральний рослинний наркотик, висушені частини індійської коноплі. Використовується вона для куріння. Природні каннабіноїди стають причиною незвичайного стану у наркоманів.

Залежність від марихуани розвивається досить довго. Це створює у людини ілюзію, що він повністю контролює ситуацію, а з його організмом нічого не відбувається. Але неминуче у нього з'являється неконтрольоване бажання вживати наркотик. Ця тяга має психологічну і фізичну складову. Розвиток залежності

Звичайно, індивідуальні особливості накладають свій відбиток. Але в більшості випадків залежність йде за одним сценарієм. Вживання починається з періодичних, рідкісних прийомів. Часто його вживають разом з алкоголем. Спочатку людина курить у випадку, коли запропонують. На цьому етапі формується психологічна залежність від травички, вона сприймається як обов'язковий атрибут свята і веселощів, спосіб розслабитися. Найчастіше він стає єдино можливим.

Саме психологічна залежність стає причиною того, що травичка вживається регулярно. Коли можна сказати з упевненістю, чи є залежність від марихуани? Коли людина починає сам шукати способи придбати її, коли вживає не тільки в компанії, але й один.

Коли курять траву два рази в тиждень і частіше, починає формуватися фізична залежність. На це може знадобитися від декількох місяців до декількох років. У підсумку бажання курити з'являється щодня, а то й не по одному разу.

Синдром відміни

Часом людина розуміє, що його потяг до наркотику виходить за межі допустимого, і вирішує сьогодні більше не курити. А може бути, і зовсім кинути. Ось тут і можна зрозуміти, чи є залежність від марихуани. Перші ознаки ломки при відсутності трави з'являються через кілька місяців. А вже через півроку вживання курець буде точно знати, що таке ломка. Остаточне формування фізичної залежності відбувається протягом 2.5 років. Тоді вже навіть неспеціаліст може побачити ознаки абстинентного синдрому, або синдрому відміни. Його називають ламкої.

Причиною є те, що наркотики включилися в метаболічні процеси організму і стали їх обов'язковими учасниками. При відміні препарату необхідно час, щоб сталася зворотна перебудова. У цей момент людина відчуває болісні симптоми, нудоту, дискомфорт. Вони будуть зберігатися до тих пір, поки всі шлаки і токсини остаточно не покинуть організм. Класичним прикладом можна вважати похмілля.

Найкраще - це знати, що марихуана викликає залежність, і не попадатися на рекламу "безпечної" травички для розслаблення. Якщо ж ви спохватилися пізніше, зверніться до фахівців, які допоможуть її подолати.

Як діє марихуана

Щоб зрозуміти, що відбувається в організмі, потрібно знати вплив містяться в ній речовин на людину. А почнемо з питання про те, як можна дізнатися, що ваш родич або знайомий почав курити травку. Це легко зрозуміти по ряду зовнішніх проявів і поведінки. Найбільш помітний ознака - це почервонілі очі. Після куріння наркоман спокійний і розслаблений, у нього гарний настрій. Зазвичай він говіркий, може сміятися без причини. Але буває, що нападає туга чи смуток.

Психологічна залежність від марихуани практично непомітна з боку. Пізніше родичі можуть відзначати порушення координації рухів. У нього сплутані думки, людина говорить безглузді фрази, які не відносяться до навколишньої дійсності або до теми розмови. Крім того, від нього виходить неприємний запах горілої трави.

Передозування

Нерідко людина не тільки не знає, марихуана викликає залежність, але і не має уявлення про допустиму дозуванні. При її перевищенні він може впасти в параною, можлива поява галюцинацій. І самий відомий ознака - підвищений апетит. Чоловік готовий практично без зупинки їсти солодощі.

Сп'яніння після марихуани триває близько двох годин. Через 30 хвилин воно сягає свого апогею, після чого поступово йде на спад. Приблизно через 3 години вплив закінчується, і людину тягне в сон. Сп'яніння курця трави не таке сильне, як буває при вживанні синтетичних препаратів, але все ж його досить легко можна розпізнати. Особливості абстинентного синдрому

Вони не настільки яскраві, як у випадку з синтетичними наркотиками. Саме це дає людині шанс перенести ломку і повернутися до звичайного життя навіть без медичної допомоги. Але потрібно пам'ятати про те, що фізична залежність від марихуани переживається досить швидко, буквально протягом тижня. Але далі все набагато складніше.

Людина потрапляє у стресову ситуацію і розуміє, що йому катастрофічно не вистачає звичного способу розслабитися. На вечірці він випиває спиртне і відчуває, як бажання відмовитися від шкідливої звички стає все слабшим. Особливо якщо хтось з оточення має при собі травичку.

Ознаки скасування

Отже, ломка від марихуани не є настільки гострим станом, щоб представляти небезпеку для життя і здоров'я. Але все одно має досить яскраві і неприємні прояви. Якщо людина, яка вже має фізичну залежність, пропустив чергове куріння або свідомо відмовився від нього, то можна очікувати наступних симптомів: У людини порушується режим сну. З'являється безсоння. Вночі йому сняться кошмари. Він звик до відчуття ейфорії, після якого настає легкий смуток і апатія. Тепер, під час синдрому відміни, розвивається справжня депресія. Під час абстиненції людині дуже важко на чомусь зосередитися, думки, як кажуть, розбігаються, увага розсіяна. Наркоман запальний і дратівливий. Поступово у людини починається нервове виснаження. Можуть спостерігатися болі в голові, у грудях. Як довго триває ломка

Це перше питання, яке мучить людину, яка бажає дізнатися, як позбавитися від залежності марихуани. Насамперед потрібно сказати, що ломка буде тривати стільки часу, скільки токсини залишають організм. Саме тому для полегшення стану можна проводити детоксикацію в клініці або вдома.

Потрібно налаштовуватися на те, що ломка буде продовжуватися досить довго. Це пов'язано з тим, що токсичні продукти розпаду психоактивної речовини накопичуються в жирових тканинах, оскільки є жиророзчинними. Цим і небезпечна нешкідлива, на перший погляд, коноплі. Отруєння організму затягується на тривалий час, але і зворотний процес не може бути простіше.

Отже, ломка буде тривати від трьох днів до місяця. Це залежить від інтенсивності куріння. Найважче буває з третього по сьомий день. У цей час потрібно знайти собі цікаве заняття, а також простежити, щоб марихуани не було в межах доступності. Краще всього виїхати за місто, піти в похід у гори. Приблизно з другого тижня стан починає приходити в норму. Безсоння відступає, повертається апетит. Що впливає на швидкість виведення токсинів

Чим швидше людині полегшає, тим більше шансів, що лікування залежно від марихуани буде ефективним. Тому потрібно враховувати, що на швидкість виведення наркотику та продуктів розпаду з організму будуть впливати наступні фактори: Має значення фортеця трави, кількість психоактивної речовини, яка потрапляє в організм. Велику роль відіграє вага людини, тобто кількість жирової тканини, в якій зберігаються метаболіти наркотику. Стан організму і швидкість обміну речовин. Тривалість і частота вживання трави. Як прискорити цей процес

Якщо людина кинула палити (стосується нікотинової залежності), він приблизно знає, з чим доведеться зіткнутися. перебороти фізичну залежність не так складно, справжні проблеми виникають через тиждень, коли з'являється нестримне бажання розслабитися звичним способом. Потрібно не просто поставити завдання, а ще й знайти достойну альтернативу.

Якщо серйозно задуматися, як вилікувати залежність від марихуани, то починаєш розуміти, що це зміна способу життя, а деколи і оточення. Тільки тоді процес буде успішним, а результат тривалим. Якщо ви вирішили вдатися до послуг нарколога в клініці, він проведе детоксикацію з допомогою крапельниць на основі фізіологічного розчину з додаванням вітамінів B, а також інших препаратів, які відновлюють функції організму. В домашніх умовах

Тут буде доречно говорити лише про те, що здатне стимулювати природний процес детоксикації. Щоб не втрачати мотивації, пам'ятайте, що ви намагається перемогти серйозну залежність. Куріння марихуани вбиває так само, як і вживання інших наркотиків. Щоб полегшити симптоми абстинентного синдрому, можна прийняти наступні заходи: Потрібно випивати побільше звичайної чистої води. Посилене сечовипускання також сприяє виведенню токсинів. Тому рекомендується пити зелений чай або спеціальні трав'яні збори. Токсини виводяться в тому числі і через пори. Тому спорт, баня і сауна - це ваші найкращі друзі. Але потрібно пам'ятати про те, що процес переходу до здорового способу життя повинен бути комфортним. Тому робіть тільки те, що приносить задоволення. Можна гуляти або плавати в басейні, спробуйте недовго побути в сауні. Якщо самопочуття нормальне, то можна продовжити. Необхідно дотримуватися харчування, яке стимулює очищення організму. А отже, включати в раціон якомога більше фруктів, овочів і ягід. Жирну їжу, кондитерку і хліб краще виключити з раціону. У цей же список увімкніть газовану воду і каву.

Це поки не лікування залежності, а лише ліквідація наслідків вживання наркотичного засобу. Далі належить серйозний блок роботи, який краще всього проводити під керівництвом психотерапевта або психолога.

Чим лікують залежність від марихуани

Стандартно людина проходить три етапи. Детоксикація, про який вже сказали вище. Реабілітація, робота з психічної прихильністю і її усунення. Повернення колишнього залежного до звичайного життя в суспільстві.

На жаль, найчастіше умови не сприяють якісному проходженню кожного з цих етапів. На те є ряд причин. Детоксикація зазвичай важка і довга, і треба віддавати собі звіт, що протягом усього цього періоду людина хоче вжити наркотик. Є й інший момент. Оскільки звикання до марихуани повільне, найчастіше за допомогою звертаються дуже пізно. Тому позбутися психологічної залежності буде ще складніше, адже звичка міцно вкоренилася.

Самостійна боротьба із залежністю рідко дає результат. Тому краще всього звернутися в спеціалізовані центри по реабілітації наркоманів. Там працюють професійні психотерапевти, які допомагали сотням людей з такими ж проблемами. Більш того, там часто залишаються працювати люди, які самі пройшли процес реабілітації. Це вітається, бо вони служать доказом того, що програма працює. Слухаючи, як реальний чоловік пройшов шлях від залежності до тверезості, багато піднесуться духом. Зазвичай в таких центрах люди-наркомани можуть жити на протязі декількох місяців, після чого повертаються додому. Але у них залишається можливість відвідувати закріпленого психолога. Регулярно приходить на зустрічі з ним, вони підвищують свої шанси і далі жити в тверезості. Автор: Легіна Марина 1 Грудня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Залежність від марихуани: причини, симптоми, лікування


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.