Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Очікування - це проблема? Як її вирішити?


Опубликованно 12.12.2018 00:34

Очікування - це проблема? Як її вирішити?

У кожному з нас з дитинства закладені певні уявлення про світ, про поведінку людей у тих чи інших ситуаціях, про те, що добре, а що погано. На жаль, не завжди сподівання втілюються в життя. Люди змушені підлаштовуватися під товариство, щоб не бути відкинутими їм. Що таке очікування?

Очікування - це почуття можливого втілення уявлень в майбутньому. Найчастіше людина не готовий миритися з тим, що його очікування не змогли виправдатися, так як він вже заздалегідь продумав, як усе має бути, і повірив у те, що саме так все і відбудеться. Для людей очікування - це щось світле, правильне, непорушне. Особливо коли справа стосується таких важливих аспектів, як сім'я, друзі, робота. Невиправдані очікування завжди супроводжуються розчаруванням і неприйняттям. Стан очікування - це складний і виснажливий процес, який може призвести до депресії.

Як впоратися з розчаруванням?

Найефективніший спосіб – знищення причини розчарування, тобто варто просто перестати налаштовувати себе на конкретний результат. Але як це зробити? Для цього: Постарайтеся простіше ставитися до будь-якої ситуації. Наприклад, один відмовився йти до вас на день народження. Дізнайтеся причину і спробуйте його зрозуміти. Спробуйте поставити себе на його місце і подумати, як би ви поступили в такій ситуації. Запитайте себе: «чи Буде для мене це важливим через 5 років?». Якщо ні, то не загострювати на цьому увагу. Приймайте людей такими, які вони є. Намагайтеся бути терпимими до недоліків, адже вони є у кожного. Не зліться на зайву прямолінійність, балакучість, скованість та інші риси характеру людини. Не виснажуйте себе думками про бажане. Так вам буде складніше змиритися з протилежного реальністю. Не квапте події. Іноді, щоб домогтися бажаного, треба трохи почекати і відволіктися. Що зробити, щоб очікування виправдалися?

Іноді просто сидіти, склавши руки, і чекати, що все само собою здійсниться, недостатньо. Завжди є можливість вплинути на ті чи інші події, так як очікування людини - це регульований механізм. Якщо ви чекаєте підвищення, постарайтеся краще працювати, не бійтеся взяти на себе зайве завдання, так як воно надасть вам безцінний досвід, поговоріть з начальством. Якщо ви не можете дочекатися пропозиції руки і серця, акуратно натякніть про це, проявіть терпіння, покажіть свої почуття, щоб ваш молодий чоловік зрозумів, що він для вас доріг, і прийняв рішення створити сім'ю саме з вами. Якщо ваші стосунки стали одноманітними, спробуйте самі їх оживити. Купите квитки в театр або кіно, влаштуйте сюрприз або поїдьте відпочити разом. Якщо виникли розбіжності в сім'ї, спробуйте спокійно обговорити проблему з родичами, вислухайте їх, висловіть свою думку, поясніть переваги своїх доводів, постарайтеся знайти компроміс.

Як виправдати очікування інших?

У прагненні змінити все навколо люди часто не помічають власні недосконалості. Рідко замислюються про те, що вони самі могли б змінити в собі на краще. Отже, очікування - це відповідність власним вимогам. Поради, які допоможуть вам завжди залишатися на висоті: Проявляйте інтерес до теми розмови. Якщо вас щось не влаштовує, скажіть про це відразу. Будьте самим собою. Виділіть для себе слабкі сторони і постарайтеся знизити їх прояв. Якщо ви щось не зрозуміли, запитайте. Намагайтеся не починати розмову про те, в чому ви не розбираєтеся або маєте сумніви. Навчіться слухати. Будьте ввічливі.

Поради, які допоможуть покращити відносини з близькими: Не забувайте піклуватися про рідних людей. Допомагайте їм, навіть якщо вони не просять допомоги. Вітайте їх зі святами. Підтримуйте зв'язок. Діліться з ними своїми проблемами.

Очікування - це складна штука, перш ніж звинувачувати когось у тому, що він не виправдав ваші очікування, подумайте, чи не є ваші вимоги завищеними, здатний конкретна людина їх виконати. Навіть якщо вас не зрозуміли, не варто ображатися, всі люди схильні робити помилки, ніхто з нас не ідеальний. Намагайтеся розділяти свої мрії та цілі з близькими людьми, і тоді досягти бажаного буде набагато простіше. Автор: Світлана Мухлаева 1 Грудня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Очікування - це проблема? Як її вирішити?


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.