Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Переживання - це що за почуття? Визначення, типи і форми переживання


Опубликованно 15.12.2018 00:44

Переживання - це що за почуття? Визначення, типи і форми переживання

Кожен з нас досить часто хвилюється, думаючи про те, розмірковуючи про якісь свої проблеми. Ми навіть можемо не помічати наші внутрішні переживання - це досить складно, звернути увагу на те, що всередині себе ви турбуєтеся про те, хоча намагаєтеся не показувати цього.

У даній статті ви дізнаєтеся, з якихось причин люди так часто хвилюються, як їм слід справляти з подібними емоціями, а також чому не варто витрачати на це час. Отже, бажаємо вам приємного прочитання цієї статті! Чому люди переживають?

Переживання - це те, що закладено в нас з самого дитинства, ще на тому етапі свого розвитку, коли ми засвоювали норми соціальної поведінки і практично в усьому намагалися копіювати своїх батьків та інших дорослих, які оточують нас. А вони, в свою чергу, така поведінка перейняли у своїх батьків.

З дитинства в голові дитини зароджується думка про те, що переживання - це нормальна реакція на все, що так чи інакше хвилює людину. І вже з такого віку він починає застосовувати цю емоцію на практиці.

Переживання - це те ж саме, що і хвилювання, яке ми відчуваємо під час переказу вірші Діду Морозу на дитячому ранку або в той момент, коли вчитель думає, кого ж викликати до дошки. Активно переживати люди починають з дитинства, тому що в їхній свідомості це нормальна реакція на те, що відбувається навколо. Таким чином ця емоція супроводжує нас все життя. Емоційні переживання - це те, що дорослі відчувають при прийомі на роботу, при поході до лікаря і багато іншого.

Занепокоєння як ілюзія дії

Дуже зручно буває не вирішувати саму проблему, а лише турбуватися з її приводу. Адже разом з цим створюється ілюзія якоїсь дії. Тобто ми не сидимо, склавши руки. Ми перепитуємо у кого-то. Постійно перевіряємо, який зараз година. Уточнюємо що-небудь, намагаючись знайти інформацію, яка, насправді, нам зовсім нічим не може допомогти.

Для чого ми це робимо? Швидше за все, внутрішнє ми боїмося приступати до самого процесу вирішення проблеми. Чи ми зовсім не збираємося вирішувати проблему, тому що думаємо, що вже працюємо над цим. Але насправді, наші дії спрямовані не стільки на рішення, скільки на уточнення деталей. Це забирає надто багато часу, а користі не приносить рівним рахунком ніякої...

Чому слід уникати переживань?

Наші переживання - це почуття, на які доводиться витрачати багато енергії. З часом після серйозних тривалих турбот людина може і зовсім зіткнутися з емоційним виснаженням, яке є серйозною психологічною проблемою і призведе до багатьох інших погіршень. З цього виходить, що турбуючись про що-небудь, він не тільки не може вирішити проблему, але і породжує багато інших.

Крім цього, переживання людини - це вбивця його власного часу. Якщо ви не забули, то для нашого двадцять першого століття, час - це найдорожче, що може бути, тому що з-за величезного руху навколо нас, час швидко минає і залишається його дуже мало. Варто узагальнити, що під час переживань ми витрачаємо дорогоцінні хвилини свого життя і свою життєву енергію, а натомість не отримуємо рівним рахунком нічого. З цієї причини варто зробити логічний висновок, що не варто даремно турбуватися з якого-небудь приводу. Необхідно діяти. Як діяти? Про це ви дізнаєтесь у наступних підпунктах цієї статті.

Знайдіть джерело свого занепокоєння

Щоб вирішити проблему, слід зрозуміти, із-за чого вона з'явилася. На перший погляд, здавалося б, все так легко і просто. Але не завжди. Бувають ситуації, коли людина відчуває своє внутрішнє занепокоєння, але зробити з цим нічого не може, так як просто сам не може зрозуміти, чому ж він перебуває у такому стані. Сядьте в тихе і спокійне місце, зосередившись на своїх емоціях і почуттях. І почніть думати саме про те, що вас так тривожить. Ставте собі конкретні питання, після цього прислухайтеся до відчуттів усередині себе і відповідайте на запитання. Але відповідати треба тільки правду.

Для прикладу, наведемо наступний ланцюжок думок дівчини, якій належить важливе виступ перед великою кількістю людей. "Я боюся виступати? Ні, я роблю це вже не в перший раз, і я впевнена у своїх навичках та підготовки. Я боюся великого залу і глядачів? Ні, я займаюся цим вже досить давно і, навпаки, люблю бачити публіку перед собою, хоча і кожен раз хвилююся, як в перший. Мене турбує нове місце, в якому мені належить виступити? Насправді, ні, мені вже давним-давно немає різниці де виступати, я зовсім не звертаю уваги на це. Мені страшно тому, що я перейшла на новий рівень? Не зовсім так. Звичайно, я хвилююся з цього приводу, але це, швидше за все, радує мене, ніж турбує. Мене турбує те, що зі мною не буде близьких людей в цей день? Мені не потрібна ціла група підтримки, але... все-таки ця думка мене чіпляє. Мені прикро, що мій молодий чоловік не зможе підтримати мене в такий день. Само собою, у нього, як завжди, є на це вагомі причини. Але вже в який раз він не приходить на мої виступи. Мені здається, що йому взагалі не цікаво те, чим я займаюся. Напевно, йому не цікава я. Мені здається, він охолов до мене. Я думаю, у нього з'явилася інша жінка. Саме тому я турбуюся."

Складіть чіткий план дій

Після того, як ви зрозуміли, що є причиною вашого переживання, візьміть в руки аркуш паперу і ручку і напишіть все те, що, на ваш погляд, допомогло б вирішити ваше занепокоєння. Продовжуємо розбирати приклад з дівчиною, якій належить виступ і якій здається, що її молодий чоловік їй зраджує. Припустимо, на своєму листку вона написала, що для того щоб перестати думати, що її чоловік зраджує їй, необхідно перевірити список його контактів в телефоні, подивитися останні листування в соц. мережах, замовити детектива, який простежить за чоловіком і розповість їй, як він веде себе з іншими жінками, поки її немає поруч, побути з ним наодинці якийсь час і поспостерігати за тим, як він буде вести себе. Зрозуміти, що він думає про їх спільному майбутньому і чи думає про нього взагалі. І в крайньому випадку прямо сказати йому про свої підозри.

Чистка плану

Перш ніж діяти за задуманим планом, слід його добре відредагувати. Дівчині варто реально подивитися на ситуацію. У неї немає можливості найняти детектива, тому що для цього вона не володіє достатньою кількістю грошових коштів. Якщо питати про спільне майбутнє, то, швидше за все, він просто наврет їй, що бачить їх разом через десять років у великому будинку з двома прекрасними дітьми, кішкою і собакою, що сидять поруч біля теплого каміна. Швидше за все, він буде говорити те, що вона хоче почути. Тому слід викреслити ці два пункти. А ось інше цілком здійсненно. Перехід до дії

Здійснюйте пункти свого плану по порядку. Ось дівчина переконалася в тому, що ніяких нових контактів і дивних листувань в його телефоні немає. Поспостерігала за ставленням хлопця до себе - воно не змінився, він залишився все таким же ніжним і турботливим. А справа до прямого розмови так і не дійшла, тому що коханий повідомив приємну новину про те, що йому вдасться подивитися на її виступ. Після цього всі переживання дівчини зникли.

А на цьому, мабуть, все. Тепер ви знаєте, які це емоції - переживання, що слід робити, а чого ні, коли починаєте відчувати занепокоєння. Дійте у відповідності з цими рекомендаціями і не переймайтеся ні про що! Автор: Карина Новосельцева 8 Грудня, 2018 0 коментарів Показувати: Нові Нові Популярні Обговорювані

Вийти

:) ;) :( :p :] :o :D :-/ :-$ <3 ? Увійти через соцмережі:

Анонімно ? Ви дійсно хочете видалити цей коментар? Видалити ? Причина скарги Небажана реклама або спам Матеріали сексуального чи порнографічного характеру Дискримінаційні вислови або натуралістичний контент Образи або погрози Повідомити Повідомити Коментувати


banner14

Категория: Развлечения

Переживання - це що за почуття? Визначення, типи і форми переживання


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.