Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Таблетки від лінощів. Що таке лінь з точки зору психології? Як назавжди позбутися від ліні


Опубликованно 16.12.2018 00:44

Таблетки від лінощів. Що таке лінь з точки зору психології? Як назавжди позбутися від ліні

Звичка відкладати справи на завтра знайома кожному з нас. Хтось називає це лінню, але що таке лінь з точки зору психології? Багато посилаються на неї, коли не знають як пояснити те, чого не хочуть робити.

Існує такий термін як "прокрастинація". Його ввели в експлуатацію психологи в кінці минулого століття. Проблема ліні почала розглядатися з декількох сторін, хоча сама лінь існувала ще за часів доісторичних людей. Коли чоловікові треба було ловити мамонтів, а він сідав і коники ловив.

У цій статті ви дізнаєтеся, чи існують таблетки від лінощів і як від неї позбутися. Перфекціонізм як перешкода до досягнення успіху

Ми всі прекрасно розуміємо, що на роботі у нас дуже багато невідкладних справ, але ми раптом починаємо точити олівці, мити клавіатуру або дивитися у вікно. Перфекціоністи - це люди, які чітко розуміють свою ціль в житті і вміють правильно розпланувати свій день, але ось деякі другорядні справи вони починають робити раніше, ніж основні. Звідки ж береться цей стан? Перш за все, з причини страху провалу. Коли ми переносимо або відкладаємо, це говорить про те, що ми не даємо Всесвіту подарувати нам якусь важливу для нас можливість.

Енергетичний вампіризм

Наявність поруч негативного, шкідливого і отруйного людини викликає дуже сильне напруження в організмі, прихований стрес. Величезна кількість життєвої енергії йде на те, щоб з цим стресом впоратися. Людина просто не має сил для того, щоб продуктивно працювати і діяти. Не вистачає ресурсу на створення важливого. Сил ледь вистачає на те, щоб вижити в присутності токсичного, охочого шкоди людини. Підліткова лінь

Іноді батьки кричать на підлітка, звинувачуючи його в тому, що він лежить на дивані і нічого не робить. Насправді саме в підлітковому віці величезні сили організму витрачаються на перебудову дитячого тіла в тіло дорослої людини. Змінюється гормональний обмін. Йдуть сили на психологічну та емоційну адаптацію до нового періоду життя. Тіло росте. З маленького дитини, крихітного істоти підліток стає дорослою, зрілою людиною.

Наслідки безсилля і апатії

Якщо лінь-матінка прогресує, людина починає робити дурниці. Він перестає доглядати за собою, за своїм будинком. Нерідко виникають проблеми в сім'ї і на роботі. Починається внутрішня деградація. Парадокс в тому, що, коли людина лінується, це здається йому приємним. Хочеться рано вставати на роботу, займатися спортом, доглядати за собою і так далі. Приємніше просто пасивно полежати на дивані перед телевізором. Але в реальному житті ці приємні речі отруюють усю дійсність. Людина сходить до тієї точки, коли лінь поступово починає руйнувати все його життя. Вона позбавляє можливості правильно бачити реальність.

Мотивація проти ліні

Найважливіше питання в житті кожної людини - це питання мотивації. Саме мотивація лежить в основі наших вчинків, дій чи бездіяльності. Ми часто самі не знаємо, чого хочемо. Ми йдемо до помилкових цілей, які нам нав'язують наші батьки, реклама і суспільство. Мотивація і цілеспрямованість, розуміння того, чого саме хоче людина, - універсальні ліки від ліні. Також причина лінощів може критися і в тому, що наш внутрішній розум не хоче розлучатися з силами, які необхідні нам для руху до початку хибним цілям. Дуже часто ми робимо так чи інакше, приймаємо рішення, грунтуючись не на своїх бажаннях, а на принципі легкості та доступності. Вчимося не там, де хотіли б отримати освіту, а там, куди вдалося вступити. Працюємо не там, де мріяли, а там, де більше платять. У підсумку відмовляємося від своїх цілей і ідеалів, йдемо не своїм життєвим шляхом. В результаті - лінь, апатія та байдужість. Чудові властивості елеутерококу

Як же позбутися від ліні назавжди? Існують різні способи боротьби з цією недугою. Від психотерапії до медикаментозного лікування. Наприклад, БАД "Елеутерокок" в таблетках, женьшень і різні трав'яні чаї. Не можна не сказати, що вони підвищують апетит і можна додати трохи у вазі. Тим не менш таблетки від лінощів тонізують, підвищують працездатність та імунітет, знижують ознаки стомлення. Препарат "Елеутерокок" приймають по 1-3 таблетки 2 рази на добу, у першій половині дня.

А може, це хвороба?

Існує поняття ліні як небажання людини що-небудь робити, здійснювати вольове зусилля і брати участь у трудовій життя суспільства. Саме небажання. Але не завжди те, що називається лінню, є цим самим небажанням. Іноді це реальна неможливість змусити і примусити себе зробити вольове зусилля. І в цей момент, підкреслюють психологи, це не є лінню. Це інший стан та інша проблема, яка називається занепадом сил. Людина з такою проблемою прекрасно розуміє розумом, що треба піднятися і піти, наприклад, в спортзал або почати ремонт будинку, але він не знаходить у собі сил, щоб цей намір виконати. При цьому починає себе картати і звинувачувати, що він просто ледар. Або його починають дорікати оточуючі люди. Хоча проблема тут зовсім не у відсутності мотивації, і факторів, які викликають занепад сил, величезна безліч. Занепад сил - це синонім до слова "лінь", а також величезна проблема і дуже серйозний тривожний сигнал. Організм починає витрачати всі свої сили на боротьбу з підступає хворобою, щоб якимось чином адаптуватися до дійсності. Шукає таблетки від лінощів.

Раніше навіть існував такий діагноз, як "занепад сил". Рекомендувався правильний і збалансований раціон харчування, подорожі. Лікарі побоювалися розвитку туберкульозу, який міг виникнути з причини зниження імунітету, і інших страшних захворювань. Вчені відкрили факт, що кожне фізичне зусилля реально зношує організм. Це не заклик до бездіяльності, радше, до того, що у всьому потрібно знати міру. Слід пам'ятати, що трудоголіки, люди, які працюють занадто багато, примушуючи себе до праці вольовим зусиллям, навіть коли у них немає сил, знаходяться в постійному стресі і набагато частіше страждають серцево-судинними захворюваннями, алкоголізмом, серйозними депресіями і важкими соматичними захворюваннями.

На роботі дорікає? Можливо, просто немає адекватної мотивації. Якщо людина не отримує адекватну винагороду за свої труди, то сумнівно бажання докладати будь-яких зусиль.

Тому не можна поспішати звинувачувати себе в ліні, примушуючи себе до постійного праці, потрібно знайти час на відпочинок і просто проаналізувати ситуацію, що ж є причиною втрати енергії.

Те, що називають лінню, може також бути і проявом депресії. Коли у людини повністю відсутній емоційний, фізичний та енергетичний ресурс для того, щоб щось робити зі своїм життям. Найменший примус до праці може закінчитися для такої людини фактично катастрофою.

Тому питання з лінню залишається не те, щоб відкритим, але необхідно диференціювати два поняття: умисне і злонравное ухилення від виконання роботи і неможливість цю роботу виконати. Корисні поради

Якщо все-таки ваша лінь не ознака яких-небудь порушень в організмі, постарайтеся слідувати наведеним радам, і ви позбудетеся від неї назавжди: Займайтеся спортом кожен день хоча б по 15-20 хвилин. Помірні фізичні навантаження підвищують працездатність. Випишіть 3 основні сфери свого життя, які є головними для вас, і для кожної поставте собі конкретні цілі на 3 місяці. Складіть план її досягнення і слідуйте їй. Обмежте час перебування в соцмережах. У вас з'явиться маса вільного часу, і продуктивність збільшиться. Нагороджуйте себе чим-небудь за успіхи і досягнення. Складайте список зробленого за день. Це підвищує самооцінку і надихає на більшу. Наведіть порядок на робочому місці та організувати його так, щоб вам було зручно і приємно працювати. Автор: Павлик Юлія 12 Грудня, 2018 0 коментарів Показувати: Нові Нові Популярні Обговорювані

Вийти

:) ;) :( :p :] :o :D :-/ :-$ <3 ? Увійти через соцмережі:

Анонімно ? Ви дійсно хочете видалити цей коментар? Видалити ? Причина скарги Небажана реклама або спам Матеріали сексуального чи порнографічного характеру Дискримінаційні вислови або натуралістичний контент Образи або погрози Повідомити Повідомити Коментувати


banner14

Категория: Развлечения

Таблетки від лінощів. Що таке лінь з точки зору психології? Як назавжди позбутися від ліні


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.