Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Олександр Пінт: біографія, особисте життя, книги, семінари та відгуки


Опубликованно 22.12.2018 00:36

Олександр Пінт: біографія, особисте життя, книги, семінари та відгуки

Ми всі звикли розділяти: відокремлювати емоції від розуму, життя від смерті, медицину від духовності, хімію від біології і т. д. В нашому світі від пункту А до пункту Б бігає один чоловік, від пункту Б до пункту В інший, і ніколи людина не бачить цілісної картини світу - всієї дистанції, і не здатний сприймати всю багатозадачність і багатогранність життя. Як вибрати між бажанням співати і танцювати, між потребою спати і спати, між вивченням того, як жити, і життям, між радістю і сумом, любов'ю і ненавистю? Як? Звучить навіть абсурдно. Але ж саме це ми і робимо. Ми постійно відсікаємо «все зайве», самі обмежуємо нашу життя, перекриваючи доступ до багатьох можливостей. Кілька слів про витоки

Фото Олександра Пінта представлено нижче в статті. Як складалося життя цієї людини? Розглянемо коротко його біографію.

Олександр Пінт народився 2 червня 1955 року в місті Москві. Не так багато відомо про його юності і про те, де він провів своє дитинство. За його власними словами, він відвідував школу, тому що це було необхідністю, особливого завзяття до навчання в рамках шкільної установи не відчував. Це цілком зрозуміло, коли людина здатна до вільного і широкого мислення, будь-яка система вже за визначенням обмежує особистість. В молодості він навчався в автодорожньому інституті, тому що це входило в сферу його інтересів.

Незабаром після закінчення навчального закладу Олександр одружився, і його улюблена дружина подарувала йому трьох дітей.

У свій час він працював у науково-дослідному інституті. Але найбільш доленосним для Олександра стало вивчення психології, і саме як науки про душу. До цього його підвела тяга до самодослідження, а також власний життєвий досвід. Суть його філософії

Олександр Пінт не має психологічного освіти, але це не завадило йому на шляху вивчення ролі душі і розуміння людської сутності як одиниці світобудови. Він сприймає цей світ як навчальний посібник або школу, в яку кожна людина приходить, щоб відточувати «майстерність» душі і полірувати її «гострі краї».

Особистість приходить на Землю, щоб вибудовувати відносини за допомогою проходження різних уроків, які, в свою чергу, залежать від віку та еволюційного статусу самої душі, а також певних завдань, поставлених душею перед втіленням.

Його розуміння вищої мети людини лежить в усвідомленні того, що особистість і є жива завдання. Одним із своїх основних уроків душі Олександр Пінт визнає завдання цілісного сприйняття структури свідомості. І найкращий метод її рішення - це дослідження власної особистості, до якого він і вдається. Олександр Олександрович - людина, що володіє високим рівнем усвідомленості і здатний піддати вивченню свій власний нижчий «земної» аспект особистості з висоти істинного «Я». Напрямок холістичної психології

Ключовим словом і напрямом у пізнанні і трансформації особистості є холістичний (від англ. whole), що в перекладі означає "цілісний".

Саме це поняття найбільш відображає суть явища, під яким мається на увазі сприйняття людини і його тіл: фізичного, емоційного, ментального як єдиного організму, що діє в сукупності і узгодженості. Коли виходить з ладу одна з частин цього організму, порушується робота всієї системи«.

І в більш глобальному відношенні цілісний підхід до розуміння людини як невідривної частини всієї Всесвіту. У книзі «Нас багато, але ми одне» Олександр Пінт докладно розкриває суть ідеї про те, що інші люди є нашим відображенням, і всі ми так чи інакше - частинки один одного, які становлять один єдиний організм.

«Світ - це не безліч людей і я, а безліч я», - каже Олександр.

Тому нерозумно розглядати себе як окремо створену і ні з чим не пов'язану особу. Коли відбувається землетрус на планеті, воно зачіпає не тільки те місце, де відбулося, але тягне і більш глобальні наслідки. Якщо поранений палець руки, це доставляє занепокоєння всьому нашому тілу. Є про що замислитися. Шлях до трансформації особистості

Однією з ключових цілей роботи психолога виступає розуміння сенсу існування людини на Землі через призму Вищого Розуму.

Олександр Пінт бачить цю реальність, підпорядковану певній структурі мислення або матриці свідомості. Ми живемо в світі, який знаходиться під управлінням матриці розділеного свідомості, над якою варто ще більш високий рівень свідомості. І його завданням як дослідника було і залишається розуміння цілісної картини принципів роботи всіх цих рівнів.

А сама ж корінна трансформація особистості можлива лише за умови зміни основи структури мислення. Якщо бути точніше, то тієї структури, яка відповідає за виживання особистості - саме вона залишається на даний період базисної для більшості. Тільки одиниці змогли вийти на рівень свідомості, коли людина втілюється з метою вирішення якоїсь глобальної місії, не піклуючись про те, що він буде їсти завтра. Боротьба протилежностей

Стан дуальності, або розділеності, є цілком адекватним для людської сутності. Вічне прагнення знайти гармонію між лівим і правим, між чоловічою і жіночою сторонами своєї особистості, а також між іншими протилежностями – і є одна з задач втілення людини. Якщо подивитися на самі явища природи (день і ніч, холод і спека, багато інших), то можна зрозуміти, наскільки природною є сама дуальність. Без зла неможливо було б зрозуміти стан доброти. У світі існує вибір, і він за людиною.

Що стосується боротьби всередині особистості людини, це є наслідок розділеного свідомості, або, як зазначає Олександр Пінт, фрагментації енергії душі в нашому третьому вимірі, в якому більшість з нас перебувають. Яка роль цілісної психології у все це?

Сама важлива: вона допомагає усвідомити, а значить, і перетворити застарілу модель мислення в новий інструмент свідомості. Інакше кажучи, здійснити якісний перехід з просто стану виживання в стан життя і цілісного світорозуміння і себе в ньому.

Холістична психологія є новим знанням або, вірніше, дуже добре забутим старим. У часи розумних цивілізацій, які жили до нас, світ і всі науки сприймалися як єдине ціле. Коли відбувся поділ єдиної науки про життя на фізику, хімію, анатомію і т. д., сталася роздробленість нашої свідомості, і донині ми намагаємося не те що скласти всі частини однієї мозаїки, ми намагаємося їх відшукати, а знищені - відновити. Школа цілісної психології Олександра Пінта

В еру Водолія на планеті нарешті відкривається портал можливості об'єднання. Це зачіпає всі структури, починаючи від людини і продовжуючи єднанням країн.

Настає час цілісності, коли необхідно зібрати всі розрізнені частинки власної душі і згадати мету свого приходу на Землю. Оновлені енергії проникають у всі шари свідомості і підсвідомості, нікому не вдасться сховатися. Питання лише в тому, що поки не всі їх відчувають досить ясно, і для багатьох це залишається «міфом про квантового стрибка», як і той кінець світу, який для певної частини населення сприймається як пряме завершення існування.

Школа цілісної психології, яку очолює Олександр Пінт, є невід'ємною частиною проекту планетарної ваги. Мета – просвітницька діяльність та пробудження свідомості людей у всьому світі, переклад всього людства на якісно новий рівень сприйняття світу.

В її створення вкладено більш ніж двадцятирічний досвід дослідження особистості людини і її можливостей на шляху до цілісного свідомості. І на сьогоднішній день при наявності достатнього багажу знань по цій темі відкрилася можливість для широкої передачі цього знання всім тим, хто захоче і готовий отримати. Семінари Олександра Пінта

Якщо ви бажаєте детальніше ознайомитися з творчістю» психолога і особисто задати питання, яке вас хвилює, в містах Москва і Санкт-Петербург регулярно проводяться зустрічі та лекції. Тим, хто не знайомий з його дослідженнями, це гарна можливість не тільки зрозуміти напрямок цілісності, але і просто побувати в просторі цієї особистості.

Також щомісяця проводяться виїзні семінари в різних містах Росії і Європи. Тривалість такого семінару – сім днів. Тут вже проходить не тільки знайомство і первинне розуміння, але і більш глибоке і осмислене занурення в процес самопізнання з метою відчути, що значить зібрати всі фрагменти своєї душі в єдине ціле.

Набуття цілісності – це не стрибок в іншу реальність за тиждень, але поетапне розвиток особистості. Джерела знань

Безумовно, мова йде про книги Олександра Пінта, які заслуговують уваги допитливого читача, який іде шляхом саморозвитку. Ось деякі з них: Книга «Азбука самодослідження» познайомить з основами людської психіки, поняттям помилковою особистості, а також основною відмінністю напрямки холізму в психології від звичайної. Книга «Як трансформувати своє его» розповідає про ілюзіях в сприйнятті, породжуваних людським "его", та шляхи їх подолання за допомогою зустрічі зі своїм справжнім «я». «Дзеркало для особистості» - книга про те, як через інших людей ми можемо побачити самих себе. Про те, як наш внутрішній світ і його стан впливають на зовнішнє оточення і все, що з нами відбувається в житті. «Хто ти» показує нам, як через досвід дуальності ми можемо знайти єдність. Людині не треба вчитися цього, у ньому вже закладена ця програма, але необхідно її «розархівувати», підібрати ключ. Тільки цей досвід не є якоюсь випадковістю, це - невід'ємна частина шляху. Інша точка зору

Але чи всі сприймають це напрямок холістичної психології адекватно, як воно того заслуговує?

Є певна категорія людей, які схильні сприймати діяльність і прихильників теорії Олександра Пінта сектою, посилаючись на те, що людина без відповідного профілю «несе околопсихологический маячня».

Хтось вважає людину не більш ніж частиною «білкового нальоту на поверхні планети», тим самим знищуючи своїми словами навіть про можливість вищій ролі і призначення душі на Землі.

Хтось звинувачує психолога в шизофренії та інших відхиленнях від норми розвитку особистості. Але навряд чи така людина взагалі усвідомлює, що під цими поняттями мається на увазі.

Не опускаючись в подальший негативізм, лише з гордістю зазначимо, що людей, які дійсно розуміють філософію Олександра Пінта і благодарящих його за внесення ясності в те, що відбувається, все ж таки більше. А це означає, що світ не на межі вимирання, а біля витоків відродження. Автор: Жанна Чувашова 8 Грудня, 2018 0 коментарів Показувати: Нові Нові Популярні Обговорювані

Вийти

:) ;) :( :p :] :o :D :-/ :-$ <3 ? Увійти через соцмережі:

Анонімно ? Ви дійсно хочете видалити цей коментар? Видалити ? Причина скарги Небажана реклама або спам Матеріали сексуального чи порнографічного характеру Дискримінаційні вислови або натуралістичний контент Образи або погрози Повідомити Повідомити Коментувати


banner14

Категория: Развлечения

Олександр Пінт: біографія, особисте життя, книги, семінари та відгуки


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.