Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Унікальна методика "Які предмети заховані в малюнках?"


Опубликованно 27.12.2018 08:26

Унікальна методика

Цей унікальний аналіз зуміє викласти істину про вашої особистості. Всі без винятку могли спостерігати його в кінематографії. Людині демонструють ілюстрацію з незвичайними плямами, а він зобов'язаний розповісти, що він там побачив. А потім психіатр каже: «Безумовно, цей хлопчина ідіот». З чого все почалося?

У численних кінофільмах, від «Важкого дитини» аж до «Ефекту метелика», постійно з'являється тест Роршаха. Безумовно, оригінальна назву він отримав на ім'я власного творця.

Як ви здогадалися, у тесту більш глобальне завдання, ніж просто зрозуміти - псих перед нами чи ні. Він дає оцінку всім характеристики особистості. Багато хто до сих пір дивуються, наскільки точними можуть бути його результати. Унікальна методика «Які предмети заховані в малюнках?»

У сучасному світі тест Роршаха дуже часто піддається інтерпретації. Тепер не обов'язково йти до психотерапевта. Сучасні варіанти даного аналізу дуже легко знайти в мережі Інтернет та проаналізувати результати його проходження самостійно. Тести нашого часу виглядають приблизно так: вам пропонується повноцінна картинка, подивившись на яку, ви повинні швидко дати відповідь: що перше там побачили. Рука об руку з мистецтвом

Подібні зображення активно використовують психологи та психотерапевти для розкриття таємних сторін свідомості будь-якої людини. У цьому випадку дуже важливо зафіксувати, який саме образ ви побачили першим. Напевно через частку секунди ви побачите і інші.

Є велика кількість методів діагностики розумових процесів дитини, подібних методикою «Які предмети заховані в малюнках». З метою вивчення характерних рис візуального сприйняття дошкільнят часто застосовують спосіб, творець якого Роберт Нємов — загальновизнаний експерт у сфері психології раннього віку, дійсний член Академії педагогічних і суспільних наук, експерт з питань психології особистості.

Їм написано посібник «Психологія» для педагогічних навчальних закладів, у якому наведено декілька методів діагностики сприйняття у дітей до шести років. Завдання тесту — контроль можливостей хлопців до сприйняття, розвитку і розрізнення зорових фігур, уміння виконувати ув'язнення на підставі запропонованих умов і висловлювати їх власними словами. Цікавий процес

Процес тестування за методом «Які предмети заховані в малюнках» проходить строго індивідуально. Випробуваний дає відповіді на питання в завданні усно. Завдання психолога, який проводить випробування, зафіксувати, скільки часу його підопічний витратив для складання відповідей. Не менш важлива ступінь довіри між фахівцем і випробуваним. Нервозність, страх, сумнів вплинуть на результати тестування і можуть перешкодити правильному ходу випробування.

До початку тесту необхідно нормалізувати общепсихологическую зв'язок з дитиною, викликати інтерес його до майбутнього іспиту. В підтримку можна використовувати захоплюючу історію, наприклад, про хлопців, які просили батьків привезти їм подарунки з поїздки і зобразили дані об'єкти. Однак, так як на папері місця було небагато, їх картинки наклалися одна на іншу. Кількість об'єктів та процедура виконання тесту

Природно, на виконання випробування накладається певний індивідуальний фактор. Спеціаліст з психології регулює дії дошкільника, встановлюючи зв'язок з ним більш зручним способом.

Іноді під час виконання завдання за методикою «Які предмети заховані в малюнку» дитина поспішає і ніяк не може відшукати всі без винятку об'єкти, що вкладені всередину маскуючої картинки у першій картці. Поспішає, перемикається на наступну. У такому разі спеціаліст зупиняє його і дає знову попрацювати з попередньою ілюстрацією.

У трьох малюнках приховано чотирнадцять об'єктів. І чим раніше дитина їх відшукає, тим краще буде результат.

Дорослий, який здійснює психодіагностику за методикою «Які предмети заховані в малюнках», веде контроль часу, який випробуваний витратив на рішення, за допомогою секундоміра. За результатами можна судити про ступінь сприйняття дитини.

У розділі «Методи психодіагностики дітей дошкільного віку» Р. С. Нємов (автор методики «Які предмети заховані в малюнках») наводить приклади рисунків із суміщеними один в одного різними об'єктами. Інші картинки в тесті не використовуються.

Для застосування методики «Які предмети заховані в малюнках» вік не важливий, вона підходить для всіх! При підведенні результатів випробування оцінка вираховується в балах на підставі результатів, показаних дошкільням. Результати тесту дають можливість коригувати зорове увагу, формувати зосередженість і швидкість реакції дитини, однак вони не є приводом для занепокоєння або поспішних висновків про інтелектуальні можливості дошкільника. Фінальний штрих

Метою методики «Які предмети заховані в малюнках» є визначення етапу формування соціально важливих факторів мислення дитини. Практика показує, що здорові діти у віці чотирьох-шести років проходять тест на 5-7 балів і більше. Хвилюватися необхідно лише в тому випадку, якщо дитина за підсумками ніяк не одного, а п'яти і більше досліджень, надає стабільний нульовий результат. У разі якщо дитина ніяк не бажає проходити тести, спробуйте запропонувати їх в ігровому форматі. Такий метод часто допомагає досвідченим фахівцям налагодити комунікативний зв'язок з випробуваним. Автор: Маргарита Воронова 6 Грудня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Унікальна методика "Які предмети заховані в малюнках?"


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.