- snp.crimea.ua - http://snp.crimea.ua/ -

Симбіотичний зв'язок матері і дитини: союз між залежними один від одного організмами

Опубликованно 28 Декабря 2018, в 00:38 в разделе Развлечения | Нет комментариев.

stemcell

Між близькими людьми часто виникає симбіотичний зв'язок. Всім відомо, що дитина і мама пов'язані через пуповину, що можна добре переглянути завдяки УЗД. Коли дитина покидає тіло мами, пуповину обрізають, але зв'язок залишається. Тільки тепер вона стає енергетичної, і її не можна розглянути фізично. Однак незрима - не означає слабка. Що таке симбіотичний зв'язок матері і дитини і як від неї позбутися, обговоримо далі.

Визначення

Симбіотичний зв'язок - це бажання одного з партнерів у відносинах або обох відразу, що зустрічається рідше, мати єдине емоційний і смисловий простір. Як це проявляється? Симбіотичний зв'язок, простіше кажучи, - це прагнення завжди бути поруч, отримувати одні емоції на двох. Ознаки

Симбіотичний зв'язок матері з малям володіє такими ознаками: Почуття постійної тривоги за дитину, бажання опікати його і оточити турботою. Тотальний контроль за тим, що відбувається з дитиною. Симбіотичний зв'язок проявляється у постійному прагненні матері вирішити проблеми дитини. Найчастіше ці труднощі надумані і не мають реальних підстав. Небажання матері відпускати своє чадо. Прояв ревнощів до інших членів сім'ї (батька, бабусь). Неприйняття кола спілкування дитини. Занадто великі емоційні та фінансові витрати (бажання записати дитину у всілякі гуртки, спортивні секції, постійні переживання з приводу самопочуття дитини, укутування, введення в раціон добавок, постійні походи до лікарів і так далі). Мати не може зосередитися на справах, відчуває емоційний дискомфорт, коли чада немає поруч.

Початок

Мама для дитини в період вагітності стає і травленням, і нирками, вона забезпечує його корисними речовинами, киснем, розділяє на двох кровопостачання, ендокринну і нервову системи, а також імунітет. Вже на цій стадії починає вибудовуватися психологічний і емоційний контакт матері з малям. Після пологів дитина хоч і знаходиться окремо, але не може існувати без мами. Формування первинної зв'язку

Первинна симбіотичний зв'язок матері і дитини виникає в перші дві години життя малюка. Тепло материнських рук підтримує оптимальну температуру тіла, а молоко допомагає відновити взаємодію, зруйноване обрізання пуповини, через нього дитина відчуває себе під захистом. У період годування мама і малюк налагоджують один з одним контакт, і дитина здатний розглянути її краще, так як очі його краще бачать на відстані приблизно 25 см від об'єкта, саме така відстань між грудьми і очима мами. У цей період мамі важливо говорити з дитиною, гладити його, так він буде почувати себе спокійно. Дотик пальців до шкіри малюка допомагає йому дихати - на шкірі немовляти багато нервових закінчень, і дотики стимулюють подих. Вторинна

Виникає в першу добу життя немовляти. В цей час і він, і мама вибудовують всі необхідні контакти один з одним, тому дуже важливо не розлучати їх. Фахівці наполягають, що дитину потрібно брати на руки і укладати з собою в одну постіль, а не в окрему ліжечко, як це було прийнято раніше. Малюк спить краще, якщо відчуває подих мами і її тепло.

Третинна

Починає формуватися відразу, як тільки малюка і маму відправили в домашні стіни. При цьому важливо розуміти, що як би не хотілося перекинути дитину на домашніх - він цілком потребує мамі. Формується така зв'язок протягом 9 місяців. Стільки часу потрібно, щоб і мама, і малюк змогли звикнути до створених умов існування. Негативні сторони для матері і дитини

Зв'язок матері і дитини - прекрасне явище, але ось що трапляється, коли надто сильна. Негативні сторони для матері: Спілкування з дитиною не викликає почуття задоволення. Мама живе в очікуванні чергового емоційного зриву і витрачає велику кількість моральних сил. Вона накопичує в собі негативні емоції чада і виходить зі стану емоційної гармонії. Мати відчуває себе знесиленою. Дитина перестає розуміти ласку і відмовляється щось робити до появи крику в будинку.

На подієвому рівні це виражається як постійно зростаючі апетити дитини, небажання допомагати по дому, рахуватися з інтересами батьків, у такій сім'ї все крутиться навколо його інтересів.

Чим погана симбіотичний зв'язок матері і дитини для самої дитини: Для малюка важливо постійно відчувати на собі увагу мами і залучати його діями. Такий дитина командує і вимагає, щоб дорослі підкорялися його правилами. Він не зацікавлений ні в чому, не вміє захоплюватися, відчуває постійне відчуття нудьги. Ще одна риса такої дитини - він постійно тікає, не слухається. Коли він трохи підросте, будь-яка невдача стане причиною нудьги і вибитою з-під ніг грунту. При цьому він буде стверджувати, що шлях навчання і самовдосконалення - не для нього, і він не потребує порад інших людей. Чадо не вміє оцінювати свої емоційні переживання і контролювати їх. Дуже не зібраний, навіть коли йому виповнилося більше шести років. Його потрібно контролювати: куди поклав свої речі, все зібрав в дитячий сад або школу, віддав чужу іграшку власнику.

Вплив на здоров'я дітей

Дитина, який не зміг відокремитися від мами в дитячому віці, зробить дві спроби - у ранньому дитинстві та в підлітковому періоді. Деякі діти відчувають труднощі під час адаптації в дитячому саду або школі, в цей період вони часто починають хворіти простудними захворюваннями, і не завжди їх причиною стає негода або вірус. Дитина відчуває тривогу і хоче, щоб мама залишилася з ним поруч, і зовсім неважливо, що ціною буде його власне самопочуття. Саме в бажанні бути біля мами криється психологічна причина постійного хворобливого стану малюка.

Способи ослаблення

Що робити, щоб відносини між матір'ю і дитиною стали здоровішими? Для початку усвідомте, що своїми діями ви наносите дитині непоправної шкоди, навіть якщо вони носять самі добрі наміри. Дитина, яка перебуває під впливом симбіотичної зв'язку, не вміє довіряти власним відчуттям, не вміє жити без мами, стає слабким, несамостійною людиною, яка все життя буде проживати в постійній оглядке на вашу думку, забувши про власні мрії. Не райдужна перспектива. Оформіть малюка в дитячий сад, водите його часто на прогулянки, на дитячі свята, щоб він навчився взаємодіяти з іншими дітьми, іншими дорослими і навколишнім середовищем.

Обговорюйте з малюком прочитану книгу чи переглянутий мультфільм, задавайте питання, які змусять його звертати увагу на власні відчуття, наприклад: "Який момент тобі сподобався в цьому мультику найбільше?" "Ти пам'ятаєш цей епізод в книжці, він налякав тебе, що ти відчував?"

Обговорюйте, як пройшов день, що дитина робив, що їв, що було найсмачнішим, ненав'язливо звертайте його увагу на власні переживання і відчуття.

Якщо дитина не хоче вдягати рукавички, тому що йому тепло - не збивайте його внутрішні відчуття власними.

Наполягайте на тому, щоб якісь свої справи він робив самостійно, наприклад малював, і не контролюйте цей процес. Кажете, що любите свою дитину і довіряєте йому, навіть якщо він щось буде робити не так, як вам хочеться.

Симбіотичний зв'язок виникає не тільки між мамою і малюком, вона формується також у парі інших близьких один одному людей: між сестрами і братами (особливо це актуально для близнюків), дружиною та чоловіком. Нерідко вона може виникати між близькими друзями, які вважають себе рідними. Автор: Elza Sc 4 Грудня, 2018

Полный текст  →

Источник: radioera.com.ua.


URL сайта: http://snp.crimea.ua/

URL новости: http://snp.crimea.ua/news/11541/

Copyright © 2024 snp.crimea.ua. При использовании материалов сайта, пожалуйста ставтье прямую ссылку на наш сайт.