Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Жіноче самотність: причини, способи подолання, психологічні методи


Опубликованно 10.08.2018 10:15

Жіноче самотність: причини, способи подолання, психологічні методи

Жіноче самотність - поширена проблема, яка з кожним роком стає все виразніше, гостріше. Змінюється людська свідомість, змінюються взаємовідносини між людьми, змінюються ролі статей у побуті та суспільстві. Але не змінюється лише одне - прагнення до щастя. Щоб прийти до бажаного стану, варто розібратися в причинах самотності і методах боротьби з ними.

Суть проблеми

Перш ніж приступити до розгляду питання, слід визначити коло проблем, які тягне за собою жіноче самотність. Ось основні з них: Недолік почуттів і романтики. Для жінки вкрай важливі теплі слова, ніжні обійми і просто відчуття потрібності. Недолік інтимної близькості. Це породжує поганий настрій і дратівливість, а іноді може стати причиною проблем зі здоров'ям. Відсутність чоловічої сили. Коли потрібно пересунути шафу або щось полагодити в хаті, доводиться звертатися за допомогою до сусіда або користуватися послугами сервісу "Чоловік на годину". Проблеми спілкування. Як правило, незаміжніх жінок побоюються подруги, які вже обзавелися сім'єю. Тому перше рідко кличуть в галасливі і веселі компанії. Громадський тиск. До вільній жінці люди ставляться співчутливо-порицательно. Щодня відчувати на собі тиск і слухати моралі досить непросто.

Об'єктивні причини

Причини жіночої самотності можна умовно розділити на об'єктивні і суб'єктивні. Перші існують незалежно від конкретної людини і, як правило, непідвладні йому. Ось про що йде мова: Брак чоловіків. На вітчизняних теренах жінок більше ніж чоловіків приблизно на 10 мільйонів. Природно, в таких умовах не кожній представниці прекрасної статі вдається знайти собі пару. Згубні пристрасті. Тільки за офіційними даними в країні 30 мільйонів чоловіків страждає різного роду залежностями (алкогольна, наркотична і так далі). Природно, жінка свідомо віддасть перевагу самотність шлюбу з такою людиною. Швидкий "знос". Чоловіки набагато менше працюють над збереженням здоров'я, зовнішності і життєвих сил, ніж представниці прекрасної статі. Як правило, жіноче самотність в 40 років і старше пов'язано саме з тим, що квітуча жінка не може знайти чоловіка, який був би привабливий зовні, сильний фізично і цікавий духовно. Стереотипи. У суспільстві склалося переконання, що жінка не може і не повинна проявляти активність в ознайомленні з чоловіками. І навіть якщо представниця прекрасної статі подолає цей стереотип не факт, що це буде об'єктивно сприйнято чоловіком. Урбанізація. Скажений ритм великого міста деколи просто не залишає часу і можливості, щоб представники протилежних статей могли зацікавитися і відкритися один одному. До того ж жінка у мегаполісі щодня зустрічає сотні чоловіків, серед яких дуже непросто розпізнати того єдиного.

Суб'єктивні причини

Суб'єктивні причини жіночої самотності - це ті, що безпосередньо пов'язані з світоглядом, вибором і поведінкою представниці прекрасної статі. Ось про що йде мова: Пасивність. Багато жінок не проявляють жодної активності в облаштуванні свого особистого життя, покладаючись виключно на долю. Більше того, вони не відвідують місця скупчення потенційних кавалерів, живучи виключно в режимі "будинок-робота-будинок". Нав'язливість. Страх самотності у деяких жінок настільки великий, що вони просто не можуть його контролювати. Самі того не помічаючи, вони ведуть себе нав'язливо і навіть агресивно, що неодмінно відлякує чоловіків. Занижена самооцінка. Відсутність любові до себе провокує страх і дискомфорт. Це може змусити її бути замкнутою або ж навпаки - занадто нав'язливою, що однаково погано. Завищена самооцінка. Якщо жінка високо оцінює свої особисті достоїнства, це породжує завищені вимоги та прискіпливе ставлення до чоловіків. І навіть якщо вона знайде кавалера собі до вподоби, не факт, що він витримає тиск з її боку. Агресія до протилежної статі. Жінки, що відносяться до категорії агресорів, вкрай упереджено ставляться до чоловіків, незадоволені всім, що вони роблять. Природно, це не сприяє побудові гармонійних відносин. Невміння подати себе. Як не дивно, значна частка дам, які страждають від самотності, просто не мають навичок кокетства, правильної поведінки, вибору одягу, нанесення макіяжу та інших речей, які роблять жінку жінкою. Недооцінка сексуального чинника. Для жінок чуттєва сторона відносин набагато важливіше інтимної. Але романтика і душевні бесіди не замінять повноцінного статевого життя, яка так важлива для обох сторін. Намагаючись максимально відтягнути момент переходу відносин в горизонтальну площину, жінки нерідко "поступаються" чоловіків більш поступливим дамам. Невміння вибирати чоловіків. Керуючись низькою самооцінкою, страхом самотності, громадським осудом та іншими факторами, що жінки вступають у відносини з першим-ліпшим кавалером, не замислюючись про майбутнє. Але вже через короткий час з'ясовується безперспективність союзу, що практично завжди призводить до розставання. Що ще говорять психологи

Складна психологія жіночої самотності змушує фахівців говорити ще про цілу низку причин цього явища. Ось на що звертають пильну увагу психологи:

Невдачі в попередніх відносинах. Якщо раніше жінка мала справу з зрадником, домашнім тираном, алкоголіком або іншим негативним персонажем, вона буде проектувати цей негативний досвід на такі відносини. Не виключено виникнення страху або відрази до чоловічої статі.

Життєві пріоритети. Далеко не для всіх жінок сім'я на першому місці. Сучасні жінки все частіше віддають перевагу кар'єрі і прагнуть реалізувати себе в самих різних сферах діяльності. Як правило, такі жінки дуже зайняті і вважають, що відносини стануть для них тягарем, гальмує особистісний розвиток.

Потреба в незалежності. Деякі жінки дуже болісно переносять будь-якого роду обмеження і зобов'язання. Враховуючи, що більшість чоловіків шукають спокійних, покірливих та господарських супутниць життя, волелюбні дами часто залишаються наодинці.

Негативний досвід матері. Якщо жінка виросла, бачачи сумний досвід шлюбу матері або іншої родички, вона обов'язково буде приміряти цей сценарій на себе. Це викликає страх перед відносинами. Вплив батьківського образу. Можливо два сценарії. Або він ідеалізовано, і ні один чоловік не може йому відповідати. Або, він негативний, і жінка боїться, що її супутник життя буде таким же.

Споживацьке ставлення. Деякі жінки заводять стосунки з чоловікам не по любові, а з міркувань вигоди: кар'єра, матеріальні блага, популярність та інше. Як тільки кавалер перестає бути корисний, союз руйнується. Невроз. Проблеми психіки призводять до конфліктів з собою і оточуючим. Внутрішні блоки і суперечності заважають жінці жити повноцінним життям і будувати стосунки з протилежною статтю.

Причини жіночої самотності по знаках зодіаку

Сузір'я, під заступництвом якого народилася людина, впливає на його долю і характер. Зокрема, можна визначити причини жіночої самотності по знакам зодіаку. Розшифровка наведена в таблиці нижче. Знак зодіаку Причина самотності Овен

- сприйняття чоловіка як конкурента;

- прагнення бути лідером у стосунках;

- зайва конфліктність;

- нетерпимість до спокійним і розміреним відносин;

- відсутність усвідомлення необхідності створення гармонійного і міцного союзу Телець

- зайва меркантильність;

- завищені вимоги до обранця;

- схильність до тотального контролю;

- спроби змінити чоловіка і його перекроїти під себе Близнюки

- жага до волі і нетерпимість до будь-яких обмежень;

- залежність від постійних змін і нових вражень;

- страх перед нудними сімейними буднями;

- відсутність чіткого типажу ідеального чоловіка Рак

- хворобливе прагнення вийти заміж;

- неіснуючий романтичний образ ідеального чоловіка;

- прагнення зробити з чоловіка свого батька Лев

- надмірне самолюбство і егоїзм;

- схильність драматизувати події;

- прагнення підкорити чоловіка своєї волі Діва

- завищені вимоги до чоловіків;

- нетерпимість до будь-яких недоліків партнера;

- надмірна педантичність і прискіпливість у побуті Ваги

- активна і досить близьке спілкування відразу з декількома чоловіками;

- патологічна боязнь помилитися у виборі супутника життя;

- завищені очікування від шлюбу Скорпіон

- надмірна пристрасність і емоційність;

- споживацьке ставлення до шлюбу;

- схильність до крайнощів Стрілець

- неприборканість, яка заважає зберігати вірність одному партнеру;

- завищені вимоги до супутника життя;

- завищена самооцінка Козеріг

- підвищена увага до кар'єри;

- страх перед домашніми обов'язками;

- завищені вимоги до чоловіків Водолій

- легковажне ставлення до шлюбу;

- непристосованість до сімейному побуті;

- прагнення знайти чоловіка схожого на себе Риби

- схильність до сумнівів;

- звичка бути жертвою;

- відсутність практичного підходу до життя Проблемні типажі

Жіноче самотність найбільше характерно для декількох проблемних типажів. А саме:

"Жінка-чоловік". Вона прямолінійна, владна і навіть кілька грубувата. Вона може зробити сама і не потребує сторонньої допомоги. На сильних чоловіків вона дивиться як на конкурентів. Представники протилежної статі поважають таких дам, але бояться заводити з ними відносини.

"Жінка-жертва". Вона завжди стомлена і сумна, всім своїм виглядом показує потребу допомоги та уваги. Враховуючи інстинкт захисника, чоловіки часто звертають увагу на таких жінок. Але мало хто може витримувати подібні маніпуляції на постійній основі.

"Жінка-мати". Вона прагне оточити турботою всіх і кожного, а особливо - до свого чоловіка. Також вона владна і прагне контролювати свого супутника. саме це є проблемою на шляху до міцних гармонійним відносинам.

"Жінка-підліток". Вона весела, сумасбродна, освічена, вродлива, що неодмінно притягує чоловіків. Але вона страшенно не впевнена в собі і не вміє бути серйозною, що поступово може стати причиною розриву.

Жіноче самотність: як з нього вибратися

Самотність - непроста проблема. Це не те, що можна вирішити лише шляхом самоаналізу. Це вимагає якихось активних дій і кардинальних змін. Але саме внутрішні ресурси - це перше, що потрібно, щоб перемогти жіноче самотність. Як з нього вибратися? Дотримуйтесь таких інструкцій: Визнайте наявність проблеми. Перестаньте робити вигляд, що все в порядку, погодитеся з тим, що у вашому житті щось йде не так. Щиро побажайте вирішити проблему. Ви повинні захотіти змін, а саме - пустити когось у своє життя. Дозвольте собі бути щасливою. Що до сьогоднішнього моменту було причиною самотності? Усуньте ці блоки зі своєї свідомості. Відкрийтесь світу. Припиніть ховатися від оточуючих і боятися їх. Сміливо спілкуйтеся, заводьте нові знайомства, як серед чоловіків, так і серед жінок. Дійте. Створюйте у своєму житті ситуації, які допоможуть вам зустріти чоловіка своєї мрії. Відвідуйте спортивні клуби, виставки, семінари, ресторани, урочистості або вирушайте у відпустку. Запасіться терпінням. Справитися з жіночим самотністю за один-два дні неможливо. Якщо сьогодні ви не зустріли цікавого кавалера, не впадайте у відчай, адже завтра буде новий день і нові відкриття. Практичні поради

Якщо проблема жіночої самотності стала для вас нестерпним, приступайте до активних дій. У цьому вам допоможуть практичні поради: Змініть зовнішність зовні. Волосся, макіяж, фігура, гардероб - все це повинно давати вам відчуття власної краси і бездоганності. Будучи впевненою в собі, ви станете цікавою для чоловіків. Змініть зовнішність внутрішньо. Якщо ви відчуваєте душевний дискомфорт, якщо у вашій голові більше питань, ніж відповідей, вирушайте до психолога. Після кількох сеансів з гарним фахівцем ви по-іншому подивитеся на світ. Визначтеся, чого ви хочете. Детально опишіть, яким ви хочете бачити свого чоловіка, чого ви хочете від життя з ним. Але не варто витати в хмарах. будьте реалістичні. Проаналізуйте коло спілкування. Можливо, у вашому найближчому оточенні є вільні чоловіки, які відповідають вашим вимогам. Частіше бачитися і більше спілкуватися з ними - справа техніки. Відправляйтеся на "полювання". Якщо ви мрієте про чоловіка міцної спортивної статури, логічно шукати його у фітнес-клубі. Якщо ви мрієте про заможного кавалера, відвідуйте дорогі ресторани. І так далі.

Релігійний погляд

Коли людину щось обтяжує, він нерідко звертається за відповіддю до релігії. Це стосується і жіночої самотності. У православ'ї це явище сприймається негативно. З одного боку, це викликає співчуття. Так як, якщо звернутися до Старого завіту, Єва, будучи створеної з ребра Адама, ніколи не була самотньою. таким чином, у жінки у ранньому віці виникає потреба про когось піклуватися, бути поруч з ким-то.

Також про жіноче самотність (якщо мова йде про свідомий вибір) часто говорять з осудом. Вважається, що жінка не повинна бути самотньою, інакше вона не зможе виконати своє головне призначення - стати дружиною і матір'ю. Церква цінує сім'ю настільки високо, що одруження для священика є обов'язковою.

Молитва від самотності

Якщо ви мрієте знайти щастя, молитва від жіночої самотності допоможе вам знайти упевненість в собі і подарує надію. Вимовляєте її кожен день вранці і ввечері.

Господь Бог, Отець Небесний, покажи милість свою велику, дай сили мені скинути тягар самотності зі своєї душі, моє серце звільни від впливу нечистих, від заклять темних, від будь-якого зла, що на долю моєї лежить. Життям своїм я з Господнім Світлом стикаюся, Вогнем його очищаюся, він усуває всі перешкоди, моє життя осяває. Я відчуваю руку Господа Бога на серці, стикаюся душею з великою силою Його, основу для благодатних змін я в ньому не знаходжу. Амінь. Амінь. Амінь Є в самоті плюси?

Як правило, жіноче самотність сприймається виключно в негативному світлі. Але чи так все жахливо? Деякі жінки свідомо обирають таку життя. І навіть якщо ваше самотність тимчасово, ви повинні отримувати від нього задоволення, а не проводити час в стражданнях. Ось які плюси можна знайти в жіночому самоті: Вільна жінка позбавлена від сімейних турбот. Таким чином, у неї достатньо часу, щоб займатися своїми хобі, пізнавати щось нове, проводити час з друзями. Вільні жінки нерідко виглядають краще і доглянутими заміжніх. Знову ж, у них більше часу на себе. До того ж, перебуваючи в стані пошуку, хочеться виглядати ще привабливіше. жіночі розваги в самоті більш різноманітні, ніж у шлюбі. Вільна дама може скільки завгодно часу проводити в салоні краси, гуляти по магазинах, відвідувати нічні клуби. Вільна жінка може дозволити собі швидкоплинне пригода з вподобаним чоловіком. Вільна жінка вміє самостійно вирішувати проблеми і покривати власні потреби. При цьому вона може сміливо приймати допомогу від чоловіків. Автор: Ольга Іванівна 4 Серпня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Жіноче самотність: причини, способи подолання, психологічні методи


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.