Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Поверхневий людина - це... Визначення і приклади


Опубликованно 06.09.2018 00:42

Поверхневий людина - це... Визначення і приклади

Поверхневий людина – це дуже широке поняття. Кожен вкладає в нього різний зміст, але базова установка одна – небажання заглиблюватися, а значить, і розуміти саму життя. Така людина не особливо замислюється про почуття інших і власного життя, і, взагалі, про що-небудь. Про таких людей часто говорять, що вони неглибокі в моральному чи інтелектуальному плані. З вигляду звичайні люди, а всередині порожні створення. Подивимося на ознаки так званого недалекої людини.

Перед прочитанням...

Часто, коли ми вішаємо на людину стигму «поверхневий», проблема полягає у нашому власному сприйнятті. Це явище дуже часте: одна людина не розуміє іншого, не чує його слів і не розпізнає мотивів, і, не бажаючи заглиблюватися, робить свій висновок про те, що це поверхневий людина. Так що ця тема гідна роздумів. І в статті будуть наведені ознаки, що характеризують поверхневого людини. Припустимо, повісили на особистість кліше. Але перш ніж його розписувати у фарбах, слід задуматися, бути може, ми, засуджуючи іншого, самі мислимо поверхнево? Відсутність чітких переконань

Якщо у людини всередині немає «морального компаса», то і вчинки його не підпорядковані єдиної мети. Його дії будуть швидше прагматичними, спрямованими на власну вигоду. Межі твердих переконань занадто розмиті, адже щоб зміцнити в собі життєві принципи, потрібна велика робота думки. Для поверхневого людини довгі і копіткі роздуми не мають сенсу, а тому свій світогляд він може в будь-який момент повернути в потрібну і зручну сторону.

Тьмяний внутрішній світ

Неможливо побачити душевну красу особистості, ледь доторкнувшись до неї. Для цього потрібен час і бажання, і тільки тоді ви зможете побачити фарби потаємного світу людини, який до цього здавався зовсім іншим. Інший раз навіть в самому непоказному фантику може перебувати смачна цукерка. З поверхневим людиною такого не буде. Як тільки ви поглянете на його внутрішній світ, то не знайдете нічого особливого. Це станеться не тому, що він був відкритий вам відразу, а просто «розпаковувати» було нічого.

Відсутність самосвідомості

Самосвідомість дозволяє проводити аналіз власного життя. Цей процес забирає не тільки час, але і енергію людини. Коли починаєш занурюватися у свої думки і думати про власне життя, то невідомо, куди прийдеш. Ніхто не може обіцяти, що буде легко. В таких умовах можна зрозуміти людей, які самоаналізом просто нехтують. Для них це здається занадто важким, а головне, абсолютно зайвим процесом. На жаль, такий спосіб часто призводить до повторення одних і тих же помилок у житті, а значить, і до розчарування.

Вузьке сприйняття світу

Неможливо мати широту погляду і при цьому бути поверхневим. Ні, навіть не так, точніше буде сказати інакше: неможливо, маючи широкий погляд на речі, залишатися поверхневим в житті. Якщо людина нічого не бачить крім роботи і вдома, його часто сприймають нудною і нецікавою особистістю. Поверхневий людина – це не вирок і не доля, він не народжується таким, а стає. Якщо провести аналогію життя з тунелем, то необхідність у глибині власної особистості і широті пізнання дійсно відпадає через непотрібність.

Надмірний матеріалізм

Не маючи нічого цінного всередині, людина схильна тягнутися до всього зовнішнього. Очікуючи, що дорога машина, гарна сукня або новий партнер допоможуть заповнити порожнечу всередині, людина бажає всього цього з вражаючим шаленством. Насправді ж, варто лише отримати бажане, як діра всередині починає зяяти з новою силою. Виявляється, що матеріальні речі не здатні збагатити внутрішній світ, але ми продовжуємо на них занадто сильно спиратися, почасти за інерцією і відчаю. У цій ситуації людина мислить поверхово і заганяє себе у власну пастку.

Відсутність власної думки

Якщо всередині немає ніяких переконань і принципів, то дуже важко скласти про що-небудь конкретне думку. Але замислюватися про таку проблему людина поверхневих знань не стане. В даному випадку приймається думка більшості. Це представляється не тільки легким, але і вигідним шляхом. Все-таки розвинений стадний інстинкт у людини досить сильно, а в разі поверхневого сприйняття особливо.

Поспішна оцінка і передчасні висновки

Розсудити по справедливості або проаналізувати дію іншої людини – це трудомістка робота думки. Сумніви, емоції, вчинки – все це лише ускладнює справу. Поки що таке питання не вирішене, він плаває в свідомості і всіляко нагадує про себе. Для поверхневих людей ця обставина катастрофічно, адже воно змушує думати. Куди простіше буде просто видати свою оцінку – «невдаха», або зробити передчасні висновки, мовляв, ти мене зрадив. Почути людину у важкі моменти є перевагою дуже небагатьох, а якщо і мислення при цьому поверхневе, то це зовсім неможливо.

Дізнаємося, яка життя в «рожевих окулярах»

Ідеалізація світу навколо себе властива і людям високих інтелектуальних здібностей. Відмінність у тому, що індивіди з живим і рухливим розумом часто розуміють, як працює світ навколо, але просто не хочуть цього приймати, їм стає елементарно страшно. Поверхневий же чоловік і гадки не має, що в житті не завжди як у казці, і коли приходять труднощі, то щиро дивується, як же все так сталося. І якщо подання ідеального світу можна пробачити дитині, коли рожеві окуляри одягає доросла людина – це проблема, яку варто вирішити.

І наостанок поговоримо про завищену самооцінку

Не маючи глибини всередині себе, поверхневий людина не може дивитися і вглиб інших людей. Він не думає про те, що у них є якісь свої турботи і труднощі, вважаючи, що проблеми тільки у нього. Звучить вкрай нелогічно і нерозумно, але щоб це зрозуміти, потрібно подивитися на себе з боку, а значить, задуматися. Поверхневе мислення ставить власні труднощі на першу позицію. І така особистість вважає, що кожен повинен крутитися навколо неї, адже їй це потрібно. Про таких людей часто говорять, мовляв, вони впевнені, що їм все повинні. Тепер ми знаємо, що з себе представляє поверхневий і недалека людина. Автор: Артем Габатов 5 Вересня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Поверхневий людина - це... Визначення і приклади


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.