Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Жадібний чоловік – який він?


Опубликованно 15.12.2018 09:36

Жадібний чоловік – який він?

Що означає вираз «скупий чоловік»? Перше, що приходить в голову, - це слово «скнара», тобто той, хто жадібний або скупий. Однак характеристикою ставлення до матеріальних благ і фінансових коштів сенс цієї фрази не обмежується.

Що ж стосується характеристики людини як жадібного до грошей, то у слова «жадібний» трохи інший смисловий відтінок. Ймовірно, всі знайомі з персонажами мультиплікаційного серіалу Діснея, який називається «Качині історії» — Скруджем Мак-Даком. Характер цього персонажа повністю розкриває зміст фрази «скупий чоловік». Чим є скупість?

Скупість – це риса характеру людини, властивість його особистості. Воно може бути придбаним, сформованим під впливом яких-небудь обставин або ж, як кажуть у народі, вродженим.

Що стосується природженості, то це, безумовно, вкрай спірний термін. Більшість психологів схиляються до того, що вроджених властивостей особистості в прямому сенсі цього виразу, зовсім не буває. Тобто під цим визначенням потрібно розуміти ті риси характеру, які людина знайшов в самому ранньому дитинстві, спостерігаючи за дорослими.

Головне, в чому виражається ця якість – бережливість, вміння розставляти пріоритети, повагу до власного праці і економічність, яка межує зі скнарістю. Як проявляється це властивість характеру в звичайному житті?

Жадібний чоловік – це той, хто виявляє крайню педантичність і розбірливість у витратах. Поряд з цим люди з подібним властивістю в характері зазвичай вкрай категоричні у всіх питаннях, що стосуються ведення справ або ж оплати за їх працю. Чітке розуміння вартості власної роботи, що їх відрізняє від багатьох інших.

Жадібний чоловік ніколи не стане затримуватися в офісі понаднормово або ж виконувати які-небудь додаткові обов'язки, не обговоривши попередньо, як саме це буде оплачено. Зрозуміло, будуть обговорені також розміри та строки виплати.

Крім крайньої практичності і непоступливості у всьому, що стосується ведення справ, люди з такою рисою характеру виявляють делікатність і навіть скупість у витратах. Вони прискіпливо перевіряють всі рахунки, включаючи ті, що приносять офіціанти в ресторанах. Жадібний чоловік – завсідник розпродажів, у нього в портмоне маса купонів і карт різних торгових точок, що дають право на додаткові знижки. Ці люди ніколи не покидають магазин, не звіривши кожну позицію в чеку з вмістом свого кошика. Вони завжди звертають увагу на невідповідність цінника в залі і цифри на табло каси, навіть якщо воно і незначно.

Однак жадібність – не синонім заощадливості. Люди з цією якістю здатні чітко розставляти пріоритети у витратах. Вони ощадливі та економні. Такий чоловік не схожий на літературних персонажів – Плюшкіна або Коробочку. Як правило, він чудово одягнений, користується парфумами і має чудове почуття стилю. Але при цьому не є марнотратом, витрачає за необхідності і завжди знаходить варіант того, як можна заробити більше, а витрачати менше. Скупість стосується лише відношення до грошей?

Розібравшись з тим, що значить «скупий чоловік» з обивательської точки зору, не можна не задатися питанням про те, чи є інші варіанти розуміння даної фрази.

Жадібність – така властивість особистості, яка проявляється у всьому, не тільки в питаннях, пов'язаних з фінансами. Такі люди скупі на емоції, вкрай стримані у спілкуванні. Вони мало говорять і використовують в мовленні слова, максимально точно виражають їх думки. Не сприймають публічних демонстрацій почуттів, не обнімаються, обмежуються стриманим рукостисканням. Автор: Анжеліка Бральди 10 Грудня, 2018 0 коментарів Показувати: Нові Нові Популярні Обговорювані

Вийти

:) ;) :( :p :] :o :D :-/ :-$ <3 ? Увійти через соцмережі:

Анонімно ? Ви дійсно хочете видалити цей коментар? Видалити ? Причина скарги Небажана реклама або спам Матеріали сексуального чи порнографічного характеру Дискримінаційні вислови або натуралістичний контент Образи або погрози Повідомити Повідомити Коментувати


banner14

Категория: Развлечения

Жадібний чоловік – який він?


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.