Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Втрата – це що? Значення слова. Поняття в психології


Опубликованно 27.12.2018 00:12

Втрата – це що? Значення слова. Поняття в психології

Що таке втрата? Це слово нерідко вимовляють і значення його начебто очевидно. Однак як і у багатьох інших виразів, у цього слова смислові відтінки цілком можуть змінюватися в залежності від того, про що саме йде мова, тобто від загального контексту. Про значення слова

Згідно словників, втрата – це вираз, що вживається при розмовної мови або ж в літературних творах в двох змістових напрямах.

Перше – це характеристика дії, тобто в значенні дієслова. Сенс застосування у промові в такій формі можна передати словами: втратити; втратити; позбутися; припинитися чого-небудь; залишитися без будь-якої особи, предмета або явища.

Друге смислове значення полягає в тому, що втрата – це результат будь-якої дії або умислу, що призвело до втрат і втрат.

Синонімами, які близькі за змістом в даному випадку, будуть такі слова: втрата; позбавлення; припинення.

На перший погляд, різниця в нюансах сенсу не особливо великі. Однак при вживанні слова в рамках конкретного контексту вони досить відчутні. Приклади вживання в мовленні

Прикладами вживання в мові є вирази, що поєднують слово «втрата» з наступними: коренів; близьких; Батьківщини; вітчизни; віри; сенсу життя; цілей; орієнтації.

Зрозуміло, це далеко не всі слова, які вживаються у мовленні в поєднанні зі словом «втрата» та впливають на відтінки його смислового значення. Поняття втрати в психології

Втрата в психології – це своєрідний термін, поняття, що характеризує конкретний емоційний стан людини, викликане певними обставинами, діями чи подіями, безпосередньо що сталися в його життя або ж коснувшимися його, що торкнулися.

Як правило, психологи використовують не одне слово «втрата» для того, щоб позначити пережите людиною стан. Набагато частіше зустрічається вираз «синдром втрати». Це стан гострого, сильного горя, емоційно важко переноситься і викликає глибокі почуття.

Сама ж втрата, викликає однойменний синдром, може бути, як тимчасової, поправною, так і постійною, кінцевою. Крім цього, втрата буває: фізіологічною; психологічної; уявній; переоцениваемой.

Переоцениваемая людиною втрата характеризується його неадекватним ставленням до чого-небудь, зведення не особливо значної втрати в пріоритет, доведення її рівня до катастрофи вселенського масштабу».

Прикладом такого гіпертрофованого сприйняття втрати є гостре емоційне переживання звільнення з роботи, провалу на екзаменах чи інші, аналогічні ситуації. Автор: Анжеліка Бральди 4 Грудня, 2018


banner14

Категория: Развлечения

Втрата – це що? Значення слова. Поняття в психології


Написать комментарий

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.